سيناپرس/ محققان روشي ابداع کردهاند که موجب تسريع رويه فتوسنتز ميشود؛ اين موفقيت به گياهان اجازه ميدهد که اشعههاي خورشيد را به طور کارآمدتري به غذا تبديل کرده و در نتيجه باردهي بيشتري داشته باشند.
محققان در آزمايشاتي متوجه شدند که با ترغيب توليد يک پروتئين که سرعت جريان الکترونها را در فتوسنتز کنترل ميکند، ميتوانند رويه تبديل نور خورشيد را به غذا در گياه تسريع کنند.
«ماريا ارماکووا» محقق در مرکز Excellence for Translational Photosynthesis در استراليا در يک بيانيه خبري گفت: ما اثر افزايش توليد پروتئين Rieske FeS را در گياهان آزمايش کرديم و متوجه شديم که اين اثر فتوسنتز را ۱۰ تا درصد افزايش ميدهد.
محققان در اين مطالعه متوجه شدند که با بيان بيش از حد پروتئينهاي Rieske FeS ، الکترونهاي بيشتري در رويه فتوسنتز جريان مييابند.
گياهان از يکي از سه مسير متابوليکي براي تثبيت کربن در طول فتوسنتز استفاده ميکنند. محور توجه بيشتر تحقيقات در مورد تسريع عمل فتوسنتز بر مسير C۳ متمرکز است که توسط گندم و برنج مورد استفاده قرار ميگيرد.
اما محور توجه تحقيق اخير بر تسريع مسير C۴ متمرکز است که توسط محصولاتي مانند ذرت استفاده ميشود. اين نتايج نشان ميدهند که تغيير سرعت جريان الکتروني باعث تقويت فتوسنتز در گونههاي مدل C۴ ، Setaria viridis، خويشاوند نزديک ذرت و سورگوم ميشود.
اين مطالعه يک تحقيق مهم اثبات مفهومي است که به محققان کمک ميکند دانش بيشتري در مورد نحوه عملکرد فتوسنتز C۴ به دست آورند. جزئيات اين مطالعه در مجله Communications Biology منتشر شده است.
بازار