چاقی به دنبال خانه نشینی در دوران کرونا
سيناپرس/ويروس کرونا در حال رقم زدن فاجعه اي بزرگ به نام چاقي در کشور بوده و به معناي واقعي کلمه به يک دردسر بزرگ براي مردم تبديل شده است.
بعد از ۹ ماه تاخت و تاز، هنوز عوارض خودش را دارد و توانسته حسابي در زندگي و حتي ظاهر افراد رخنه کند. حرف بر سر ويروسي است که نه تنها افراد را خانه نشين کرده، بلکه توانسته در عرض چند ماه قدرت نمايي کند و موجب راهي شدن بسياري به بيمارستان ها شود.
خطري که ماهها و سالها افراد براي رفع آن نياز به زمان دارند زيرا عارضه اي است که به همين راحتي ها درمان نخواهد شد. يکي از تبعات خطرناک کرونا چاقي است و بايد به دنبال راه چاره باشيم و با تغيير دادن سبک زندگيمان مانع از اضافه وزن شويم.
۲۹ ميليون نفر در ايران اضافه وزن و چاقي دارند
محمدحسين عزيزي مدير کل فرآوردههاي غذايي سازمان غذا و دارو در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران، درباره روند صعودي اضافه وزن در افراد اظهار کرد: در سال ۱۳۵۹ حدود ۲ ميليون نفر گرفتار اضافه وزن و چاقي بودند در حالي که امروزه اين آمار به ۲۹ ميليون هم رسيده و تقريبا ۱۵ برابر شده است. اين آمار نگران کننده است و در جامعه ما را تهديد مي کند. در حال حاضر ما در زمره کشورهايي قرار گرفته ايم که درصد چاقي در آن نسبت به جمعيت بسيار بالا است.
او گفت: چاقي در مردان و زنان، کودکان و نوجوانان متفاوت است. اکنون خانواده ها آپارتمان نشين شده اند و با افزايش بازيهاي کامپيوتري و تلفن همراه آمار بي تحرکي و پرخوري کودکان و نوجوانان بيشتر شده است.در حال حاضر هم با شيوع بيشتر کرونا کودکان و نوجوانان بيش از پيش مجبور هستند در خانه بمانند. همچنين مصرف تنقلات در کودکان و نوجوانان نسبت به سالهاي گذشته بيشتر شده است.
پويش رژيم غذايي سالم با هدف افزايش ايمني در برابر کرونا
عزيزي بيان کرد: بايد توجه داشت ارتباط تنگاتنگي بين ايمني و سلامت مصرف کننده وجود دارد. اين موضوع نه تنها با بيماريهاي غير واگير بلکه با بيماريهاي مرتبط با کرونا نيز ارتباط دارد. ما يک پويش رژيم غذايي سالم با هدف افزايش ايمني در برابر کرونا در سازمان غذا و دارو راه اندازي کرده ايم تا به افزايش ايمني بدن در برابر بيماريهاي واگير و کرونا کمک کنيم. بايد دانست که حوزه سلامت عمومي بايد حمايت شود تا مصرف کنندگان در برابر مسموميت غذا و بيماريهاي مرتبط حفظ شوند.
او اظهار کرد: در تلاش هستيم ضمن تعامل با توليد کنندگان و وارد کنندگان با رفع موانع جهش توليد از طريق شفاف سازي و تسهيل فرايندهاي امور اجرائي، مخصوصا در شرايط کنوني در ارتقا و حفظ سلامت مصرف کننده مسئوليت پذير باشيم. در اين راستا اداره کل غذا به منظور تسهيل در روند اخذ مجوزهاي بهداشتي و به منظور اجرايي کردن و پيشبرد تکاليف باقي مانده قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نسبت به راه اندازي سامانههاي ثبت منبع و فرآورده در سامانه TTAC، انجام کليه امور فرآيندها به صورت الکترونيک، آموزش کارشناسان، انجام شناسه گذاري فرآوردههاي غذايي و آشاميدني وارداتي و توليدي اقدام کرده است. از همه واحدهاي توليدي ميخواهيم با هدف حفظ و ارتقاء سلامت مصرف کننده، ميزان قند و نمک و چربي محصولات را کاهش دهند.
عزيزي بيان کرد: پويش رژيم غذايي سالم با هدف افزايش ايمني در برابر کرونا راه اندازي شده است. کاهش مصرف قند، نمک و چربي در محصولات توليدي و اطلاع رساني ميزان آنها از طريق نشانگرهاي رنگي تغذيهاي از برنامههاي اداره کل غذا و معاونتهاي غذا و داروست. توصيه ما براي آحاد مردم کاهش مصرف چربي ها، نمک و قندهاست.
توصيه هاي تغذيه اي در دوران کرونا
نرگس جوزداني مشاور تغذيه درباره اهميت بشقاب غذايي اظهار کرد: با آمدن کرونا چاقي و اضافه وزن در افراد بيشتر شده است، حتي افرادي هستند که طي چند ماه اخير ۵ الي ۱۰ کيلو اضافه وزن پيدا کرده اند. به همين دليل افراد بايد سبک زندگي را تغيير دهند و راهکارهايي را براي تناسب اندام و حفظ سلامتي در پيش بگيرند، زيرا کرونا حالا حالا با ما همراه خواهد بود.
افراد بايد مصرف قندهاي ساده را به صفر برسانند .اگر فردي هستيد که بيسکويت يا شکلات و شيريني زياد مصرف ميکنيد، اين موارد را کم کم حذف کنيد. تحرک بدني را با توجه به اپليکيشنها يا با کمک نرمشهاي ساده در منزل افزايش دهيدتا وزنتان را ثابت نگه داريد.
يکي از موارد ديگري که در شيوع کرونا اهميت دارد، افزايش سيستم ايمني بدن است. تمام افراد بايد به مقدار کافي ويتامين C وD دريافت کنند.سبزيجات رنگارنگ را حتما در بشقاب غذايي خود قرار دهند و لبنيات کم چرب را به برنامه روزانه غذايي خود اضافه کنند، همچنين ميزان چربيهاي مصرفي را کاهش دهند و مواد غذايي را به صورت آبپز بخورند تا بتوانند در شرايط فعلي راحتتر و بدون افزايش وزن زندگي کنند.