ارتباط مستقیم افزایش BMI بدن با مرگ و میر در کرونا
ايسنا/ رييس شبکه ملي پيشگيري از بيماريهاي غير واگير و عضو ستاد ملي کرونا در جلسه کميته تغذيه که در انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور برگزار شد، گفت: آمارها نشان ميدهد پس از بيماريهاي قلبي و ديابت، افزايش BMI بدن ارتباط مستقيمي با مرگ و مير در کرونا دارد که همين امر نشان دهنده اهميت تغذيه سالم است.
ايران و انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور ميزبان برخي از ذينفعان اين حوزه بود. ضمنا در اين جلسه موضوع نشان گرهاي رنگي تغذيه نيز به بحث گذاشته شد و مقدمات راه اندازي يک پويش با اين موضوع مورد بررسي قرار گرفت.
در ابتدي جلسه موضوع نشانگرهاي رنگي تغذيه به بحث گذاشته شد و مقدمات راه اندازي يک پويش با اين موضوع مورد بررسي قرار گرفت، در اين رابطه دکتر مسجدي رييس شبکه ملي پيشگيري از بيماريهاي غير واگير با اشاره به اينکه تعداد کمي از مردم با اين نشانگر آشنا هستند گفت: متاسفانه آگاهي در جامعه نسبت به نشانگرها بسيار پايين است و مردم از اهميت ماجرا اطلاعي ندارند.
وي افزود: شبکه ملي پيشگيري از بيماريهاي غير واگير به عنوان NGO از سازمان غذا و دارو در اين خصوص اعتمادسازي رنگهاي مندرج در نشانگرها را مطالبه ميکند.
اين عضو ستاد ملي کرونا افزود: آمارها نشان ميدهد پس از بيماريهاي قلبي و ديابت، افزايش BMI بدن ارتباط مستقيمي با مرگ و مير در کرونا دارد که همين امر نشان دهنده اهميت تغذيه سالم است. بنابراين پيشنهاد تشکيل دبيرخانه کميته تغذيه در انجمن وانستيتو تحقيقات تغذيهاي کشور را دارم تا بتوان قويتر از گذشته در اين مسير گام برداشت.
در ادامه دکتر جلال الدين ميرزاي رزاز رييس انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور در خصوص اقداماتي که تاکنون در دوران کرونا صورت پذيرفته، گفت: سالها است که اهميت و نقش تغذيه در افزايش و توانايي عملکرد سيستم ايمني در برابر آلودگيها و عفونتهايي که سلامت انسان را تهديد ميکنند، اثبات شده، لذا از همان ابتداي ورود کوويد ۱۹ به کشور نخستين گايدلاين تغذيهاي بيماران کرونا در سه بخش پيشگيري، درمان و نقاهت توسط اساتيد و اعضاي هيات علمي سراسر کشور به همت انجمن تغذيه ايران و انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور تدوين و به زبان انگليسي و فرانسه ترجمه و در اختيار سازمان جهاني بهداشت نيز قرار داده شد.لازم به ذکر است کشورهاي منطقه مديترانه شرقي (کشورهاي منطقه خاورميانه و شمال آفريقا) بر اساس راهنماي باليني ارسالي ايران به سازمان جهاني بهداشت در حال فعاليت هستند.
رييس انجمن تغذيه ايران افزود: همچنين علاوه بر راهنماهاي باليني، انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور در اوايل ورود کرونا، بلافاصله اپليکيشن تاک را طراحي و به بازار ارائه کرد که مردم عزيز مي توانند از اين طريق با دسترسي به ۷۰۰ متخصص تغذيه به پاسخ سوالات تغذيهاي خود باموضوع کرونا دست يابند.
دکتر ميرزاي رزاز با اشاره به اهميت آگاهي هرچه بيشتر مردم از نشانگر هاي تغذيهاي و نقش رسانه در اين امر گفت: در اين رابطه پيشنهاد تشکيل يک تيم رسانهاي قوي متشکل از سازمان استاندارد، سازمان غذاو دارو، شبکه ملي پيشگيري از بيماري هاي غير واگير با محوريت انجمن تغذيه ايران ارايه ميشود. بديهي است که رسانه نقش به سزايي در آگاه سازي جامعه دارد.
همچنين مهندس رضايي نماينده سازمان غذا ودارو و دبير کميته کشوري برچسبگذاري موادغذايي و آشاميدني در مورد اقدامات سازمان غذا و دارو در خصوص نشانگرهاي رنگي و مشکلات و موانع توضيحاتي را ارائه کردند.
قاسم نوده فراهاني رئيس اتاق اصناف تهران نيز با اشاره به اهميت نقش سازمان غذا و دارو گفت: تمام توليدکنندگان موادغذايي در کشور ملزم به دريافت تاييديه سازمان غذا و دارو هستند لذا از نماينده آن سازمان تقاضا ميشود با دقت بيشتر به اين امر مهم بپردازند، همچنين پيشنهاد ميکنم جلسات کميته تغذيه با هدف آگاهي هر چه بيشتر مردم تشکيل گردد و مسئولين امر در اين حرکت خداپسندانه که قطعا اجر دنيوي و اخروي را به همراه دارد آستين همت بالا بزنند.
در پايان دکتر انوشه رحماني مدير پژوهشگاه سازمان استاندارد گفت: ۳۰ هزار استاندارد ملي در کشور نوشته شده که تقريبا ۹۰۰ استاندارد اجباري شده است، در اين بين مواد غذايي جزء استانداردهاي اجباري محسوب ميشوند. به طور ميانگين از هر کارخانه طي يک سال، ۲ بازديد به عمل ميآيد و ۶ نمونه برداري از محصول صورت ميپذيرد. بايد بدانيم که استاندارد ملي کشور کف کيفيت است.