کيهان/
متن پيش رو در کيهان منشتر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست.
يک آگهي تبليغاتي در روزنامه «فايننشال تايمز» که توسط يکي از گروههاي فشار آمريکايي منتشر گرديده، با هشدار نسبت به خطر لغو برجام توسط دولت بعدي آمريکا، به افراد و شرکتهاي تجاري هشدار داد تا از سرمايهگذاري در ايران خودداري کنند.
دولت آمريکا پس از توافق هستهاي به دنبال آن است تا ايران که به تعهدات خود در قبال برجام عمل کرده، از مزاياي آن محروم شود. اقداماتي مانند تصويب قانون اخير آمريکا در رابطه با اين که هر فردي با تابعيت يکي از 38 کشوري که قانون لغو رواديد با آمريکا را دارد، در صورت يک بار سفر به ايران از عدم نياز به دريافت ويزا براي سفر به آمريکا محروم ميشود و همچنين عدم بازکردن سوئيفت با ارز دلار براي بانکهاي ايراني، از نمونه تلاشهاي آمريکاييها براي محروميت ايران از مزاياي برجام است.
به غير از اقدامات رسمي دولت آمريکا، نهادهاي خصوصي و گروههاي فشار آمريکايي نيز اقدام به تبليغات ضدايراني جهت منصرف کردن شرکتهاي تجاري جهت سرمايهگذاري در ايران ميکنند. در جديدترين اين اقدامها، در روزي که انگليس ميزبان يک همايش سرمايهگذاري در رابطه با ايران بود، گروه «اتحاد در مقابل ايران هستهاي»، در اقدامي «ايرانهراسانه» با چاپ تبليغات تمامصفحه در صفحه اول نشريه انگليسي «فايننشال تايمز»، خطرات سرمايهگذاري در ايران را به سرمايهگذاران خارجي گوشزد کرد.
به گزارش مشرق، تيتر بزرگ اين مطلب به اين شکل بود: «آيا ايران ارزش خطر سرمايهگذاري دارد؟» و پاسخ اين بود: «خير، زندگي کارمندان شما و شهرتتان ارزش خطر کردن براي تجارت با ايران را ندارد». اين گروه، در ادامه به 10 خطر سرمايهگذاري در ايران پرداخته که به اين شرحند:
در آگهي ضدايراني اين گروه فشار قيد شده، خطر شرکتهاي صوري سپاه پاسداران، نقض قوانين و معاهدات بينالمللي، خطر آدمربايي و دستگيري، خطر هک و امنيت سايبري، خطرات تروريستي، خطر آسيب ديدن شهرت، خطر لغو برجام، خطر بيمه، تحريمها، قوانين، و عدم قطعيت و اطمينان، خطر کشوري نيز از مخاطراتي است که در اين آگهي گروه ضد ايراني اتحاد عليه ايران هستهاي به آنها اشاره شده است.
گروه اتحاد عليه ايران هستهاي که با نام ائتلاف عليه ايران هستهاي و در قالب موسسات خيريه معاف از ماليات در آمريکا ثبت شده، مدتها است که اقدام به «ايرانهراسي» ميکند. رئيس گروه اتحاد عليه ايران هستهاي، سياستمداري معروف به نام گري سيمور است. وي سابقا مشاور اوباما در امور کنترل تسليحات بود که از سپتامبر 2013 رياست گروه اتحاد عليه ايران هستهاي را به عهده گرفت. گروه اتحاد عليه ايران هستهاي براي منزوي ساختن جمهوري اسلامي ايران در حوزههاي ديپلماتيک و اقتصادي، برنامههاي چندجانبهاي دارد اما مهمترين فعاليت اين گروه، جلوگيري از همکاري شرکتهاي آمريکايي و غيرآمريکايي با ايران است.
بر اساس آنچه که در وبسايت گروه اتحاد عليه ايران هستهاي آمده، اين گروه موفق شده شماري از طرحها و پيشنهادات خود براي تحريم ايران را در قانون موسوم به «تحريمهاي جامع ايران» مصوب سال 2010 آمريکا بگنجاند.
اين گروه در قانونگذاري در آمريکا مشارکت ميکند و به کاخ سفيد نيز مشاوره ميدهد و علاوه بر آن به غير از چاپ آگهي در اين روزنامه انگليسي، با ارسال نامهاي به حاميان و رؤساي شرکتهاي رنو، دلوئي، دنتونز، فوربس و منهتن، فليچ ريتينگز، و کلايد اند کو، که در نشست مذکور در هتل لندمارک لندن حضور داشتند، از آنها خواست تا نهايت دقت را در ارتباط با تجارت با ايران در نظر بگيرند. اين فعاليتها نشان ميدهد که اين گروه يک لابي صهيونيستي پرقدرت و اثرگذار در کنگره و کاخ سفيد است که با تشديد «ايرانهراسي» علاوه بر کمک به اجراي سياستهاي ضدايراني دولت آمريکا، به کسب درآمد پرداخته و پول قابل توجهي نيز در اين رابطه به جيب ميزند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد