دانشمندان از آب، کره گرفتند
ايسنا/ دانشمندان علوم غذايي "دانشگاه کرنل" اخيرا با کمک "عليرضا عباسپور راد" (Alireza Abaspourrad) پژوهشگر ايراني با استفاده از آب موفق به ايجاد يک کره کم چرب شدهاند. کره با اينکه جزو يکي از مواد غذايي مورد علاقه بسياري از افراد به شمار ميرود اما يک نکته منفي دارد و آن کالري بالاي اين ماده است اما ديگر جاي نگراني نيست چراکه اخيرا پژوهشگران آمريکايي با کمک "عليرضا عباسپور راد" (Alireza Abaspourrad) پژوهشگر ايراني کره جديدي را درست کردهاند که کالري و چربي آن حدود يک چهارم کالري و چربي کره معمولي است. کره جديد از حدود ۸۰ درصد آب و ۲۰ درصد روغن نباتي و مقدار کمي چربي شير تشکيل شده است. گرچه ماده مورد نظر همانند کره، سفت نيست و کمي آبکي است اما بسيار سالمتر از کره معمولي است. به گفته پژوهشگران، يک قاشق غذاخوري پر از اين کره، ۲.۸ گرم چربي و ۲۵.۲ کالري دارد در حاليکه يک قاشق غذاخوري پر از کرههاي معمولي ۱۱ گرم چربي و تقريبا ۱۰۰ کالري دارد. البته ممکن است اين کره مورد علاقه همه افراد واقع نشود چراکه هم از لحاظ طعمي و هم از لحاظ ظاهري با کره معمولي متفاوت است. رنگ کره مذکور برخلاف کره معمولي، سفيد است. "عليرضا عباسپور راد" پژوهشگر ارشد اين مطالعه گفت: ما ميتوانيم پروتئين شير يا پروتئين گياهي را اضافه کنيم و از آنجا که آب مانند حامل عمل ميکند ، ميتوانيم مواد معدنياش را تنظيم کنيم و سپس به آن ويتامين يا طعم ها را اضافه کنيم. اساساً ، ما چيزي ايجاد کردهايم که در عين حال که همانند کره معمولي است اما چربي کمتري دارد و سالمتر است و فرمولاسيون آن نيز کاملاً متفاوت از کره معمولي است. يافتههاي اين مطالعه در مجله "Applied Materials and Interfaces "منتشر شد.