روزنامه جوان/
متن پيش رو در روزنامه جوان منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست.
«راديوي انگليسي دارد به مردم تهران دستورالعمل ميدهد به فلاني رأي بدهيد، به فلاني رأي ندهيد! معناي اين چيست؟ انگليسيها دلشان تنگ شده براي دخالت کردن در ايران. يک روزي بود که پادشاه کشور وقتي ميخواست تصميم مهمّي بگيرد، سفير انگليس را صدا ميکرد و از او ميپرسيد که اين کار را بکنم يا نکنم. انگليسها يک روزي اينجور در امور کشور دخالت ميکردند؛ بعد هم امريکاييها، يک مدّتي هم هر دو؛ امروز اين دستها قطع شده است». اين بخشي از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار مردم آذربايجان شرقي است که به دخالت انگليسيها در انتخابات 7 اسفند پرداختهاند و نسبت به عواقب آن هشدار ميدهند.
حال سؤال اساسي اين است که دخالت انگليسيها در کدام يک از انتخابات گذشته مبرهن بوده، عواقب اين دخالت چه بوده و هزينههاي ناشي از اين دخالت کدام يک از مؤلفههاي قدرت جمهوري اسلامي ايران را تضعيف کرده است؟
قبل از هر چيز بايد مقدمهسازي دخالت رسانههاي وابسته به انگليس را از ماهها قبل از انتخابات امسال دانست؛ نخستين اقدام مهمترين رسانه اين کشور- يا همان بيبيسي فارسي – بعد از شکستهاي پياپي اين رسانهها در مواجهه با جمهوري اسلامي ايران و از جمله «بينتيجه ماندن بيثبات سازي سياسي در ايران »، تغيير مديران ارشد اين رسانه است که مهم ترين آن را بايد برکناري صادق صبا پس از هفت سال از مديريت بخش فارسي بيبيسي - اواسط دي ماه- دانست که رزيتا لطفي، سردبير خبر تلويزيوني اين بخش جايگزين وي ميشود.
رزيتا لطفي، فارغالتحصيل زبان انگليسي از دانشگاه تهران است و در مدرسه مطالعات شرقشناسي و آفريقاي دانشگاه لندن در رشته مطالعات خاورميانه تحصيل کرده است. او در سال ١٩٩٦ به عنوان تهيهکننده به بخش فارسي پيوست و مسئوليتهاي مختلفي در بخشهاي خبري بيبيسي داشته است.
«حضور گسترده بيبيسي فارسي در شبکههاي اجتماعي ايراني» و از جمله تلگرام دومين گام اين رسانه انگليسي جهت اعمال دخالت در انتخابات اخير کشورمان است، بهگونهاي که مدير جديد بخش بي بي سي فارسي در اظهارات خود، با تأکيد بر حضور گسترده بيبيسي فارسي در شبکههاي اجتماعي، بيان ميکند: «تلاش براي نوآوري در اين زمينه ادامه خواهد يافت. بي بي سي قصد دارد ارتباط مؤثرتري با مخاطبان [بخوانيد ايراني ] برقرار کند.»
«اطلاعيه بيبيسي براي جذب جاسوس» گام ديگر اين رسانه انگليسي براي دخالت در انتخابات ايران و مقدمه چيني براي آشوبهاي خياباني در کشورمان است. بي بي سي فارسي با ارائه اطلاعيهاي در شبکه اجتماعي تلگرام از مخاطبانش ميخواهد تا ضمن ارائه شماره تماس خود به بي بي سي، نام استان را که به نظر ميرسد براي ايجاد شبکه سازي اجتماعي به کار ميرود، ارسال کنند. در اين اطلاعيه همچنين «جمعآوري اطلاعات از داخل ايران» توسط مخاطبان ايراني هدف ديگر اين اقدام است.
پنچمين گام هدفمند بي بي سي فارسي جهت اثرگذاري در آوردگاه انتخاباتي کشورمان که از تمايل انگليسيها براي رأيآوري جناح غربگرا در داخل کشور هم خبر ميدهد، معرفي نامزدهاي انتخاباتي مورد حمايت خود آنهم به صورت مصداقي است.
بي بي سي رسانه رسمي انگلستان در مطلبي با تيتر «يک محاسبه: حذف «يزدي، جنتي و مصباح» از خبرگان چگونه ممکن است؟» با اشاره به آراي روحاني در انتخابات رياستجمهوري تهران نوشت: «رأيدهندگان به فهرست رفسنجاني-روحاني، بيش از نيم ميليون نفر از رأيدهندگان به فهرست يزدي-جنتي-مصباح بيشتر هستند. در چنين شرايطي اگر حاميان رئيس جمهور فعلي در انتخابات خبرگان پيش رو، به طور هماهنگ به ۱۶ نفر رقيب آقايان يزدي، جنتي و مصباح رأي بدهند، به راحتي امکان راندن آنها به جايگاههاي ۱۷ به پايين فهرست منتخبان استان تهران را خواهند داشت.»
اين رسانه انگليسي همچنين با اشاره به اينکه «انتظار رأي دادن يکپارچه هواداران فهرست رفسنجاني-روحاني به فهرستي از ۱۶ کانديداي رقيب اين سه نفر واقع بينانه نيست» ادامه داد: «اما بايد توجه داشت که در جانب مقابل نيز، اکثريت قاطع رأي دهندگان به آقايان يزدي، جنتي و مصباح، در کنار آنها به ساير اصولگرايان رأي خواهند داد؛ رفتاري که اگرچه در حالت عادي اتفاق مهمي نيست، ولي در شرايطي که نسبت بالايي از رأي دهندگان طيف مقابل در صدد حذف اين سه نفر با رأي دادن به رقبايشان باشند، به حذف آنها (از طريق افزايش آراي رقبا) کمک خواهد کرد.»
اکبر گنجي هم که در انتخابات مجلس ششم عنوان «عاليجناب سرخپوش» را براي هاشمي در ادبيات سياسي کشور جا انداخت اين بار در حمايت از وي و در جهت تخريب رقباي وي در بخشي از مقاله خود با عنوان «شکست جنتي و يزدي و مصباح، آزمون فيصله بخش [حاکميت]» در راديو زمانه نوشت: «رأي نياوردن «مثلث جيم» در تهران، هزينه بسيار بالايي براي جمهوري اسلامي... ، سپاه و افراطيترين بخشهاي جمهوري اسلامي دارد. شکست اين سه تن، آزمون فيصله بخش شکست آيتالله خامنهاي، اصولگرايان و اسلام فقيهانه آنان است. تهران ميتواند اين آزمون فيصله بخش را انجام دهد.»
چرا رأي نياوردن آيات عظام جنتي، يزدي و مصباح براي انگليسيها مهم است؟
سابقه نشان ميدهد همواره طيفي از نخبگان و مسئولان بلند پايه کشور مورد خشم انگليسيها و حاميان آنها در داخل کشور بودهاند، طيفي که همواره منافع انقلاب را بر منافع شخصي ارجح دانسته و براي تحقق اهداف نظام اسلامي از سوي جريانهاي غربگراي داخلي و رسانههاي بيگانه بارها مورد تخريب و هجمه قرار گرفته است.
نمونه عيني چنين تخريبي را ميتوان حوادث قبل و بعد از انتخابات دهم رياست جمهوري در سال 88 دانست ؛ آيتالله يزدي به دليل انتقاد از تحرکات غائله آفرين هاشمي رفسنجاني -چند روز مانده به برگزاري انتخابات رياست جمهوري- مورد هجمه همه جانبه شخصيتها و رسانههاي وابسته به طيف تجديدنظرطلب قرار ميگيرد، چراکه نامه تحريکآميز هاشمي رفسنجاني به رهبر معظم انقلاب اسلامي را محکوم و آن را فاقد عقلانيت و دورانديشي عنوان کرده بود.
در مقابل، در آستانه هر آوردگاه انتخاباتي آيتالله جنتي و نهاد متبوع وي – شوراي نگهبان – با هجوم و تخريب ناجوانمردانهترين الفاظ و عبارات مواجه ميشده که مصداق آن را ميتوان در آستانه انتخابات مجلس هفتم مشاهده کرد که نيروهاي راديکال مجلس ششم توسط اين نهاد رد صلاحيت شدند و در مقابل مدعيان اصلاح طلبي با شديدترين الفاظ به مواجهه با آيتالله جنتي پرداختند.
رد صلاحيت فتنهگران در آستانه انتخابات نهم مجلس توسط شوراي نگهبان هم آيتالله جنتي را با بي محاباترين اقدامات و رفتارها روبهرو ساخت.
برخورد تجديدنظرطلبان با آيتالله مصباح هم شرايطي مشابه با آيتالله يزدي و آيتالله جنتي دارد؛ آيتالله مصباح که در زمان حاکميت جريان اصلاحات توانسته بود از يک سو شبهات روشنفکران ديني وابسته به اين طيف را پاسخ داده و از سوي ديگر مباني نظري و اعتقادي رهبران اين طيف را با چالش روبهرو سازد همواره مورد هجوم سخت ترين تخريبها و هجمهها قرار داشته است و طي سالهاي اخير تلاشهاي بسياري شده تا آرا و نظرات ايشان را مورد تحريف و در مقابل اسلام ناب تفسير کنند.
برخورد اين سه تن از شخصيتهاي مبارز و متفکر همانطور که ذکر شد هميشه با تخطئه جريان غربگراي داخلي و طيف وسيع خارجي همراه بوده است چرا که اين سه تن از جمله افرادي بودهاند که فتنه ستيز بوده و توانستهاند بسياري از اهداف جريان انگليسگراي داخلي را در سالهاي پس از انقلاب به بنبست رسانده و از رشد و توسعه تفکرات انگليسي در جامعه جلوگيري نمايند.
با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar