شهر سخت افزار/ همانطور که می‌دانید این روزها هر جا که می‌رویم بحث از یک نرم‌افزار هوشمند ویرایش تصویر به نام FaceApp است. این نرم‌افزار با قابلیت‌های جذابی مانند پیر کردن صورت فرد با الگوریتم‌های هوش مصنوعی در میان کاربران محبوبیت زیادی پیدا کرده است اما همانطور که می‌دانید عکس‌ها برای ویرایش باید روی سرورهای شرکت آپلود شوند. حالا می‌خواهیم بدانیم چطور می‌شود این عمل را متوقف و بازگرداند.

FaceApp یکی از هزاران هزار کاربردی است که به وسیله هوش مصنوعی تا به امروز در زندگی ما وارد شده‌اند. این نرم‌افزار فرآیند عملکردی ساده‌ای دارد؛ ابتدا عکس را از شما گرفته و سپس با ارسال آن به سرورهایی که به نرم‌افزار متصل هستند عملیات پردازش را روی آن انجام می‌دهد.

پس از پردازش اولیه و پیدا کردن صورت افراد حاضر در عکس متناسب با زاویه دوربین و المان‌های صورت، نرم‌افزار اقدام به افزودن افکت‌های ویرایشی روی عکس نموده و انواع خروجی‌ها در حالت‌های مختلف مانند، پیر کردن، جوان کردن، آرایش، تغییر رنگ پوست و مو و ده‌‌ها افکت دیگر را می‌تواند به عکس شما اضافه کند.

اما همانطور که در عملکرد این نرم‌افزار مشاهده می‌شود یک علامت سوال بزرگ همواره همراه این نرم‌افزار است و آن بحث امنیت و حفظ حریم شخصی افراد است. در واقع FaceApp حالا پایگاه داده گسترده‌ای از عکس‌های شخصی و شاید خانوادگی همه افرادی که به آن دسترسی داده‌اند را در اختیار دارد و این مورد می‌تواند باعث نگرانی‌های گسترده کاربران و نهادهای امنیتی در مورد حجم گسترده اطلاعات آن باشد.

علی‌رغم اینکه افراد در ابتدای کار با تأیید هشدارهای امنیتی، خودشان اجازه ارسال عکس‌ها به سرورهای FaceApp را می‌دهند ولی بازهم باید گفت که این عمل بسیار خطرناک است و در صورتی که این سرورها هک شوند، مسئولین نرم‌افزار بخواهند عکس‌ها را برای مقاصد تجاری به فروش برسانند و یا حتی اطلاعات آنها توسط نهادهای دولتی و امنیتی مطالبه شود، مسلماً شما می‌مانید و انبوه عکس‌هایی که برای سرگرمی خودتان، با دستان خودتان از زندگی شخصی و روزمره خود ثبت کرده و برای FaceApp ارسال نموده‌اید.

اما اگر پس از استفاده از FaceApp نوعی حالت پشیمانی از ارسال عکس‌ها سراغ شما آمده ظاهراً راهی وجود دارد که می‌توان از این نرم‌افزار خواست تا عکس‌هایی که تا پیش از این برای سرورهای آن ارسال شده را پاک کنیم.

با گسترش استفاده از این نرم‌افزار یاروسلاو گونچاروف، ابداع کننده FaceApp مجبور به واکنش به انتقادات و اظهار نظرها پیرامون امنیت عکس‌های ارسال شده و اعلام نمود که FaceApp به کاربران خود متعهد است و به همین دلیل هیچگاه عکس‌هایی که در اختیار دارد برای نهادهای ثالث به اشتراک نمی‌گذارد. در همین راستا گونچاروف اعلام نموده که اگر باز با این حال کاربران هنوز نگرانی خود بابت عکس‌هایی که پیش از این به FaceApp ارسال کرده‌اند را دارند می‌توانند از مسئولین این نرم‌افزار بخواهند که عکس‌های ارسالی از سرورهای نرم‌افزار پاک شود.

برای این منظور کافیست مسیر زیر را دنبال کنید:

• نرم‌افزار را باز کرده و وارد منوی Settings شوید.

• در این قسمت به بخش Support و سپس بخش Report a bug مراجعه کنید.

• حالا وقتی است که می‌توانید به هدف خود رسیده و درخواست‌تان را ارسال کنید. در این حالت پیامی با موضوع "Privacy" نوشته و از مسئولین FaceApp می‌خواهید عکس‌هایی که شما قبلاً برای FaceApp ارسال نموده‌اید را از سرورها حذف کنند. یک نمونه پیام درخواستی می‌تواند بسیار ساده و حتی به شکل زیر باشد:

Hello
Please delete the photos I've already uploaded to FaceApp servers for processing.
Thanks

گونچاروف به این موضوع نیز اشاره کرده است که ممکن است حذف عکس‌ها مدتی به طول بینجامد و دلیل آن را نیز حجم گسترده درخواست‌ها و تکمیل ظرفیت کاری تیم FaceApp اعلام نموده است. او همچنین به این مورد نیز اشاره کرده است که تیم پشتیبانی و توسعه این نرم‌افزار در تلاش است تا با کار سخت و شبانه‌روزی، عملکرد نرم‌افزار را بهبود داده و برای رسیدن به خروجی‌های دقیق‌تر، شرایطی بهتر را ایجاد نماید.

ما نیز به شما دوستان پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که از این نرم‌افزار استفاده کرده‌اید حتماً درخواست حذف تصاویر به FaceApp را ارسال کنید تا حتی اگر راهی برای حذف آنها وجود داشته باشد نیز در مورد آن اقدام شود.


در کانال تلگرامی آی‌تی یا همان ← ™CanaleIT هم اخبار فناوری دسته اول و جذاب داریم