«رمدسیویر» کبد را زخم میکند

باشگاه خبرنگاران/ محققان هندي اعلام کردند در شماري از مبتلايان به ويروس کرونا که با داروي رمدسيوير درمان شده اند، زخمهاي کبدي مشاهده شده است.
وزارت بهداشت هند اعلام کرد: گزارشهاي متعدد نشان ميدهد برخي بيماراني که با داروي رمدسيوير، که مهمترين دارو براي درمان ويروس کرونا است، درمان شده اند به کبدشان آسيب وارد شده است. از همين رو، اين وزارتخانه در نظر دارد به دليل عوارض جانبي به صورت جدي در مصرف اين دارو براي درمان مبتلايان به کوويد ۱۹ تجديد نظر کند.
يک مقام ارشد در وزارت بهداشت هند بيان کرد: گزارشهاي زيادي از بيمارستانهاي خصوصي و دولتي به دست ما رسيده است که بيماراني که با داروي رمدسيوير درمان شده اند به ناگاه شاهد افزايش الکالين فسفات، "آسپارتات ترانس آميناز" و "آلانين ترانس آميناز" در خون بوده اند که ميتواند منجر به زخم در کبد شود. ما در حال جمع آوري اطلاعات بيشتر در اين زمينه هستيم. اين عوارض دارويي موضوعي است که ما با دقت بسيار زياد آن را بررسي خواهيم کرد.
داروي رمدسيوير براي نخستين بار از سوي گيلاد ساينس، غول داروسازي آمريکا به بازار عرضه شد. پس از بالا رفتن شمار قربانيان ويروس کرونا در آمريکا، دولت اين کشور استفاده از اين دارو را براي درمان مبتلايان به کرونا در شرايط بحراني تجويز کرد.
اکنون دولت هند ميگويد در تجويز اين دارو براي درمان بيماران مبتلا به کوويد ۱۹ تجديد نظر جدي خواهد کرد.
مقامات هند اعلام کرده اند به بيماراني که پيشتر از آسيبهاي کبدي رنج ميبرند داروي رمدسيوير تجويز نخواهد شد. اين نخستين باري است که براي اين دارو عوارض جانبي مرتبط با کبد مطرح ميشود.
شمار مبتلايان به ويروس کرونا در هند در حال افزايش تصاعدي است. تاکنون يک ميليون و ۷۵۰ هزار نفر در اين کشور به اين ويروس آلوده شدهاند. از اين ميان، بيش از ۳۷ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
دولت هند با همکاري دانشگاه آکسفورد در حال آزمايش يک واکسن موثر براي مقابله با ويروس کرونا است. دهلي نو اميدوار است در فصل پاييز و زمستان بتواند ميليونها دوز از واکسن کرونا را براي ايمني سازي عمومي در اختيار داشته باشد.