قنبرزاده: باشگاهها نمیتوانند با فردی که قبلا در ایران بوده قرارداد ببندند

فارس/ عضو هيات رئيسه سازمان ليگ توضيحاتي را در خصوص منع به کار گيري بازيکنان و مربيان خارجي ارائه داد.
منصور قنبرزاده در خصوص قانون جديد سازمان ليگ مبني بر منع جذب بازيکنان و مربيان خارجي در فوتبال ايران اظهار داشت: به اين موضوع قانون نميشود گفت. تصميمي است که براي فصل 400 ـ 99 گرفته شده و چند دليل محکم دارد. البته هر تصميم و تغيير با مقاومتهايي هم همراه ميشود و اين تصميم قطعاً يکسري مزايا و يکسري معايب هم دارد.
باشگاهها ذهنيت فيفا را منفي کردهاند
قنبرزاده ادامه داد: عدهاي گفتند که صورت مسأله پاک کردن است اما زماني ميرسد که شما در شرايط بحراني قرار داريد. تقريبا تمام تيمهاي ما به خصوص تيمهاي مطرح در مورد جذب بازيکنان خارجي پروندههاي زيادي در فيفا دارند که عمدتاً به خاطر اين است که روش و شيوه حقوقي بستن قراردادها منطبق با استانداردهاي بينالمللي نيست. اين مسأله باعث ايجاد بدهي سنگين براي اکثر باشگاههاي ما شده و وجهه و اعتبار فوتبال ما را در فيفا خيلي خراب کرده است. کشوري که پروندههاي زياد و بالاي 90 درصد محکوميت داشته باشد ناخودآگاه ذهنيت منفي براي فيفا ايجاد ميکند.
عضو هيأت رئيسه سازمان ليگ با اشاره به انباشته شدن بدهي باشگاهها، گفت: بحث ديگر اين است که از نظر قوانين صدور مجوز حرفهاي براي 4 تيمي که ميخواهند به ليگ قهرمانان آسيا بروند، AFC خيلي جدي ورود کرده و يکي از مؤلفهها اين است که هيچ بدهي نداشته باشند اما آيا واقعاً تيمهاي ما که ميخواهند به آسيا بروند بدهي ندارند؟ تا زماني که اين بدهيها صاف نشود انباشته ميشوند. در تمام دنيا هم اجازه نميدهند باشگاهي که بدهي سنگين دارد يک بدهي ديگر اضافه کند. اگر باشگاهي پول دارد چرا بدهي جديد آن هم در مورد خارجيها ايجاد ميکند؟
وي ادامه داد: طبق بررسي کميته مسابقات، تعداد قابل توجهي از اين بازيکنان خارجي هم اصلاً کيفيت لازم را نداشتهاند و خوشبينانه اين است که با چشم بسته جذب شدهاند. به عنوان مثال يک بازيکن تنها حدود 10 دقيقه بازي کرده اما يک ميليارد تومان قراردادش بوده است. اين مورد در تيمهاي مختلف وجود دارد که باعث شده آبرو و اعتبار و شخصيت فوتبال کشور ما زير سؤال برود.
باشگاهي که استاندارد لازم را ندارد قانونا بايد از ليگ برتر خارج شود
قنبرزاده با اشاره به مجوز حرفهاي باشگاهها تصريح کرد: ما در گذشته از سوي کنفدراسيون فوتبال آسيا جريمه شديم چون اعلام کردند مدارک ارسالي که تأييديه سيستم را داشت راستيآزمايي شده و به نتيجه مطلوب نرسيديم. با اين شرايط کميته صدور مجوز حرفهاي باشگاهها چطور ميخواهد آنها را تأييد کند؟ حتي در ليگ ايران باشگاهي را که نتواند طي دو سه سال استاندارد لازم را داشته باشد قانوناً بايد از ليگ برتر خارج کنند. لذا اين تصميم ميتواند خيلي مؤثر باشد و جلوي خيلي از تبعات را بگيرد.
وي افزود: علاوه بر اين مسائل، طبق پيشبينيها شيوع کرونا از مهر به بعد شديدتر ميشود. بحث اسکان و نگهداري از بازيکنان و مربيان خارجي هم به وجود ميآيد که ميتواند براي باشگاهها کار سختي باشد. من قبول دارم، شايد اين تصميم از نظر حرفهاي پذيرفته نباشد اما به لحاظ شرايط فعلي فوتبال ما نظر درستي بود که در مورد آن کارشناسي هم شده و اميدواريم همه باشگاهها در اين قضيه کمک کنند.
