نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

بفرمایید افطاری در کاخ‌ سفید!

منبع
فارس
بروزرسانی
بفرمایید افطاری در کاخ‌ سفید!

فارس/ متن پیش رو در فارس منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.

رئیس‌جمهور آمریکا در حالی در روزهای اخیر میزبان مسلمانان برای افطاری در کاخ سفید بود که از یک سو مردم مسلمان یمن را تحت بمباران‌های شدید قرار داده و از سوی دیگر «بهترین دوست» رژیمی است که هزاران نفر از مسلمانان غزه را به شهادت رسانده است.

«مسلمانان را دوست دارم؛ صلح‌طلب هستم»، این‌ها ادعاهای مطرح شده توسط دونالد ترامپ در مراسم افطاری در جمع شماری از مسلمانان بود.مراسم افطاری در کاخ سفید، سنتی است که سال‌های متمادی است که انجام می‌شود. پیش‌تر ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود در اقدامی تنها به تبریک عید فطر اکتفا کرده و این مراسم را برگزار نکرده بود.
مراسم افطاری کاخ سفید پنجشنبه‌شب با حضور سفرا و رؤسای نمایندگی‌های کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اردن، مصر، کویت، قطر، پاکستان، مالزی، برونئی، بحرین، عراق، عمان، مراکش، اندونزی، الجزایر و جیبوتی برگزار شد.

مسلمانان پشیمان از رأی به ترامپ
وعده‌های انتخاباتی ترامپ در مورد پایان‌دادن به همه جنگ‌ها، به‌ویژه جنگ در غزه، موجب شد تا شمار قابل‌توجهی از مسلمانان به‌ویژه در ایالت میشیگان به این رئیس‌جمهور رای بدهند اما به اذعان خبرگزاری رویترز، مسلمانان از این رأی پشیمان شده‌اند.این خبرگزاری پیش‌تر در گزارشی اعلام کرده بود که گزینه‌های حامی اسرائیل در کابینه ترامپ، موجب نارضایتی مسلمانان از رأی دادن به ترامپ شده است.ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفید، فشارها بر حامیان فلسطین به‌ویژه دانشجویان در آمریکا را افزایش داده و آن‌ها را با لغو ویزای قانونی تهدید کرد.از سوی دیگر، این رئیس‌جمهور به بهانه مقابله با انصارالله در یمن، خود شخصاً در اتاق عملیات حاضر و دستور حمله به یمن را صادر کرد و ده‌ها تن از غیرنظامیان را در این کشور به شهادت رساند.این رئیس‌جمهور در مراسم افطاری خود نیز جامعه مسلمانان آمریکا را «دوستان مسلمان» خطاب و از حمایت آن‌ها تشکر کرد اما هیچ اشاره‌ای به حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان نکرد.
«دولت من هر روز متعهد به اجرای وعده‌های خود به جامعه مسلمانان اینجا در آمریکا است»؛ این بخشی از اظهارات ترامپ در این مراسم افطاری بود.
وی در ادامه تأکید کرد که به کار برای «پیمان ابراهیم» ادامه خواهد داد. پیمان ابراهیم توافق‌نامه‌ای بود که در ضمن آن کشورهای مسلمانی از جمله امارات، اسرائیل را به رسمیت شمرده و روابط عادی‌ای را با این رژیم در پی گرفتند.ترامپ به دنبال گسترش این پیمان به سایر کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی است.پیش‌تر نقشه‌های واشنگتن برای انعقاد این پیمان با شمار دیگری از کشورهای عربی با حادثه ۷ اکتبر نقش‌برآب شده بود. حمله حماس در ۷ اکتبر به اسرائیل و حوادث پس از آن موجب شد تا مسئله فلسطین بار دیگر به مسئله اول جهان اسلام تبدیل شود و اقدامات اسرائیل و آمریکا برای گسترش پیمان ابراهیم به درِ بسته بخورد.

واشنگتن با اسلام آمریکایی کاری ندارد
ترامپ در این مراسم به‌نوعی از مسلمانان برای انجام این عبادت (روزه) تمجید می‌کند؛ رمضان را به آن‌ها تبریک می‌گوید و ابراز امیدواری می‌کند که از افطاری خوششان آمده باشد اما به شرایط سایر مسلمانان در غرب آسیا اشاره‌ای نمی‌کند که یکی از سخت‌ترین رمضان‌های خود را زیر بمباران‌های آمریکا و متحدانش پشت سر گذاشته‌اند!به نظر می‌رسد اذان، نماز و سایر عبادات دینی مسلمانان تا زمانی که در همین محدوده باقی بماند و به مفهوم «تولی و تبری» تبدیل نشود؛ برای آمریکاییان بی‌ضرر، قابل‌تحسین و مورد تمجید است اما زمانی که به مفهوم «مقاومت» بدل شود؛ هدف حملات آمریکا قرار می‌گیرد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

بفرمایید افطاری در کاخ‌ سفید!

بفرمایید افطاری در کاخ‌ سفید!
00:00
00:00
بفرمایید افطاری در کاخ‌ سفید!
1 / 1
بفرمایید افطاری در کاخ‌ سفید!
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره