ایرنا/ گروهی از محققان ناسا در تلاشند تا یک گیاه فلفل تند را به فضا ارسال کنند، این اولین بار است که آمریکا یک گیاه دارای محصول را در ایستگاه فضایی بین‌المللی کشت و محصول آن را برداشت می‌کند.
یکی از چالش‌های سفرهای فضایی بلندمدت، دسترسی به مواد غذایی موردنیاز فضانوردان است. ناسا از اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی شروع به بررسی روش‌های کشت و پرورش گیاهان و مواد غذایی موردنیاز فضانوردان در فضا یا سایر سیارات کرد. این تحقیقات با کشت دانه گیاهان در محیط‌های شبیه‌سازی شده در زمین آغاز شد و با بهبود فناوری‌ها به جایی رسید که گیاهان در ایستگاه فضایی بین‌المللی پرورش داده می‌شوند. اما انجام این کار در جاذبه صفر امری دشوار است. در این شرایط دانه‌ها به سادگی جابه‌جا می‌شوند و آب به بالا حرکت می‌کند. تغییرات نور، دما و بستر رشد گیاهان نیز باید به دقت مورد آزمایش قرار گیرند.
پیش از این مجموعه‌ای از گیاهان و سبزیجات سبزبرگ مانند آفتابگردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی با موفقیت کشت شده‌اند. در سال ۲۰۱۸ محققان توانستند کلم، کاهو و مزیونا را در ایستگاه فضایی کشت کنند.
اکنون فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی به انواع مختلفی از مواد غذایی دسترسی دارند که می‌توان آن‌ها را در دمای اتاق نگهداری کرد، اما به منظور افزایش تنوع مواد غذایی و امکان بهره‌برداری از میوه‌های تازه، یافتن راهکارهای مناسب کشت گیاهان دارای میوه در فضا امری ضروری است.

ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید