لزوم ضدعفونی سینک ظرفشویی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا
ايسنا/ محققان موسسه ملي تحقيقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران ميگويند: به دليل احتمال آلوده بودن لوازم و اقلام خريداري شده از بيرون، در صورت تماس با سينک ظرف شويي و قرار دادن در آن، امکان آلوده شدن سينک وجود دارد، بنابر اين بهتر است که پس از هربار استفاده، سينک تميز و ضدعفوني شود. پژوهشگران موسسه ملي تحقيقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران با انتشار مطلبي بر اساس مقالات و مستندات موجود به اين پرسش پاسخ دادهاند که آيا ضدعفوني کردن سينک ظرفشويي پس از هربار شستشوي لوازم خريداري شده از بيرون ضروري است؟ در اين مطلب آمده است: يکي از روش هاي انتقال کوويد ۱۹، تماس با سطوح و اشياء آلوده است، بنابر اين توصيه ميشود که لوازم و اقلام مواد غذايي و خوراکي خريداري شده (قابل شستشو)، به محض ورود به منزل در داخل سينک ظرفشويي مورد شستشو قرار گرفته و بر حسب نياز ضدعفوني شوند. لذا سينک ظرفشويي از جمله مواردي است که به طور مرتب با آلودگي در تماس بوده و ميبايست تميز و ضدعفوني شود. در اين باره اين سؤال مطرح ميشود که آيا پس از هر بار شستشوي لوازم خريداري شده از بيرون، ضدعفوني سينک ضرورت دارد؟ آنها با بررسي شواهد موجود ميگويند: در شرايط همه گيري بيماري کرونا، يکي از نقاط آلوده در منزل (به دليل تماس و شستشوي مکرر مواد غذايي و يا ساير اقلام) سينک ظرف شويي آشپزخانه است، بنابراين شستشو و ضدعفوني کردن آن بسيار مهم است. مرکز پيشگيري و کنترل بيماري هاي ايالات متحده نيز نسبت به ضدعفوني و تميز کردن مرتب مناطقي از خانه که افراد در طي روز به طور مرتب با آن ها در تماس هستند و يا از آن استفاده مي کنند نظير سينک ظرف شويي را توصيه کرده است. همچنين توصيه هايي وجود دارد که برخي سطوح آشپزخانه و از جمله سينک ظرفشويي به صورت روزانه ضدعفوني شوند و شستشو و ضدعفوني لوازم و اقلامي که ممکن است آلوده باشند را ايدهآل دانسته اند؛ از آنجا که احتمال آلودگي مواد غذايي و يا اقلامي که داخل سينک قرار ميگيرند به انواع ميکروب ها و از جمله ويروس بيماري کرونا وجود دارد، در اين صورت، امکان آلودگي سطح سينک وجود داشته و احتمال گسترش آلودگي توسط دست ها و ساير اشيا مطرح مي شود. مرکز کنترل و پيشگيري از بيماري ها، روش تميز و ضدعفوني کردن سينک ظرف شويي، که جزء سطوح سخت محسوب مي شود، را به اين صورت توصيه کرده است: ۱) قبل از شروع کار، دستکش بپوشيد (استفاده از دستکش يک بار مصرف و دور انداختن آن پس از اتمام کار توصيه ميشود، اما در صورت پوشيدن دستکش غيريکبار مصرف، پس از اتمام کار آن را ضدعفوني کرده و براي کار ديگري استفاده نشود). ۲) اگر سطح سينک کثيف است، ابتدا با مواد شوينده و يا آب و صابون سطوح را بشوييد. ۳) براي ضدعفوني از الکل، آب اکسيژنه (پراکسيد هيدروژن) و يا وايتکس (هيپوکلريت سديم) استفاده کنيد. (در صورت استفاده از وايتکس، مي بايست به مدت ۱ دقيقه بر سطح سينک باقي بماند (از آبکشي زودهنگام اجتناب شود). روش صحيح تهيه محلول وايتکس جهت ضدعفوني سينک به اين صورت است که ۵ قاشق غذاخوري از وايتکس را در ۴ ليتر آب يا ۴ قاشق چايخوري از آن را در يک ليتر آب حل کنيد. در بخش پاياني اين مطلب آمده است: به دليل احتمال آلوده بودن لوازم و اقلام خريداري شده از بيرون، در صورت تماس با سينک ظرف شويي و قرار دادن در آن، امکان آلوده شدن سينک وجود دارد، بنابراين بهتر است که پس از هربار استفاده، سينک تميز و ضدعفوني شود.