باشگاه خبرنگاران/ دولت کوزوو اعلام کرد ۱۱۰ تبعه خود را که به سوريه رفته و عضو گروه تروريستي داعش شده بودند به همراه ۷۴ کودک متولد شده از آنها به اين کشور اروپايي بازگردانده است.
به گزارش رويترز، دولت کوزوو اعلام کرد تعدادي از شهرونداني را که اين کشور را در سال ۲۰۱۲ ترک کردند و به سوريه رفتند و در آنجا به گروه تروريستي داعش پيوستند بازگردانده است.
عبلارد طاهري، وزير دادگستري کوزوو، در يک کنفرانس خبري گفت: «امروز در ساعات اوليه صبح يک عمليات مهم و حساس انجام پذيرفت که طي آن ما با کمک آمريکا ۱۱۰ تبعه کوزوو را از سوريه به کشور بازگردانديم».
هرچند طاهري اشارهاي به اين موضوع نکرد که آمريکا چه نقشي در اين عمليات داشته، اما يک هواپيما که پرچم آمريکا بر روي دم آن نقش بسته بود در فرودگاه پريشتينا، پايتخت کوزوو، ديده شده که در حال انجام اين عمليات بوده است.
بنابر اعلام مقامات، در ميان عناصر داعشي که به کوزوو بازگشتهاند ۴ تروريست، ۳۲ زن و ۷۴ کودک حضور داشتند که ۹ نفر از کودکان بدون پدر و مادر هستند. ۴ تروريست بلافاصله پس از رسيدن به کوزوو بازداشت شدند. پليس کوزوو اعلام کرد از شهروندان اين کشور هنوز ۳۰ تروريست داعشي، ۴۹ زن و ۸ کودک در سوريه باقي مانده اند.
در سال ۲۰۱۲، بيش از ۳۰۰ تبعه کوزوو به سوريه رفته و به داعش پيوستند. ۷۰ نفر از اين افراد در جنگهاي اين گروه تروريستي به هلاکت رسيدند و باقي آنها در اردوگاههاي سوريه به سر ميبرند.
امروز، دادستان بوسني نيز اعلام کرد يک تروريست داعشي به اين کشور بازگردانده شده است. دفتر دادستاني بوسني در بيانيهاي اعلام کرد «اي. سي، ۲۴ ساله که به اقدامات جنايتکارانه و سازماندهي يک گروه تروريستي و پيوستن به تروريستهاي خارجي متهم است امروز به کشور بازگشت».
تاکنون ۴۶ تبعه بوسنيايي که به داعش پيوسته بودند از سوريه و عراق به اين کشور بازگشتهاند. بنابر اعلام مقامات بوسني، ۲۴۱ فرد بزرگسال و ۸۰ کودک از اتباع اين کشور در فاصله سالهاي ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ به سوريه و عراق رفتند و به تروريستهاي داعش پيوستند. طبق آمار، در آنجا ۱۵۰ کودک متولد شد.
گفته ميشود حدود ۱۰۰ نفر از آنها از جمله ۴۹ زن هنوز در سوريه و عراق به سر ميبرند و ۸۸ نفر از آنها نيز به هلاکت رسيدهاند. مسئله بازگرداندن عناصر داعشي به اروپا موضوع پيچيدهاي است که دولتهاي اروپايي امروز با آن دست و پنجه نرم ميکنند. بسياري از کشورهاي اروپايي با اين استدلال که بازگشت تروريستهاي داعش امنيت اين قاره را به خطر مياندازد، به شدت با اين مسئله مخالف هستند.
بازار