نماد آخرین خبر

گاو، مرغ و حیوانات دیگر به چه نوعی از کرونا مبتلا می‌شوند؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
گاو، مرغ و حیوانات دیگر به چه نوعی از کرونا مبتلا می‌شوند؟

ايسنا/ حيوانات مختلف ممکن است با انواع مختلفي از کرونا ويروس آلوده شوند. محققان موسسه ملي تحقيقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران مطالعاتي که در اين خصوص انجام شده است را مرور کرده‌اند.

محققان موسسه ملي تحقيقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران بر اساس شواهد موجود  به اين پرسش پاسخ داده‌اند که آيا حيوانات مختلف مانند سگ، گربه، گاو و مرغ هر کدام به نوع خاصي از کرونا مبتلا مي‌شوند يا خير.

آن‌ها مي‌گويند: ويروس‌هاي کرونا، خانواده‌اي از ويروس‌هاي پوشش‌دار هستند که معمولا با زائده‌هاي گلبرگي‌شکل آراسته شده‌اند و در نماي ميکروسکوپ الکتروني، به شکل تاج خورشيدي هستند. بنابراين به نام کرونا ويروس (ويروس‌هاي تاج‌دار) شناخته مي‌شوند.

کروناويروس‌ها از سگ، گربه، اسب، گاو، خوک، بوقلمون، مرغ و انسان جدا شده‌اند و داراي علائم باليني هستند که اغلب اين علائم گوارشي يا تنفسي است. نوع ويروس و علائم آن در حيوانات مختلف متفاوت است. به طور مثال، ويروس مشاهده شده در سگ، گربه و خوک از نوع آلفا بوده . علائم آن معمولا گوارشي است.

اسب و گاو به ويروس از نوع بتا مبتلا مي‌شوند که در اسب منجر به علائم گوارشي و در گاو منجر به علائم گوارشي و تنفسي مي‌شود. ويروس از نوع گاما در بوقلمون باعث علائم گوارشي و در مرغ منجر به التهاب تنفسي مي‌شود.

در حال حاضر، شواهدي مبني بر اين که حيوانات نقش مهمي در انتشار ويروس کوويد-۱۹ داشته باشند، وجود ندارد. بر اساس مطالعات، خطر انتشار کوويد-۱۹ از حيوان به انسان پايين بوده اما بر اساس برخي مطالعات، احتمال انتقال از انسان به حيوان وجود دارد.

مطالعات اخير نشان مي‌دهند که گربه‌ها، موش خرمايي و همستر سوري طلايي به طور آزمايشگاهي مي‌توانند با ويروس آلوده شده و عفونت را در محيط آزمايشگاهي به حيواناتي از گونه‌هاي مشابه منتقل کنند. داده‌ها همچنين نشان مي‌دهند سگ‌ها مي‌توانند آلوده شوند اما عفونت را به ساير سگ‌ها منتقل نمي‌کنند.

تحقيقات ديگري نشان داده‌اند خوک، مرغ و مرغابي نمي‌توانند با ويروس کروناي جديد آلوده شوند. بر اساس شواهد محدود موجود، گاو، گوسفند، اسب و موش نيز احتمالا نمي‌توانند با نوع جديد ويروس کرونا آلوده شوند اما موش خرمايي و سمور مستعد ابتلا به عفونت با کوويد-۱۹ هستند.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar