ارزیابی الگوهای غذایی با موی افراد!

ايسنا/ بر اساس نتايج تحقيقات، موهاي افراد نشان ميدهد که آنان گياهخوار، ثروتمند يا چاق هستند.
به نقل از سيانان، آيا ميدانيد که انتخاب رژيم غذايي، ميتواند در موي سر افراد منعکس شود؟ محققان دريافتند که موهاي ما از اسيدهاي آمينه حاصل از مصرف مواد غذايي و نوشيدنيها تشکيلشده است.
محققان دريافتند که موها ميتوانند استانداردهاي زندگي، مکان زندگي و آنچه خورده شده را نشان دهند.
محققان دانشگاه يوتا در ايالاتمتحده با بررسي پروتئينهاي غذايي مختلف در موهاي انسان دريافتند، که اقشار فقير جامعه نسبت به اقشار متوسط که رژيم غذايي پر از ميوه و سبزي دارند، گوشت بيشتري مصرف ميکنند.
تغييرات در ايزوتوپهاي کربن موجود در مو، منعکسکننده موارد موجود در محصولات غذايي مختلف است.
محققان اظهار کردند: اين نتايج ميتواند بهعنوان ابزار مفيدي براي ارزيابي الگوهاي غذايي و خطرات مرتبط با سلامتي جامعه باشد و از اين طريق به تجزيهوتحليل بهتر وضعيت مواد غذايي و اقتصادي کمک کند.
نتايج نشان داد، افراد فقير، پروتئين حيواني بيشتري در موهاي خود داشتند و اين در حالي است که موي ثروتمندان بيشتر شامل پروتئينهايي بود که از ميوه و سبزي بهدست آمده است.
در اين بررسي، منبع پروتئينها(گياهي يا گوشتي) در نمونههاي مو بررسي شد و سپس وضعيت اقتصادي صاحبان آنها مورد تجزيهوتحليل قرار گرفت.
جيم الينجر، نويسنده اين تحقيق و استاد دانشگاه يوتا گفت: اين روش ميتواند براي ارزيابي سلامتي تمام جامعه در يکزمان و رديابي خطرات سلامتي استفاده شود.
اين تحقيق بر روي نمونه موي بيش از ۷۰۰ نفر از ۶۵ شهر در سراسر ايالاتمتحده انجام شد.
پروتئينهاي حيواني بهطور متوسط ۵۷ درصد از رژيمهاي غذايي را تشکيل ميدهند و در مناطقي که وضعيت اقتصادي افراد پايين است، ۷۵ درصد را شامل شدند.
محققان گفتند: پروتئينهاي مشتق از حيوانات مانند گوشت و لبنيات، بهطور متوسط ۵۷ درصد از رژيم غذايي ايالاتمتحده را تشکيل ميدهد و رژيمهاي غذايي سرشار از پروتئين، برخلاف رژيمهاي گياهي، با خطر بيشتر مشکلات سلامتي مانند بيماري قلبي همراه بودند.
اين بررسي نشان ميدهد که حداقل يکچهارم کودکان و بزرگسالان در سراسر ايالاتمتحده روزانه فستفود مصرف ميکنند.
محققان همچنين دريافتند: ايزوتوپهاي کربن نشان ميدهد که هزينه پرداختي براي موي فرد چه اندازه بوده است، براي مثال، هزينه متوسطي که فرد براي موي خود پرداخت کرده با دانستن ايزوتوپهاي کربن مشخص خواهد شد.
محققان دريافتند که نسبت ايزوتوپهاي منعکسکننده پروتئين بيشتر در رژيم غذايي با ميزان چاقي ارتباط دارد.
ايزوتوپهاي هيدروژن و اکسيژن نيز نشان از مکان زندگي فرد است.
يافتههاي اين بررسي در نشريه PNAS ارائهشده است.