آي تي رسان/ بيل گيتس گفته است که به نظر او اگر مايکروسافت درگير بررسيهاي قانون آنتيتراست وزارت دادگستري آمريکا نشده بود، امروز تقريبا همه کاربران موبايلي از سيستم عامل ويندوز موبايل استفاده ميکردند. او که امروز در کنفرانس DealBook که در شهر نيويورک برگزار ميشد سخنراني ميکرد، نظرات خود را درباره اشتباهات مايکروسافت در بخش موبايل اظهار کرد.
گيتس در اين کنفرانس ادعا کرده است که: هيچ شکي نيست که قانون آنتيتراست آمريکا به ضرر مايکروسافت تمام شد و اگر ما درگير آن نميشديم، شما امروز به جاي اندرويد از ويندوز موبايل استفاده ميکرديد. ما به هدفمان بسيار نزديک شده بوديم، اما آن اتفاقات ما را از هدفمان دور کردند.
شلوغکاري مايکروسافت در حرکت از ويندوز موبايل به سمت ويندوز فون، به اندرويد اجازه داد تا بيش از پيش پيشرفت کند؛ اما شرکت درست در زماني که بزرگترين فرصت خود را در بخش موبايل در اختيار داشت، بهراحتي آن را از دست داد. بيل گيتس در ادامه صحبتهايش همچنين گفته است که مايکروسافت فرصت راهاندازي ويندوز موبايل بر روي يکي از هندستهاي اصلي موتورولا را نيز از دست داد.
او در توضيح آن گفته که: ما فقط سه ماه با عرضه سيستم عامل خود بر روي يکي از گوشيهاي موتورولا فاصله داشتيم و حالا هيچکس نه در اينجا و در جاي ديگري ويندوز موبايل را به خاطر نميآورد.
مشخص نيست که گيتس به کداميک از هندستهاي موتورولا اشاره ميکند، اما موتورولا عرضه اسمارتفونهاي اندرويدي خود را از ده سال پيش آغاز کرده و کارهاي بزرگي را در اين مدت انجام داده است. همکاري مشترک ورايزن و موتورولا در آمريکا، درست در زماني که ويندوز موبايل در حال برداشتن قدمهاي اوليه خود بود، کمک شاياني به موفقيت اندرويد کرد.
اين براي اولين بار نيست که گيتس درباره اشتباهات موبايلي مايکروسافت صحبت ميکند. اوايل امسال نيز گفته بود که بزرگترين اشتباهش، باختن صحنه رقابت به اندرويد بوده است و تاييد کرده که اين موضوع ضرري معادل ۴۰۰ ميليارد دلار براي شرکت در پي داشته است.
گوگل، پلتفرم اندرويد را در سال 2005 به قيمت ۵۰ ميليارد دلار خريداري کرد و در آن موقع، ويندوز موبايل اصليترين رقيب شرکت بود. Eric Schmidt، مدير اجرايي قبلي گوگل، در سال 2012 گفته بود که شرکت آنها در آن زمان نسبت به موفقيت استراتژي موبايلي مايکروسافت بسيار نگران بود. موفقيت اندرويد باعث مرگ ويندوز موبايل و خارج شدن ويندوزفون از صحنه رقابت شد؛ اتفاقي که حالا اين پلتفرم را تبديل به پرکاربردترين سيستم عامل دنيا کرده و حتي خود مايکروسافت هم از آن استفاده کند.
بازار