برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

باکتری‌های روده با بیماری‌های قلبی ارتباط دارد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
باکتری‌های روده با بیماری‌های قلبی ارتباط دارد
ايرنا/ يکي از ترکيبات شيميايي که در اثر هضم غذا توليد مي‌شود، تري متيل آمين ان اکسيد (TMAO) نام دارد و بر سلامت قلب و عروق آثار منفي دارد. زماني که گوشت قرمز، تخم مرغ و ساير انواع پروتئين‌هاي حيواني توسط انسان مصرف مي‌شود، انواع خاصي از باکتري‌هاي روده، از ترکيبات شيميايي اين پروتئين‌ها تغذيه کرده و تري متيل آمين توليد مي‌کنند که بعدا در کبد به TMAO تبديل مي‌شود. تحقيقات دانشگاه کلورادو در بولدر نشان مي‌دهد نه تنها TMAO مستقيما عملکرد سرخرگ‌ها را مختل مي‌کند، بلکه به طور غيرمستقيم نيز موجب بروز آسيب‌هاي ناشي از افزايش سن در دستگاه قلبي و عروقي مي شود. محققان در مطالعه روي داوطلبان بزرگسال سالم دريافتند با افزايش سن، مقدار TMAO نيز در بدن افزايش مي‌يابد. همچنين با مطالعه افراد مسن مشخص شد ارتباط مستقيمي بين ميزان TMAO و اختلال در عملکرد سرخرگ‌ها وجود دارد. در مطالعات بعدي که با استفاده از موش‌ها انجام گرفت، مشخص شد تغذيه جانوران با استفاده TMAO موجب اختلال سريع در عملکرد سرخرگ‌ها مي‌شود. پس از چندماه تغذيه موش‌هاي جوان با استفاده از اين ماده، کارآيي سيستم عروقي آن‌ها به اندازه موش‌هاي بسيار مسن کاهش يافت. به گفته محققان مي‌توان ميزان TMAO‌ را با تغيير در رژيم غذايي يا مصرف داروها کنترل کرد. بر اساس اين تحقيقات ترکيب شيميايي دي متيل بوتانول که در روغن زيتون يافت مي‌شود، مانع توليد TMAO توسط باکتري‌هاي روده مي‌شود. گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه Hypertension منتشر شده است.
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره