توصیه درباره خرید شیرینی خامهای آلوده به رنگهای شیمیایی
ميزان/ رئيس انجمن علوم و صنايع غذايي ايران گفت: علاوه بر آبميوه و آلوچه، در خامه برخي از شيرينيها نيز از رنگهاي غير خوراکي و صنعتي استفاده ميشود و با رنگ و لعابهاي شيميايي، مشتريان زيادي را به خريد ترغيب ميکنند. محمد حسين عزيزي گفت: جذابيت در رنگ و لعاب برخي خوراکي ها، بسياري از مردم را به خريد و مصرف آنها ترغيب ميکند. اين در حالي است که نظارت بر برخي مغازهها نشان ميدهد در آلوچه، آبميوه و شيريني جات از رنگهاي صنعتي استفاده ميشود و ترکيبات نفتي و غيرخوراکي را به مواد خوراکي اضافه ميکنند. وي افزود: با وجود رنگهاي خوراکي، بسياري از فروشندگان، مصرف رنگهاي شيميايي در مواد غذايي را از لحاظ اقتصادي، به صرفه ميدانند. سرب، جيوه و فلزات سنگين از جمله مواد تشکيل دهنده رنگهاي صنعتي اي، چون رنگ فرش است که مصرف آن در بدن مسموميتهاي شديد و بيماريهاي گوارشي را به وجود آورده و به راحتي از بدن دفع نميشود. رئيس انجمن علوم و صنايع غذايي ايران خاطر نشان کرد: جوهر ليمو از جمله طعم دهندههاي رايج درترشيجات است که با مزه ترش، حس ولع را به هر بينندهاي ميدهد. در حالي که بسياري از چرخيها و آلوچه فروشيهاي غيربهداشتي از جوهر ليموي صنعتي درمحصولات خود استفاده ميکنند. وي عنوان کرد: جوهر ليموي صنعتي مادهاي است که براي امور شست و شو مصرف ميشود و به هيچ عنوان قابليت خوردن ندارد، اما به دليل مقرون به صرفه بودن، در آبميوهها و آلوچههاي غير بهداشتي مصرف ميشود. عزيزي اذعان داشت: جز در مواردي طعم و مزه، روش خاصي براي تشخيص اين مواد سمي در خوراکي هايي، چون کيکها و شيرينيهاي خامهاي رنگي، آبميوهها و آلوچهها وجود ندارد و به مردم هشدار داده ميشود تحت هيچ شرايطي از مغازههاي آلوده و غير مجاز، مواد خوراکي را تهيه نکنند. وي يادآور شد: وظيفه رسيدگي و نظارت بر بهداشت و تست مواد خوراکي مغازهها و چرخيهاي غير مجاز برعهده وزارت بهداشت است با اين حال مردم خود نيز بايد نسبت به خريد مواد غذايي هوشمندانه عمل کنند و نبايد فريب رنگ و ظاهرهاي هوس انگيز را خورد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد