عروس دریایی، میهمان جدید منوهای غذایی!
سيناپرس/ يافتههاي يک تحقيق جديد توسط دانشمندان استراليايي نشان ميدهد که عروس دريايي ميتواند بهخوبي و به شکلي پايدار، جايگزين ساير غذاهاي دريايي در منوي غذايي انسان شود تا از اين طريق، گونههاي در معرض تهديد، از سبد غذايي انسانها دور بمانند.
محققان دانشگاه کوئينزلند پس از تجزيهوتحليل سوابق جهاني ماهيگيري صنعتي، دريافتهاند که 92 نوع گونه دريايي که از غذاهاي مورد علاقه انسان بهحساب ميآيند، در معرض خطر انقراض قرار داشته و در اين ميان، وضع 11 گونه دريايي بسيار بحراني است.
به گفته اين محققان، امروزه هيچ منع قانوني براي اجراي عمليات ماهيگيري روي گونههايي که در معرض انقراض هستند وجود ندارد و غذاهاي دريايي نيز در اين خصوص، برچسبگذاري نميشوند.
اين بدان معني است که برخي از انواع ماهيهايي که امروزه توسط مردم نقاط مختلف جهان بهعنوان غذا سفارش داده ميشوند، ميتوانند بهشدت در معرض خطر انقراض باشند.
اين موضوع به شکلي ويژه در کشور استراليا که در آن، غذايي تحت عنوان «فيش اند چيپس» محبوبيت بالايي داشته و براي تهيه آن حداقل از سه نوع ماهي در خطر انقراض استفاده ميشود، مورد توجه قرار گرفته است.
مجريان اين پژوهش ميگويند: «ما احتمالاً هرگز به خوردن گوريل يا فيل که آنها نيز هر دو در معرض خطر هستند، فکر نخواهيم کرد. ولي در خصوص موجودات دريايي قضيه بهکلي فرق ميکند».
به گفته اين محققان، «ما اخيراً پژوهانههايي دريافت کردهايم تا در مورد مصرف غذاهاي دريايي تحقيق کرده و راههايي براي پايدارتر نگهداشتن اين صنعت بيابيم».
اين تحقيقات هزينهها و فوايد ادامه دادن به رژيم غذايي فعلي را درکنار پذيرفتن انواع مختلف غذاهاي دريايي جديد را که ميتوان با پايداري بيشتري در آبهاي استراليا صيد کرد مورد بررسي قرار خواهد داد.
پژوهشگران فوق اشاره کردهاند: «صنعت صيد دريايي از منظر حفاظتي داراي دشواريهاي خاص خود است. زيرا داراي زنجيرههاي تأميني است که آبهاي بينالمللي را بدون داشتن يک نهاد حاکم مشخص در بر ميگيرد. بااينحال بهبود پايداري سياستهاي تجارت غذاهاي دريايي در استراليا و ساير نقاط جهان، ميتواند به ميزان قابلتوجهي براي اقيانوسها و همچنين براي ميلياردها نفر که براي سلامتي و معيشت خود به يک اقيانوس سالم وابسته هستند، سودمند باشد».
آنها معتقدند: «خوردن غذايي که در معرض خطر انقراض است بايستي غيرقانوني اعلام شود. اگر ما بتوانيم سياستهاي ماهيگيري را اصلاح کرده و روشهاي حفاظتي بهتري را به کار ببريم، ميتوانيم از وقوع گسترده انقراض گونههاي در معرض خطر جلوگيري کنيم. اين کار با واردکردن گونههاي جديدي نظير عروسهاي دريايي که در معرض خطر نيستند به بشقاب غذاي رستورانها ممکن است».
اين يافتههاي جالبتوجه را نشريه معتبر Nature Communications منتشر کرده است.