نماد آخرین خبر

هشدار اپل به کاخ‌سفید درباره عواقب ممنوعیت وی‌چت

منبع
زوميت
بروزرسانی
هشدار اپل به کاخ‌سفید درباره عواقب ممنوعیت وی‌چت

زوميت/ اپل يکي از شرکت‌هاي آمريکايي متعددي است که اين هفته درباره‌ي دستور ترامپ مبني‌بر ممنوعيت وي‌چت هشدار دادند.
   
شرکت‌هاي اپل، ديزني، فورد، اينتل، مورگان استنلي، UPS و والمارت به اطلاع کاخ‌سفيد رسانده‌اند که ممنوعيت استفاده از وي‌چت ممکن است تبعاتي سخت براي شرکت‌هاي آمريکا داشته باشد. به‌گزارش WSJ، اپل در کنفرانس تلفني با کاخ‌سفيد بيان کرده است:

شرکت‌هاي آمريکايي که دارايي‌هايشان با چين مرتبط هستند، عليه دستور دونالد ترامپ براي اجراي محدودکردن تراکنش‌هاي مالي مرتبط با اپليکيشن وي‌چت موضع گرفته‌اند که به‌واسطه‌ي شرکت تنست انجام مي‌شوند. آن‌ها مي‌گويند اين تصميم مي‌تواند به از تضعيف توان رقابت آن‌ها در دومين اقتصاد برتر جهان منجر شود.

روز سه‌شنبه، بيش از دَه‌ها شرکت چندمليتي آمريکايي در تماس با مقام‌هاي کاخ‌سفيد نگراني‌هايشان را بابت تبعات بالقوه‌ي وسيع تصميم ترامپ درباره‌ي وي‌چت اعلام کردند که قرار است از اواخر ماه بعدي به‌اجرا گذاشته شود.

آلن کريگ، رئيس شوراي تجاري ايالات متحده‌چين، مي‌گويد کساني که در چين زندگي نمي‌کنند، متوجه نيستند چه تبعات وسيعي درصورت نبود اجازه‌ي استفاده از وي‌چت دامن‌گير شرکت‌هاي آمريکايي خواهد شود. اين اقدام نقص بزرگي براي محصولات آمريکايي در‌مقايسه‌با هر رقيب ديگري خواهد بود.
هفته‌ي پيش، ترامپ دستوري اجرايي امضا کرد که تراکنش‌هاي مالي شرکت‌هاي چيني حامي اپليکيشن‌هاي وي‌چت و تيک‌تاک را ممنوع مي‌کند. درادامه‌ي گزارش WJS آمده است:

ترامپ مي‌خواهد اپليکيشن‌ها و سرويس‌هاي چيني تيک‌تاک و وي‌چت را ممنوع کند؛ نرم‌افزارهايي که به‌ترتيب از حمايت شرکت‌هاي بايت‌دنس و تنست برخوردارند. او روز پنجشنبه دستوري اجرايي امضا کرد که نه‌تنها فعاليت اين دو اپليکيشن، بلکه هر تراکنش با شرکت‌هاي مادر آن‌ها را در ايالامت متحده ممنوع مي‌کند. گفتني است اين دستور در مدت ۴۵ روز اجرايي مي‌شود.
يکي از مسائلي که در تماس شرکت‌هاي آمريکايي با کاخ‌سفيد مطرح شد، اين است که گستره‌ي اين دستور کاملا نامشخص است. آيا اين دستور فقط در ايالات متحده اجرايي مي‌شود يا تراکنش‌ها را در هرجاي ديگري از جهان، ازجمله چين، دربر مي‌گيرد؟ اگر حالت دوم صادق است، اين دستور مي‌تواند براي اپل گران تمام شود. مينگ-چي کو، تحليلگر برجسته حوزه‌ي اپل، هفته‌ي جاري هشدار داده است که اين دستور مي‌تواند فروش جهاني آيفون را بيش از ۳۰ درصد کاهش دهد.

دليل اين مسئله اهميت فراوان وي‌چت در چين است و اغراق نکرده‌ايم اگر بگوييم مشکلات ممنوعيت جهاني وي‌چت در اپ‌استور بازار اپل در چين را به کلي نابود خواهد کرد. WJS ادامه مي‌دهد:

وي‌چت فقط يک سرويس پيام‌رسان نيست؛ بلکه اين اپليکيشن اساسا يک سيستم‌عامل است. هر شخص معمولي چيني گوشي‌اش را برمي‌دارد و بلافاصله وي‌چت را باز مي‌کند. آن‌ها تقريبا همه‌ي کارهايشان را با اين اپليکيشن انجام مي‌دهند. آيفون بدون وي‌چت در چين بي‌مصرف است و هيچ‌کس آن را نمي‌خواهد و نمي‌خرد.
نگراني بعدي اقدام متقابل چين عليه شرکت‌هاي آمريکايي است و اپل يک هدف احتمالي خواهد بود. وزير امور خارجه‌ي چين با عصبانيت به محدوديت‌هاي ايالات متحده عليه استفاده از وي‌چت و تيک‌تاک واکنش نشان داده و گفته ‌‌است که اين اقدام را تلافي خواهد کرد.

براساس نظرسنجي شوراي تجاري ايالات متحده‌چين که نتايجش سه‌شنبه منتشر شده است، ۸۶ درصد از ۱۰۰ شرکت عضو اين شورا گزارش داده‌اند که تنش‌هاي متقابل آمريکا و چين سبب کاهش فروش آن‌ها شده يا روي تجارت آن‌ها در چين اثر گذاشته‌ است. در گزارش يکي از اين شرکت‌ها آمده است که به‌دليل آمريکايي‌بودن از بعضي مزايده‌ها کنار گذاشته شده است.

کاخ‌سفيد هنوز پاسخي به مسائل مطرح‌شده‌ي شرکت‌هاي آمريکايي نداده است؛ اما هنوزهم زمان محدودکردن دستور ممنوعيت تراکنش‌ها به درون ايالات متحده وجود دارد. اين کار به کاهش اثرهاي جانبي اين دستور کمک مي‌کند و ترامپ نيز وجه‌اش را از دست نخواهد داد. اپل بسيار اميدوار است که اين اتفاق بيفتد. 

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره