logo

منتظر آیفون کاملا بی‌سیم باشید

منبع
زوميت
بروزرسانی
منتظر آیفون کاملا بی‌سیم باشید

زوميت/ طبق گفته‌هاي جان پراسر آيفون ۱۳ با صفحه‌نمايش ۱۲۰ هرتز و بدون درگاه لايتنينگ عرضه خواهد شد و ممکن است قيمت آن نيز کاهش يابد.
   
اپل مدت‌ها است که به‌سمت دستگاه‌هاي کاملا بي‌سيم حرکت مي‌کند و شايد مهم‌ترين مثال براي اين موضوع حذف جک ۳٫۵ ميلي‌متري آيفون ۷ باشد. اپل در سال ۲۰۱۶ در اقدام عجيبي جک ۳٫۵ ميلي‌متري صدا را از آيفون ۷ حذف و هدفون‌هاي کاملا بي‌سيم و محبوب خود موسوم به ايرپاد را معرفي کرد.

اپل اولين شرکتي نبود که اقدام به اينکار کرد؛ اما اولين شرکتي بود که تأثير کاري که کرد به ساير شرکت‌ها نيز منتقل شد و عده‌اي نيز از اين امر راضي نبوند و اپل را مقصر اصلي اين موضوع بيان مي‌کردند. چه خوب و چه بد حذف جک ۳٫۵ ميلي‌متري تأثير بسياري در محبوبيت هدفون‌هاي کاملا بي‌سيم گذاشت و به‌نوعي باعث زنده‌شدن اين صنعت شد؛ طوري که سالانه بيش از دَه‌ها ميليون از اين نوع هدفون‌ها به‌فروش مي‌رسد و اپل با هدفون‌هاي محبوب‌اش (ايرپاد) حاکم بلامنازع بازار به‌حساب مي‌آيد. حال طبق شايعات منتشرشده، اپل کار را فراتر خواهد گذاشت و آيفون ۱۳ را حداقل در يک مدل بدون هيچ درگاهي (درگاه لايتنينگ) معرفي خواهد کرد و به‌نوعي شايد تاريخ دوباره تکرار شود.

پيش از اين، دو تحليلگر نام آشناي محصلات اپل، مينگ-چي کو و افشاگري به‌نام Fudge، صحبت‌هايي مبني بر حذف درگاه لايتنينگ در آيفون ۱۳ انجام داده بودند و خبرگزاري بلومبرگ نيز ادعا مي‌کرد که اپل از همان سال ۲۰۱۷ و زمان معرفي آيفون ۱۰ روي ايده‌ي آيفون بي‌سيم کار مي‌کند. حال صحبت‌هاي افشاگر سوم و نام آشناي ديگري (جان پراسر) حکم تائيدي بر اين ماجرا است.

طبق گفته‌هاي جان پراسر، اپل سال آينده‌ي ميلادي آيفون ۱۳ را بدون درگاه لايتنينگ و با قيمت پايين‌تر عرضه خواهد کرد؛ اما هنوز مشخص نيست که درگاه لايتنيگ از هر چهار آيفون ۱۳ حذف خواهد شد. ممکن است تنها يکي از آيفون‌ها (احتمالا آيفون ۱۲ پرو مکس) از اين روند پيروي کند يا شايد مدل پنجم و کاملا جديدي در راه باشد.

افزون‌براين، اپل در زمان معرفي خانواده‌ي آيفون‌ ۱۲ از شارژر جديدي موسوم به مگ‌سيف (MagSafe) رونمايي کرد که با استفاده از آهن‌رباهاي استفاده شده در پشت آيفون، به‌صورت بي‌سيم به آيفون‌هاي جديد متصل و آن‌ها را شارژ مي‌کند و از همان زمان حتمال جايگزين شدنش با درگاه لايتنينگ و حذف کامل آن را بيش از هر زمان ديگري داغ کرده است.

پيش از معرفي آيفون ۱۲، انتظار مي‌رفت که حداقل آيفون‌هاي پرو و پرو مکس، همراه‌با صفحه‌نمايش ۱۲۰ هرتزي عرضه شوند؛ اما اپل در نهايت، در هر ۴ مدل آيفون معرفي شده از صفحه‌نمايش ۶۰ هرتزي براي ارائه‌ي محتواي بصري استفاده کرد و عده‌اي که انتظار صفحه‌نمايش ۱۲۰ هرتزي داشتند را کمي نااميد کرد.

حال جان پراسر با تأييد شايعات قبلي، به اين نکته اشاره مي‌کند که شرکت BOE موفق به گرفتن تأييديه‌ي اپل نشده و از آزمون‌هاي اين شرکت موفق بيرون نيامده است. او همچنين اعتقاد دارد که سامسونگ و الجي ديسپلي صفحه‌نمايش‌هاي OLED با فناوري «اکسيد پلي کريستال دما پايين» به اختصار LTPO و نرخ نوسازي ۱۲۰ هرتز آيفون ۱۳ را برعهده دارند.

جان پراسر اعتقاد دارد که اگر تصميم اپل مبني بر استفاده از نمايشگرهاي ميني LED در آيپد پرو تغيير نکند به احتمال زياد اين نوع آيپدها در بهار سال آينده‌ و آيپد پرو ديگري با نمايشگر OLED، در نيمه‌ي دوم سال آينده‌ي ميلادي عرضه خواهند شد.

گفته مي‌شود که مانند آيفون‌ها، توليد صفحه‌نمايش‌هاي Pro Motion آيپد پرو را هم دو شرکت ال‌جي و سامسونگ برعهده خواهند داشت و از هم‌اکنون سامسونگ در کارخانه A4 خود و هم ال‌جي در کارخانه E5 در حال توليد و آزمون‌وخطاي نمايشگرهاي آيپد پرو، براي دستيابي به نمايشگرهاي موسوم به «ساطع کننده‌هاي پياپي» سخت تلاش مي‌کنند.

اين آزمون‌ها ظاهرا اجازه مي‌دهد تا دو يا سه لايه ساطع کننده RGB روي هم قرار بگيرند، بنابراين عمر مواد ساطع کننده (به‌ويژه نور آبي) را در مقايسه با رسوبات يک لايه‌ي فعلي طولاني مي‌کند تا از ايجاد هرگونه سوختگي پيکسل پس از استفاده طولاني مدت جلوگيري کند.

نکته‌ي جالب و تعجب‌آور اين است که الجي احتمالا برخلاف آيفون‌ها، سهم عمده‌ي توليد نمايشگرهاي ميني LED و OLED آيپدها را برعده خواهد داشت؛ دليل آن نيز اين است که ال‌جي مدتي است که در صفحات OLED با روش ساخت لايه‌هاي ساطع کننده‌ي پياپي را براي بسياري از خودروسازان بزرگ تهيه مي‌کند و در اين تکنولوژي به تجربه‌ي بسيار خوبي دست يافته است و به نوعي مي‌توان گفت حتي از سامسونگ نيز عملکرد و کيفيت بهتري را در اين نوع نمايشگرها ارائه مي‌دهد. 

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره