نماد آخرین خبر

جزئیات جدید از نخستین واکسن ویروس کرونا

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
جزئیات جدید از نخستین واکسن ویروس کرونا

باشگاه خبرنگاران/ در رقابت ميان کشور‌هاي جهان براي دستيابي به واکسن ويروس کرونا، روسيه به عنوان نخستين کشور به طور رسمي از نسخه اوليه واکسن خود رونمايي کرد.

اين واکسن از سوي موسسه گاماليا واقع در مسکو توسعه يافته است. کرل دميتريف، رئيس صندوق ثروت ملي روسيه که حامي مالي تحقيقات درباره واکسن کرونا است در اين باره گفت: کشف اين واکسن از سوي روسيه مانند زماني است که به عنوان نخستين کشور در جهان در سال ۱۹۵۷ ماهواره اسپوتنيک را به فضا پرتاب کرديم. آن زمان آمريکايي‌ها از پرتاب ماهواره اسپوتنيک شوکه شدند. در حال حاضر نيز روسيه به نخستين کشوري در جهان تبديل مي‌شود که به واکسن کرونا دست يافته است. از همين رو ما اسم اين واکسن را اسپوتنيک وي گذاشتيم. 

با اين حال، هنوز آمار مربوط به تحقيقات درباره آزمايش موفقيت آميز واکسن روسيه به مجامع علمي عرضه نشده است؛ همچنين مشخص نيست آيا فرآيند آزمايش انساني واکسن کرونا به طور کامل طي شده است يا نه. در حالي که آزمايش شماري از واکسن‌ها در جهان به مرحله سوم رسيده روسيه به تازگي مرحله دوم آزمايش واکسن را به پايان رسانده بود. اين کشور قرار است همزمان با واکسيناسيون کادر درماني خود، مرحله سوم آزمايش واکسن کوويد ۱۹ را انجام دهد.

دانشمندان روسي اعلام کردند علت موفقيت در عرضه سريع واکسن اين است که آن‌ها از نسخه تعديل شده واکسني استفاده کرده اند که پيش‌تر براي بيماري‌هاي ديگر ساخته شده بود.

ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه در سخنراني تلويزيوني اعلام کرد: امروز صبح براي نخستين بار در جهان اولين واکسن براي مقابله با کوويد۱۹ در روسيه به ثبت رسيد. واکسني که محققان روس به آن دست يافته اند بسيار موثر است. اين واکسن مي‌تواند باعث ايجاد ايمني پايدار در افراد در مقابل ابتلا به ويروس کرونا شود.

با اين حال، پوتين از ميخائيل موراشکو، وزير بهداشت کشورش خواست وي را در جريان عملکرد اين واکسن قرار دهد.

پوتين در ادامه از تمامي کساني که در روند کشف اين واکسن فعاليت داشته اند، تشکر کرد.

وي گفت: اقدام دانشمندان روس يکي از مهم‌ترين گام‌ها براي نجات جهان است. ما اميدواريم به زودي به توليد انبوه اين واکسن برسيم.

رئيس جمهور روسيه خاطر نشان کرد: واکسن کرونايي که ما کشف کرده ايم تحت آزمايشات ضروري قرار گرفته است. يکي از دو دختران من اين واکسن را دريافت کرده و هم اينک حالش خوب است.

پوتين از وزارت بهداشت اين کشور خواست به يک واکسن مشترک براي آنفلوانزا و ويروس کرونا دست پيدا کنند تا بتوان عمليات واکسيناسيون عمومي را دستکم بر روي ۶۰ درصد مردم روسيه انجام داد. پيش‌تر وزارت بهداشت روسيه اعلام کرده بود عمليات واکسيناسيون عمومي از ماه اکتبر (مهرماه) انجام خواهد شد.

تاکنون نزديک به ۹۰۰ هزار نفر در روسيه به ويروس کرونا مبتلا شده اند. از اين ميان، بيش از ۱۵ هزار تن جان خود را از دست داده اند. دولت روسيه اميدوار است با کشف واکسن کرونا بتواند جلوي شيوع ويروس در کشور را بگيرد. قرار است در مرحله نخست، کادر درماني و افرادي که در خط مقدم مبارزه با ويروس کرونا هستند اين واکسن را دريافت کنند. با اين حال، از يک ماه آينده فرآيند واکسيناسيون عمومي در اين کشور آغاز خواهد شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره