نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

یک قرنی شدن «سنت قرمز»

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
یک قرنی شدن «سنت قرمز»

دنياي اقتصاد/متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

به سالن‌هاي سينمايي در چين دستور داده شده که فيلم‌هاي ميهني را با عناويني مانند «ايثار» و «خورشيد سرخ» اکران کنند و به نمايش بگذارند. به دانش‌آموزان مقاطع ابتدايي در برخي شهرها گفته شده که نقاشي‌ها و خوشنويسي‌هايي تهيه کنند که در آنها «روياي چيني» به تصوير کشيده شده باشد. اتوبوس‌ها و متروها در حال پخش پيام‌هاي ملي‌گرايانه درباره قهرمانان انقلابي هستند.


حزب کمونيست چين به شکلي اغراق‌آميز در حال آماده شدن براي يک رويداد ميهن پرستانه است: صدمين سالگرد پايه گذاري حزب در اول جولاي. مقام‌ها به‌دنبال اطمينان از اين هستند که اين مراسم بدون هيچ مشکلي برگزار شود. حزب به‌دنبال ارسال اين پيام به داخل و خارج است که به تنهايي مي‌تواند چين را به جايگاه واقعي‌اش در جهان برساند. «خاوير.سي. هرناندز» در گزارش ۱۹ آوريل براي نيويورک تايمز نوشت، اگرچه بيشتر تمرکز بر گذشته خواهد بود، اما صدسالگي حزب پيامدهاي قابل‌توجهي براي آينده چين خواهد داشت. اين مراسم به «شي جين پينگ»، رهبر حزب کمونيست و رئيس‌جمهور چين، اين امکان را مي‌دهد که از خود چهره‌اي «تحول‌ساز» و «دگرگون کننده» ارائه دهد؛ چهره‌اي همپاي مائو و دنگ شيائوپينگ. «شي»، ۶۷ ساله، در تلاش است تا محدوديت ماندگاري خود را در قدرت بردارد؛ اقدامي که به‌نظر مي‌رسد فوريت بيشتري يافته چراکه رئيس‌جمهور جديد آمريکا به‌دنبال ائتلاف سازي براي مهار نفوذ چين است.

به نوشته روزنامه دولتي « People’s Daily»، متعلق به حزب حاکم کمونيست، رئيس‌جمهور چين در سخناني در يک کنفرانس با رهبران سياسي درباره صدسالگي حزب گفت: «ما بايد همه حزب را آموزش دهيم و راهنمايي کنيم تا هر چه در توان دارند به‌کار گيرند و «سنت قرمز» را به پيش ببرند». مقام‌هاي چيني پيش از فرارسيدن اول جولاي در تلاش براي هر چه باشکوه‌تر برگزار کردن مراسم هستند. آنها با استفاده از شعار «حزب را براي هميشه دنبال کنيد» مشتاق اين هستند تا قدرت چين را در جهاني آسيب ديده از کرونا در بوق و کرنا و همزمان کنترل شديد حزب بر زندگي روزمره در چين را هم توجيه کنند. رسانه‌هاي خبري چيني هم کارزار سختي را براي پوشش دادن گسترده به نبرد چين عليه فقر مطلق و فساد به راه انداخته اند. دانشگاه‌ها هم نمايشنامه‌هايي از «عاشقان» جواني را ترتيب داده‌اند که در دهه ۱۹۲۰ به خاطر فعاليت کمونيستي خويش کشته شدند و تئاترهاي دولتي هم در حال احياي اپراهاي دوران مائو هستند. مقام‌ها در شهر جنوبي «نانجينگ» هم هديه‌اي براي ساکناني دارند که پيش از آغاز رسمي جشن بزرگ عشق و علاقه خود را به حزب نشان دهند. هديه آنها اين است: برگزاري جشن عروسي رايگان براي ۱۰۰ زوج در ماه ژوئن (که شامل هتل، آرايش و لباس عروس و داماد هم مي‌شود). در اين ميان، ۹۱ ميليون و اندي عضو حزب در اولويت قرار دارند. زوج‌هايي که به تازگي ازدواج کرده‌اند هم مي‌توانند درخواست دهند.  

«يان ديانجيان»، يکي از مقام‌هاي شهر نانجينگ، در يک مصاحبه تلفني گفت که اين مراسم به منظور «اداي احترام» به حزب در مراسم صدسالگي است. در اين مراسم تلاش مي‌شود به نوعي «کيش شخصيت» براي «شي» ساخته شود. ديانجيان در همين زمينه و در همين مصاحبه تلفني گفت، شعارهاي حزب الهام‌‌بخش چند موضوع براي اين رويداد بوده است از آن جمله است مانور آمدن بر روي يکي از عبارات برجسته «شي» که وي بر زبان آورده بود:«همواره رسالت اصلي خود را به خاطر داشته باشيد. عشق به‌دنبال شماست». در حالي که دولت با تبليغات گسترده خود پيش از برگزاري مراسم صدمين سالگرد حزب مي‌کوشد مراسم را بدون مشکل برگزار کند، همزمان تلاش دارد که مخالفان را هم محدود سازد. وزارت امور داخلي يک برنامه سرکوب سراسري عليه سازمان‌هاي غيرانتفاعي «غيرقانوني» به راه انداخته که شامل گروه‌هاي مذهبي و اجتماعي هم مي‌شود. اين اقدام در راستاي تضمين يک «محيط مناسب» و «امن» براي مراسم صورت مي‌گيرد.

مقام‌هاي دولتي همچنين نسبت به عواقب سخت براي کساني هشدار داده اند که تاريخ حزب را «تحريف» کرده و قهرمانان حزب کمونيست را پيش از برگزاري مراسم صدمين سالگرد «بدنام» کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره