رستورانها درجه بندی میشوند
ايرنا/ معاون مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت گفت: واحدهاي صنفي عرضه کننده مواد غذايي رتبه دريافت ميکنند و مانند اعتبار بخشي بيمارستانها درجه بندي ميشوند. بر اين اساس رستورانها موظف هستند لوح رتبه بندي را که به تاييد دانشگاههاي علوم پزشکي و اتحاديه صنف دارندگان رستوران و سلفسرويسها رسيده، نصب کنند. حسن فرهادي درباره رتبه بندي واحدهاي صنفي عرضه کننده مواد غذايي و رستورانها افزود: شرايط ارائه اين لوح به واحدهاي صنفي بسيار دشوار است و هنوز آن را عملياتي نکرديم. رتبه بندي اين واحدهاي صنفي از سه تا يک و عالي انجام ميشود. در حال حاضر بستر سامانهاي اين کار آماده شده، اما نيازمند انجام هماهنگيهايي با اتاق اصناف هستيم تا اين کار عملياتي شود، زيرا اين يک کار مشترک با اتاق اصناف است. وي بيان کرد: به واسطه اجراي طرح دفاتر خدمات سلامت و نظارت بر واحدهاي صنفي عرضه کننده مواد غذايي، آنهايي که در گذشته رتبه سه يا 2 داشتند با اين طرح به رتبههاي بالاتر رفتند و شاخص کيفي بهداشتي بهتري کسب کردند. البته هنوز ساز و کار ارائه رتبه عالي را عملياتي نکرديم. * دفاتر خدمات سلامت و نظارت بر واحدهاي عرضه کننده مواد غذايي فرهادي درباره دفاتر خدمات سلامت و نقش آنها در نظارت بر واحدهاي صنفي عرضه کننده مواد غذايي اظهار داشت: در حال حاضر خاتمه طرح پايلوت دفاتر خدمات سلامت در تهران اعلام شده است. اين در شرايطي است که شاخص هاي بهداشتي مراکز صنفي عرضه کننده موادغذايي با استفاده از پتانسيل اين دفاتر بهبود يافته است. بر اين اساس رتبه بندي هايي انجام شده و مشاهده مي شود که چند واحد صنفي عرضه کننده مواد غذايي که قبلا در سيستم رتبه بندي نبودند، در حال حاضر رتبه سه را کسب کرده اند. وي ادامه داد: وجود دفاتر خدمات سلامت در نظارت بر واحدهاي صنفي عرضه مواد غذايي قطعا موثر است. زيرا بر اساس آمارها در استان تهران، بهبودهاي کيفي در واحدهاي صنفي عرضه کننده مواد غذايي به مراتب نسبت به گذشته بهتر شده است. البته نقص هايي در اين زمينه وجود دارد که بايد برطرف شود. معاون مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت گفت: يکي از مزاياي ايجاد دفاتر خدمات سلامت اين است که تمام اطلاعات عمليات فني و اجرايي اين دفاتر در سامانه تحت وب وجود دارد و هر موقع مسئولان اراده کنند مي توانند اطلاعات واحدهاي صنفي عرضه کننده مواد غذايي را با جزييات در اختيار داشته باشند. اميدواريم تا پايان سال تعداد دفاتر خدمات سلامت در کل کشور به بيش از 200 دفتر برسد. * سه گروه ناظر بر اغذيه فروشي ها فرهادي درباره شيوه هاي نظارت بر مراکز صنفي عرضه کننده مواد غذايي بيان کرد: در حال حاضر به سه شکل بر اغذيه فروشي ها نظارت مي شود. گروه اول نيروهاي دولتي هستند که از دولت حقوق مي گيرند و کار نظارتي را انجام مي دهند. در حال حرکت به اين سمت هستيم که اين بخش فقط کارهاي سياستگزاري و بازديدهاي نظارتي را انجام بدهند. وي ادامه داد: گروه دوم نيروهايي هستند که در مقاطعي به واسطه کمبود نيرو در گروه اول، از اين افراد استفاده کرديم و در قالب طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت، خريد خدمت انجام داديم. يعني شرکت هايي از بخش خصوصي در مناقصه شرکت کردند و بخشي از کارهاي نظارتي به اين شرکت ها سپرده شد. تلاش کرديم قسمت هايي که در نظام شبکه بهداشت دچار کمبود است، از نيروي اين شرکت ها استفاده شود. معاون مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت افزود: بخش سوم نيز استفاده از بخش خصوصي است که خودگردان هستند و شامل دفاتر خدمات سلامت مي شود. فرهادي گفت: در گذشته با استفاده از گروه اول به صورت عمودي وارد واحدهاي صنفي مي شديم و بايدها و نبايدها را اعلام مي کرديم و اگر نبايدها انجام مي شد، واحد صنفي پلمب مي شد. به گفته وي، دفاتر خدمات سلامت به واحدهاي صنفي عرضه کننده مواد غذايي کمک مي کنند که وضعيت سلامت خود را به گروه دولتي اظهار کنند. با اين حساب مردم مي توانند با اطمينان در يک رستوران غذا بخورند و مدير واحد صنفي نيز وظيفه دارد وضع خود را با مستندات و تضمين کيفيت غذا اظهار کند. در اين شرايط گروه اول وارد کار مي شوند و تضمين ارائه شده از طرف واحدهاي صنفي را بررسي مي کنند.