سخت افزار/ با توجه کمبود پردازندههاي 14 نانومتري اينتل به تازگي پردازنده Haswell Pentium G3420 را احيا کرده. اين محصول در سال 2015 توقف توليد شده بود ولي ميتواند بين توليد کنندگان براي سيستمهاي ضعيف محبوب شود. با اين حال آيا ميتواند بحران کمبود پردازنده اينتل را کاهش دهد؟
Haswell Pentium G3420 چهار سال پيش توسط اينتل توقف توليد شد. در ميان کمبود موجودي شديد اما اينتل پردازنده قديمي Pentium را به بازار بر ميگرداند. طبق اطلاعيه جديد اينتل "توقف توليد اين محصول کاملا لغو شده و طبق تصميمات جديد يک بار ديگر براي اين محصول براي مدتي منتشر خواهد شد.
بر طبق اعلاميه اين پردازنده تا پايان ماه مِي سال 2020 براي مشتريان عرضه ميشود و آخرين سفارشات در ماه دسامبر تحويل داده خواهند شد. G3420 از دو هسته Haswelll با فرکانس 3.2 گيگاهرتز و ضريب بسته بهره ميبرد. فناوري ساخت آن نيز از نوع بسيار قديمي 22 نانومتر است. با خانواده AMD Ryzen که از ليتوگرافي 7 نانومتر بهره ميبرند، محصول اينتل بسيار، بسيار عقبتر از روند فعلي بازار است.
با در نظر گرفتن اين امر که پردازنده مذکور يک مدل 2 هستهاي Haswell است و در بُردهاي منسوخ شده LGA 1150 نصب ميشود، مشتريان کمي تمايل به خريد آن خواهند داشت. Athlon 3000G دستورالعمل بر کلاک بالاتر، سرعت کلاک بالاتر، گرافيک داخلي بهتر و ضريب باز را در تنها 49 دلار ارائه ميدهد. G3420 به سادگي آن چنان جذاب نيست تا کاربران را به انتخاب خود وا دارد.
اين پردازنده اما ممکن است براي توليد کنندگان OEM محبوبتر باشد. يک مدل ارزان قيمت دو هستهاي پنتيوم از نسل هسول کارايي کافي را براي امور معمول دفاتر و مدارس فراهم ميکند. و مهمتر از آن شايد بتواند اينتل را در مشکلات تامين پردازنده ياري دهد.
عرضه مجدد مدل Pentium اما يک سوال بزرگ در ذهن ايجاد ميکند، آيا اين آخرين چيپي خواهد بود که از اينتل مشاهده ميکنيم؟ يا احتمال دارد اينتل به سراغ مدلهاي با کارايي بالاتر مانند 4770K نيز برود؟
نظر شما چيست؟ آيا چنين تصميماتي از سوي اينتل به تيم آبي کمک خواهد کرد؟
بازار