براي فصل آينده به فدراسيون پيشنهاد داديم
عضو هيات رئيسه سازمان ليگ خاطر نشان کرد: اين قانون نيست، بخشنامه يا دستورالعملي است که هيأت رئيسه سازمان ليگ به فدراسيون فوتبال ميدهد و بايد به تصويب آنها برسد تا قابليت اجرا پيدا کند. اين فعلاً تصميم هيأت رئيسه سازمان ليگ است. سازمان ليگ فقط مجري برگزاري مسابقات و ارائه کننده طرحهاي مختلف جهت بهتر برگزار شدن مسابقات است. ضمن اينکه اين تصميم به صورت قانون هميشگي نيست. بلکه تصميم و دستورالعملي صرفا براي فصل آينده است. تمديد يا برداشتن اين تصميم هم با توجه به شرايط آينده صورت ميگيرد.
آيا در اروپا هم مبادلات ارزي متوقف شده؟
وي ادامه داد: الان مبادلات ارزي کشور ما متوقف شده و نمونه آن ماجراي ويلموتس است که يکي از مشکلاتش عدم امکان مبادلات مالي بود. عدهاي معتقدند که در اروپا و يا حتي آسيا اين کار انجام نميشود اما سؤال اينجاست که آيا آنها هم در تحريم هستند يا مبادلات ماليشان متوقف شده؟ شرايطشان با ما زمين تا آسمان فرق دارد. ما در تحريمهاي ناعادلانهاي هستيم که اقتصاد، تجارت و صنعت ما را فلج کرده با اين شرايط اگر بخواهيم ارزي که براي دارو و... با بدبختي تأمين ميشود را به بازيکني بدهيم که در طي فصل 15 دقيقه هم بازي نکرده درست نيست.
درآمدهاي نامشروع محدود شد
وي ادامه داد: ضمن اينکه با اين تصميم جلوي بعضي از دلالبازيها هم گرفته ميشود. عدهاي با معرفي بازيکنان بيکيفيت درآمد زيادي دارند. يکي از مواردي که هجمه وارد ميشود برخي از آقايان هستند که درآمدهاي نامشروعشان محدود شده است.
باشگاهها نميتوانند با فردي که قبلا در ايران بوده قرارداد ببندند
عضو هيأت رئيسه سازمان ليگ در مورد اظهارات هوشنگ نصيرزاده مبني بر اينکه بازيکنان و مربياني که در گذشته در فوتبال ايران کار کردهاند ميتواند با قرارداد کمتري دوباره جذب شوند، اظهار داشت: آن چيزي که در هيأت رئيسه سازمان ليگ تصويب شد اين بود که بازيکنان يا مربيان خارجي که الان با باشگاه خودشان قرارداد دارند ميتوانند به کارشان ادامه بدهند. قرارداد آنها معتبر است و نميتوان آن را لغو يا فسخ کرد. بعضي از بازيکنان يا مربيان هم که قراردادشان در اين فصل تمام شده اجازه تمديد دارند.
وي ادامه داد: اما کسي که مثلا دو سال پيش با يک باشگاهي بوده و الان اصلا رابطه قراردادي ندارد نميتواند جذب شود. فکر ميکنم يک اشتباه رسانهاي بوده و بعيد ميدانم منظور نصيرزاده اين باشد. اين موضوع تمديد قرارداد نيست. يک قرارداد جديد است مثل اينکه نفر جديد جذب ميشود. آن موردي که در هيأت رئيسه طرح موضوع شد صراحتا اين است که بازيکنان و مربيان داراي قرارداد يا خواهان تمديد قرارداد ميتوانند به کارشان ادامه بدهند.
نه پيشنهادي داشتيم و نه تبصرهاي وجود دارد
قنبرزاده در مورد اينکه آيا پيشنهادي در خصوص بازگشت مربيان يا بازيکنان خارجي که الان در ايران فعاليت ندارند به سازمان ليگ شده يا اينکه ممکن است اين دستورالعمل تبصرهاي داشته باشد، گفت: خير، در اين مورد پيشنهادي نشده است. اين تصويب به صورت قطعي است و تبصرهاي هم در مورد آن وجود ندارد. البته پيشنهاد هيأت رئيسه سازمان ليگ بوده که در هيات رئيسه فدراسيون فوتبال قابل تعديل و از اختياراتشان است. ميتوانند آن را بشکنند يا تغيير بدهند و کم و زياد کنند.