آغاز فعالیت مدارس از ۱۵ شهریور با حضور زوج و فرد دانشآموزان
تسنيم/ وزير آموزش و پرورش گفت: سال تحصيلي از ۱۵ شهريور آغاز ميشود و اگر امکان رعايت پروتکل بهداشتي نباشد طبق مساحت کلاس دانشآموزان روزهاي زوج و فرد ميآيند.
محسن حاجي ميرزايي وزير آموزش و پرورش درباره آغاز سال تحصيلي جديد اظهار کرد: سال تحصيلي از 15 شهريور آغاز ميشود و کار آموزش دانشآموزان از اين تاريخ جريان مييابد.
وي افزود: کيفيت ارائه آموزشها به شرايطي که پروتکلهاي بهداشتي تعيين ميکنند، بستگي دارد البته اولويت نخست ما حضور دانشآموزان است و در مناطقي که ميتوان پروتکلهاي مورد نظر وزارت بهداشت را رعايت کرد کلاسهاي درس حضوري است.
حاجي ميرزايي گفت: مدارس بسياري داريم که تعداد دانشآموزان آنها اندک است بنابراين رعايت پروتکلهاي بهداشتي امکانپذير است، در مناطقي که امکان رعايت پروتکلها با تعداد دانشآموزان يک مدرسه وجود ندارد متناسب با مساحت کلاس و مدرسه دانشآموزان را تقسيمبندي کرده و تعدادي روزهاي زوج و تعدادي روزهاي فرد به مدرسه ميآيند و ساير آموزشها مجازي است.
وزير آموزش و پرورش مطرح کرد: براي آموزش از راه دور دو امکان مدنظر است، نخست شبکه شاد که 65 تا 70 درصد دانشآموزان به آن دسترسي دارند و دوم آموزشهاي تلويزيوني.
حاجي ميرزايي ادامه داد: مدرسه تلويزيوني از 15 شهريور تمام دروس را ارائه خواهد کرد، در شرايطي که برخي دانشآموزان به شاد، اينترنت و تلويزيون دسترسي نداشته و امکان حضور در کلاس درس را ندارند از طريق توليد بستههاي آموزشي آموزش آنها را انجام خواهيم داد.
حاجي ميرزايي تأکيد کرد: نکته حائز اهميت اين است که سلامت همه فرزندان برايمان اهميت دارد و هر تصميمي با رعايت کامل پروتکلها و طبق دستورات وزارت بهداشت خواهد بود و هيچ دانشآموزي در شرايط کرونا از آموزش عقب نخواهد ماند. مخصوصاً طبقات محروم و ضعيف که ممکن است امکان دسترسي به اينترنت را نداشته باشند. در آموزش و پرورش متعهد هستيم که آموزش را بهطور کامل به همه واجدان شرايط ارائه کنيم.
حاجي ميرزايي در پاسخ به اين سؤال که گفتهشده نسخه جديد شاد داراي يک سري قابليت جديد است و آيا براي سال تحصيلي آينده اين قابليتها در دسترس دانش آموزان قرار خواهد گرفت يا خير؟ گفت: يک دسته از قابليتها مواردي هستند که به خود نرمافزار مربوط مي شودکه در حال حاضر انجامشده است به عبارتي در نسخه جديد نرمافزار شاد امکان آزمونسازي، حضوروغياب، کنترل تکليف دانش آموزان، ارتباط زنده و تصويري بين معلم و دانشآموز و اختصاص فضاي ويژه به معلمان که بتوانند در آنجا تدريس خود را انجام دهند، وجود دارد و همچنين امکان مديريت تيم راهبري شاد و برخي فعاليتهاي ديگر نيز تقويتشده است و اين موارد از جمله ظرفيتهايي است که بايد در شاد توسعه ميداديم.
وي ادامه داد: بخش دوم از نيازهاي شاد به اينترنت و پهناي باند اختصاصيافته است که در اين موارد با وزارت ارتباطات گفتوگو و توافق شده و سعي ميشود در کوتاهترين زمان دسترسي تمام نقاط به شبکه اينترنت برقرار شود و اينترنت رايگان در اختيار دانشآموزان قرار بگيرد.
رايزني براي اينترنت رايگان شاد
وزير آموزشوپرورش گفت: در خصوص هزينه اينترنت در حال رايزني هستيم. در مناطقي که الزاماً ناگزير به آموزش غيرحضوري و مجازي ميباشيم، تلاش ميکنيم هزينه اينترنت را رايگان کنيم و تا قبل از شروع سال تحصيلي جديد اين کار انجام خواهد شد.
ستاد کرونا اجازه دهد حتما آموزشها حضوري است
حاجي ميرزايي در مورد چگونگي آموزش در مناطق زرد و سفيد تصريح کرد: در اين مورد در حال حاضر نميتوان اعلام نظر کرد و بستگي به پروتکلهاي بهداشتي در آن زمان دارد. در صورت اجازه برگزاري کلاس توسط وزارت بهداشت و ستاد ملي مقابله با کرونا حتماً کلاسها را برقرار خواهيم کرد و قطعاً حضور افراد در کلاس تضمينکننده کيفيت بهتر آموزش است. اگرچه ممکن است خانوادهها کمي نگران باشند ولي به آنها اطمينان ميدهيم که سلامتي دانش آموزان براي ما در درجه اول اهميت است و بر اين باور هستم که چون نميدانيم کرونا چه زماني جامعه جهاني را ترک ميکند پس نميتوانيم کارها را رها کنيم لذا سعي ميکنيم با ارائه آموزش باکيفيت و رعايت پروتکلهاي بهداشتي و حفظ سلامت دانش آموزان، گامي به جلو گام برداريم.
وي گفت: به تمام همکاران در سراسر کشور اعلام کردم که ارائه آموزش در شرايط کرونا مستلزم هوشياري تمام و کامل است و بايد دائماً شرايط را رصد کنيم و نظارت را کاملتر کنيم تا همهچيز بهصورت کامل و بهترين شرايط ادامه پيدا کند.
وزير آموزش و پرورش تصريح کرد: وضعيت آموزش هر منطقه و استان را به شوراي آموزش استان اعلام خواهيم کرد و شوراي آموزشي مدرسه ميتواند با توجه به آنچه به استان اعلام مي شود، عمل کند.
استفاده از شبکه شاد براي آموزش رسمي قطعي است
حاجي ميرزايي در خصوص استفاده از نرمافزارهاي جايگزين شاد در برخي مدارس گفت: تمام مدارس دولتي بهطورقطع براي آموزش مجازي از شبکه شاد استفاده خواهند کرد و حق استفاده از نرمافزار ديگري را نخواهند داشت و مدارس غيردولتي هم الزاماً هم براي آموزش رسمي بايد از شاد استفاده کنند و براي آموزشهاي مکمل ميتوانند با هماهنگي وزارت آموزشوپرورش از نرمافزارهاي مورد تائيد استفاده کنند.
وي گفت: با توجه به عدم دسترسي برخي از دانشآموزان در مناطق محروم به گوشيهاي هوشمند در تلاش هستيم تا با کمک خيرين و کمکهاي مردمي بتوانيم تعدادي گوشي هوشمند در اختيار دانشآموزان قرار دهيم؛ اما اصراري بر اين نيست که براي آموزش، دانشآموزي حتماً به اينترنت و ابزار هوشمند دسترسي داشته باشد و ما وظيفه آموزش به تمام دانش آموزان را چه از طريق مجازي و ابزارهاي هوشمند و چه از راههاي ديگر داريم، اصل اين است که هيچ دانشآموزي بدون آموزش نماند.