باشگاه خبرنگاران/ بر اساس مطالعه انجام شده بر روي ۱۶ زن باردار بستري در بيمارستان زنان پرنيتس در شيکاگو، ممکن است از طريق ويروس کرونا به جفت زنان باردار مبتلا به کوويد ۱۹ صدمه وارد شود.
اگر چه هنوز به نظر نميرسد که ويروس در رحم انتقال يابد، اما اين مطالعه ثابت کرد، آسيب وارد شده از طريق ويروس کرونا به جفت ميتواند توانايي آن در انتقال اکسيژن و مواد مغذي به جنين در حال رشد را کاهش دهد.
اگرچه هنوز مشخص نيست که اين آسيب چه تاثيري بر جنين خواهد گذاشت، اما جفت هر ۱۶ زن باردار که مورد مطالعه قرار گرفته بود آسيب ديده بود و يکي از بارداريها منجر به سقط جنين شد. اين سقط جنين در سه ماهه دوم بارداري اتفاق افتاد، اما به دليل نبودن هيچ علامتي از کوويد ۱۹ در نوزاد، هنوز مشخص نيست که ويروس کرونا در اين امر نقشي داشته است يا خير.
به گفته محققان ويروس کرونا ممکن است جفت زنان باردار را دچار آسيب کرده و خون رساني به جنين را متوقف کند.
مشاهده لخته خون در جفت زنان باردار مبتلا به کوويد ۱۹
از بين ۱۵ زن ديگر که نوزاد سالم به دنيا آوردند، ۱۲ نفر آنها خونريزي عروق داشتند، وضعيتي خطرناک براي مادر و جنين که ميتواند جريان خون را محدود کند. همچنين در بين اين ۱۶ مادر باردار مورد مطالعه، در جفت ۶ نفرشان لخته خون مشاهده شده است.
جفري گلدستين، آسيب شناس و نويسنده اين مطالعه، گفت: اين يافتهها نشان ميدهد که ويروس کرونا ميتواند براي جنين خطرناک باشد، يا منجر به مشکل در رشد جنين يا در موارد شديدتر منجر به آسيب به سيستم عصبي مرکزي يا زايمان زودرس شود.
استفاني رز متخصص طب مادر و جنين در دانشگاه پزشکي مرساني فلوريداي جنوبي، گفت: از بين ۱۵ زني که در اين مطالعه نوزاد سالم به دنيا آوردند، هيچ يک از نوزادان تازه متولد شده به کوويد ۱۹ مبتلا نبودند.
او افزود: با توجه به نتايج اين تحقيق ما بايد دوران بارداري مادران مبتلا به کوويد ۱۹ را مانند مادران باردار با فشار خون بالا تحت درمان قرار دهيم و وضعيت جنين را به طور مکرر ارزيابي کنيم تا از سالم بودن مادر و جنين مطمئن شويم.
دکتر اميلي ميلر، نويسنده پژوهش و استاديار زنان و زايمان در دانشگاه شمال غربي شيکاگو در ايالات متحده، گفت: اين مطالعه بزرگترين تحقيقي بود که درباره سلامت جفت در مادران مبتلا به کوويد ۱۹ انجام شد.
او ادامه داد: از يک مطالعه کوچک نميتوان نتيجه بزرگي گرفت، اما اين مطالعه شروع خوبي است براي بررسي بيشتر سلامت و تغيير در جفت مادراني که به کوويد ۱۹ مبتلا بودند.
زنان باردار سيستم ايمني ضعيفي دارند
دانشکده متخصصان بيماريهاي زنان و زايمان آمريکا از زمان ظهور ويروس کرونا زنان باردار را جزو جمعيتهاي پرخطر در برابر اين ويروس اعلام کرد.
در دوران بارداري سيستم ايمني بدن به طور طبيعي ضعيف ميشود تا حاملگي با موفقيت تداوم يابد، يعني ممکن است سريعتر بيمار شويد؛ بنابراين زنان باردار در معرض خطر شديد و مرگ و مير ناشي از انواع بيماريهاي عفوني از جمله آنفلوانزا هستند.
تصور ميشود ويروسي که باعث کوويد ۱۹ ميشود، از طريق تماس نزديک با شخص آلوده و از طريق قطرات تنفسي گسترش مييابد، اين که آيا يک زن باردار مبتلا به کوويد ۱۹ ميتواند اين ويروس را به جنين (در دوران بارداري) يا نوزاد (هنگام زايمان) خود منتقل کند يا نه، هنوز مشخص نيست.
با اين حال، بررسي تعداد محدودي از نوزاداني که از مادران مبتلا به کوويد ۱۹ متولد شدهاند، نشان داد، آزمايش کروناي هيچ کدام از اين نوزادان مثبت نبود. علاوه بر اين، ويروس در نمونههاي مايع آمنيوتيک يا شير مادر مبتلا تشخيص داده نشده است.
بازار