نماد آخرین خبر

نقشه ربودن سلول توسط کروناویروس کشف شد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
نقشه ربودن سلول توسط کروناویروس کشف شد

ايسنا/ محققان مؤسسه فناوري فدرال زوريخ و دانشگاه "برن" در مطالعه اخيرشان مکانيزمي را کشف کردند که به وسيله آن ويروس کرونا سلول‌هاي انسان را دستکاري مي‌کند تا از تکثير خود اطمينان حاصل کند.

اين يافته‌ها به دانشمندان در توليد دارو و واکسن عليه ويروس کرونا کمک مي‌کند. مانند يک دزد دريايي که کشتي را مي‌ربايد، يک ويروس کنترل سلول آلوده را به دست مي‌گيرد زيرا هر ويروس به منابع و دستگاه‌هاي مولکولي سلول براي تکثير بستگي دارد. اين امر همچنين در مورد کروناويروس سندرم حاد تنفسي ۲، عامل ايجاد کننده بيماري همه گير کوويد-۱۹ نيز صدق مي‌کند.

محققان موسسه فناوري فدرال زوريخ و دانشگاه برن اکنون مکانيزمي را کشف کرده‌اند که ويروس کرونا از آن براي توليد پروتئين‌هاي خود نسبت به سلول‌هاي بدن استفاده مي‌کند. اين مکانيسم به اين منجر مي‌شود که سلول‌هاي بدن توليد پروتئين‌هاي خود را بسيار کاهش دهند و در عوض تنها پروتئين‌هاي ويروسي توليد کنند. اين کار نه تنها توليد ويروس‌هاي جديد را افزايش مي‌دهد، بلکه پاسخ ايمني بدن در برابر عفونت کرونا را ناتوان مي‌کند.

پس از ورود ويروس به سلول انساني طي کروناويروس سندرم حاد تنفسي ۲، پروتئين ويروسي NSP۱ به عنوان يکي از اولين پروتئين‌هاي ويروسي توليد مي‌شود. اکنون محققان کشف کرده‌اند که NSP۱ چگونه توليد پروتئين سلولي را مهار مي‌کند.

ريبوزوم‌ها ماشين‌هاي سلولي هستند که پروتئين توليد مي‌کنند. آنها نقشه آر.ان.اي پيامرسان را براي يک پروتئين مشخص مي‌خوانند و سپس اسيدهاي آمينه را در يک ترتيب خاصي جمع آوري مي‌کنند. هنگام خواندن ، آر.ان.اي پيامرسان از يک کانال روي ريبوزوم عبور مي‌کند. محققان مي‌توانند نشان دهند که NSP۱ به اين کانال متصل مي‌شود و بنابراين ريبوزوم را مسدود مي‌کند. با استفاده از ميکروسکوپ الکتروني کرايو، محل اتصال NSP۱ در کانال ريبوزوم مي‌تواند در وضوح اتمي مشخص شود.

محققان گفتند: اين تصوير دقيق اطلاعات مهمي را براي طراحي داروهاي مهم که مي‌تواند بدون تداخل در عملکرد ريبوزومي از اتصال NSP۱ جلوگيري کند، فراهم مي‌کند. محققان با استفاده از آزمايش‌هاي بيوشيميايي و سلولي توانستند نشان دهند که NSP۱ به تنهايي براي جلوگيري از توليد پروتئين کافي است. بر اساس تصوير دقيق از حالت اتصال NSP۱ ، محققان قادر به توليد انواع اصلاح شده NSP۱ که اثر مهاري خود را از دست داده‌اند، شدند. ويروس‌هاي کروناويروس سندرم حاد تنفسي ۲ با چنين گونه‌هاي غيرفعال پروتئين NSP۱ احتمالاً ضعيف مي‌شوند و ديگر نمي‌توانند باعث بيماري شديد شوند. از اين ويروس‌هاي ضعيف شده مي‌توان به عنوان يک واکسن استفاده کرد.

محققان همچنين قصد داشتند دريابند که چرا با وجود مهار عملکرد ريبوزومي توسط NSP۱ ، پروتئين هاي ويروسي در مقادير زيادي توليد مي‌شوند؟ آنها دريافتند که آر.ان.اي ويروسي داراي خواص منحصر به فردي است که به دليل آن در مقايسه با آر.ان.اي هاي پيام رسان سلولي توسط ريبوزوم ها بسيار کارآمد خوانده مي‌شود. با انسداد ريبوزوم‌هاي NSP۱ ، ريبوزوم‌هاي عملکردي کمياب مي‌شوند و همزمان آر.ان.اي ويروسي مي‌تواند تقريبا نيمي از آر.ان.اي کل سلول را تشکيل دهد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar