نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

تحقیر اسرائیل و آمریکا زیر چرخ ‌تانکرهای سوخت ایران

منبع
کيهان
بروزرسانی
تحقیر اسرائیل و آمریکا زیر چرخ ‌تانکرهای سوخت ایران

کيهان/متن پيش رو در کيهان منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

تانکرهاي سوختي که لبنان به ابتکار حزب‌الله از ايران خريده بود، روز پنجشنبه، با استقبال پرشور مردمي وارد خاک اين کشور شد. اين رويداد که موجب به هم خوردن محاسبات آمريکا و اسرائيل در محاصره لبنان بود، روزنامه نيويورک تايمز را بر آن داشت تا از پيروزي مقاومت لبنان بر آمريکا بنويسد.

ماجرا از آنجا شروع شد که «سيد حسن نصرالله» در سخنراني عاشوراي خود از حرکت کشتي‌هاي سوخت خريده شده از ايران به سمت لبنان خبر داد و تهديد کرد هر تعرضي به اين کشتي‌ها پاسخ خواهد گرفت. در پي اين سخنان، بحثي داغ در لبنان و حتي سراسر جهان به راه افتاد تا جايي که يکي از کارشناسان شبکه فرانس 24 از «طوفان ژئوپلتيک» در منطقه گفت. بالاخره محموله کشتي اول که چند روز پيش در سوريه پهلو گرفته بود، در ميان شوق و شور مردم لبنان وارد خاک اين کشور شد؛ ورودي که تمام محاسبات و سياست‌هاي تحريم حداکثري آمريکا عليه ايران، سوريه و لبنان و تمام تهديدات رژيم صهيونيستي را يکسره به هم زد و اين دو رژيم را تحقير کرد. اين اقدام در همان ابتدا منجر به سقوط نرخ دلار در برابر پول ملي لبنان شد و هر دلار از 19 هزار لير به 13 هزار و 700 لير کاهش پيدا کرد.
حزب‌الله بر آمريکا پيروز شد
روزنامه آمريکايي «نيويورک تايمز» پيرامون اين مسئله در يادداشتي نوشت، حزب‌لله لبنان توانست در رقابت با آمريکا پيروز شود. در اين يادداشت آمده است: «گروه شبه‌نظامي حزب‌الله لبنان روز پنجشنبه اعلام کرد يک ميليون گالن گازوئيل از طريق مرزهاي سوريه به اين کشور وارد کرده است.» نيويورک‌تايمز مي‌نويسد، «لبناني‌ها خشمگين کردن آمريکا از يک‌سو و تأمين نيازهاي مبرم کشوري که به‌خاطر کمبود سوخت تقريباً فلج شده است را جشن گرفتند.»
در ادامه اين يادداشت آمده است، در حالي که لبنان از يکي از بدترين فروپاشي‌هاي اقتصادي تاريخ معاصر رنج مي‌برد، حزب‌الله توانسته است در نقش يک منجي ملي ظاهر شده و به ميداني گام بگذارد که دولت لبنان و حاميان غربي‌اش در آن شکست خورده بودند. عليرغم ابراز نگراني و اظهارات مداخله‌جويانه مقام‌هاي رژيم صهيونيستي درباره واردات سوخت ايران به لبنان و تلاش براي امنيتي کردن اين موضوع، تل‌آويو اما جرأت اقدام عليه اين کاروان را نداشت. يک مقام ارشد نظامي رژيم صهيونيستي اذعان کرد که هرگونه اقدام عليه کاروان سوخت صادراتي ايران به لبنان، تنش‌زايي غيرضروري بوده و تل‌آويو هيچ تمايلي به انجام آن نداشت. به نوشته وبگاه «تايمز اسرائيل» اين نظامي صهيونيست که خواست نامش فاش نشود در گفت‌وگو با شبکه ۱۲ تلويزيون اين رژيم البته مدعي شد تل‌آويو اين کار را انجام نداد تا به دليل اقدام مستقيم عليه اقتصاد لبنان مورد انتقاد مردم اين کشور و جامعه جهاني قرار نگيرد.
اِلي شارويت فرمانده تازه بازنشسته‌شده نيروي دريايي رژيم صهيونيستي نيز در مصاحبه با خبرگزاري «آسوشيتدپرس» اين سياست را تاييد کرد و گفت اسرائيل هيچ تمايلي به متوقف کردن کاروان‌هاي سوخت ارسالي به لبنان ندارد. «جروزالم پست» اسرائيل نيز اعلام کرد هدف ايران بيرون کردن آمريکا از ايران است.
استقبال لبناني‌ها
منابع لبناني، صبح روز پنجشنبه، از ورود کامل کاروان حامل سوخت ايران به خاک اين کشور خبر دادند؛ شبکه «المنار» نيز ضمن تأييد اين خبر،‌ گزارش داد که ۲۰‌تانکر حامل سوخت ايران وارد خاک لبنان شده‌ است. تصاوير مختلف از شهرهاي لبنان نشان از استقبال مردمي از اين کاروان دارد، چنان‌که با ورود اين کاروان مردم شهر بعلبک در ميان جوي امنيتي و حفاظتي به شادي پرداخته و دور هم جمع شدند و در کل شهر شيريني پخش کردند، در نقاط ديگر نيز اين اتفاق افتاد. گفتني است، اين کاروان زماني وارد لبنان شده است که بحران سوخت به اوج خود رسيده و قطعي‌هاي طولاني برق و درگيري بر سر سوخت در
پمپ بنزين‌هاي لبنان، مردم اين کشور را به ستوه آورده بود.
اسرائيل جرأت حمله به محموله را نداشت
عليرغم ابراز نگراني و اظهارات مداخله‌جويانه مقام‌هاي رژيم صهيونيستي درباره واردات سوخت ايران به لبنان و تلاش براي امنيتي کردن اين موضوع، تل‌آويو اما، آن‌طور که رسانه‌هاي صهيونيستي پوشش دادند جرأت اقدام عليه اين کاروان را نداشت. به گزارش فارس، يک مقام ارشد نظامي رژيم صهيونيستي روز جمعه اذعان کرد که هرگونه اقدام عليه کاروان سوخت صادراتي ايران به لبنان، تنش‌زايي غيرضروري بوده و تل‌آويو هيچ تمايلي به انجام آن نداشت.
پيام ورود ‌تانکرها
در همين ارتباط روزنامه «الاخبار» در مطلبي اين اقدام حزب‌الله را تحليل مي‌کند و 3 پيام عمده اين پيروزي را شرح مي‌دهد: اول؛ اثبات معادله بازدارندگي در مقابل دشمن صهيونيستي. رژيم صهيونيستي جرأت نکرد جلوي ورود کشتي‌هاي ايراني به سواحل سوريه را بگيرد همان‌طور که جرأت نکرد جلوي ورود‌تانکرهاي حامل سوخت ايران از سوريه به لبنان را بگيرد. اثر معادله بازدارندگي با يادآوري اين گفته «مايک پامپئو» وزير خارجه پيشين آمريکا در ژوئن ۲۰۲۰ بيشتر مي‌شود: « آنچه در توان داريم انجام مي‌دهيم تا مطمئن شويم ايران قادر به ادامه فروش نفت خام در هيچ جايي از جمله فروش نفت به حزب‌الله نخواهد بود.» پامپئو در واقع با اين اظهارات بر تلاش واشنگتن براي فروپاشي لبنان جز به واسطه اقدامات آمريکا در مقابل امتيازات سياسي تأکيد کرد. دوم؛ اين اقدام حزب‌الله عليرغم اينکه به بُعد اقتصادي محدود مي‌شود اما درها را به روي امکان همکاري با ايران، سوريه و ديگر کشورها باز کرد. سوم؛ پس از آنکه نصرالله حدود يک ماه پيش خبر اين کشتي‌هاي حامل سوخت را رسانه‌اي کرد، سفير آمريکا در لبنان «دوروتي شيا» فوراً اعلام کرد، لبنان اجازه واردات گاز و برق از مصر و اردن از طريق سوريه را داد. پس از آن خانم سفير به هيئت لبناني اجازه سفر به دمشق به همين منظور را داد. چيزي که در آن زمان در گفته‌هاي وي به آن توجه نشد اين بود که شيا گفت، کشتي‌هاي حامل سوخت در سواحل لبنان حضور دارند. اين گفته وي نشان مي‌داد که لبنان از بحراني واقعي رنج نمي‌برد [بلکه يک بحران ساختگي با عامليت آمريکا و همپيمانان داخلي اوست].
پيام نصرالله
دبيرکل جنبش حزب‌الله لبنان در شامگاه چهارشنبه، در آستانه ورود‌تانکرهاي حامل سوخت به لبنان، ضمن تشکر از مردم، براي حفظ سلامت آنها و تسهيل روند ورود کاروان‌ حامل سوخت خواستار عدم تجمع مردمي شد. او در پيام مذکور گفت: «از زمينه‌‌سازي مردم و رسانه‌ها در منطقه بعلبک الهرمل به منظور استقبال از ورود کاروان‌تانکرهاي حامل سوخت در روز پنجشنبه باخبر شدم. من از ميزان همراهي عظيم و صادقانه مردم شريف‌مان با اين گام باخبرم.»
نصرالله ادامه داد: «از آنها به خاطر اين همراهي و اين استقبال که از ده‌ها سال پيش تاکنون ادامه داشته تشکر مي‌کنم. از آنها و برادران مسئول حزب‌الله در منطقه مي‌خواهم که حين عبور کاروان به منظور حفظ سلامت همه و راحتي آنها و براي تسهيل روند انتقال در بهترين حالت ممکن هيچ‌گونه تجمع مردمي صورت ندهند.»
«عبدالباري عطوان» تحليلگر سرشناس فلسطيني در جهان عرب نيز در اين مورد گفت که بزرگترين برنده در قضيه واردات سوخت به لبنان، حزب‌الله و محور مقاومت در لبنان، يمن، فلسطين، ايران، سوريه و عراق و در همه مناطق هستند و حزب‌الله، آمريکا را به چالش کشيد و شکست داد و نفتکش را به بانياس و سوخت را به بيروت رساند.
قدرداني وزير لبناني از ايران
«علي حميه» وزير امور عمومي و حمل‌ونقل لبنان در واکنش به رسيدن سوخت ايران به لبنان تاکيد کرد، تصميم واردات سوخت از ايران يک تصميم مستقل، حاکميتي و مبتني بر اهتمام به شهروندان و همه لبنان است. او در ادامه گفت: «ما از جمهوري اسلامي ايران به رهبري امام خامنه‌اي و بشار اسد رئيس‌جمهور سوريه به دليل حمايت‌هايشان از لبنان و مردم آن تشکر مي‌کنيم.»
چگونگي توزيع سوخت
«اسامه عليق» مدير شرکت سوخت‌رساني «الامانه» روز جمعه در گفت‌وگو با شبکه «الميادين» توضيحاتي درباره چگونگي توزيع اين سوخت خبر داد. او گفت که سوخت ايراني اکنون در مخازن شرکت الامانه در بيروت، جنوب، «البقاع» و شمال لبنان تخليه مي‌شود و اين شرکت بر اساس اولويت‌هاي اعلام شده از سوي سيد حسن نصرالله توزيع خواهد شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره