آخرين خبر/
عطش مبارزه (به انگليسي: The Hunger Games) نام کتابي علميتخيلي نوشتهي سوزان کالينز است که در ۱۴ سپتامبر ۲۰۰۸ براي خوانندگان نوجوان چاپ شد. «عطش مبارزه»، اولين کتاب از سهگانه عطش مبارزه به شمار ميرود.
اين داستان به ماجراي دختري شانزده ساله به نام کتنيس اِوِردين ميپردازد. وي در دنيايي پسارستاخيزي زندگي ميکند که در آن حکومتي مقتدر به نام کاپيتول (Capitol) پس از چندين فاجعه برخاستهاست. در اين کتاب "مسابقات عطش مبارزه" به رقابتهايي بين ۲۴ نفر (۱۲ پسر و ۱۲ دختر ۱۲ تا ۱۸ ساله) گفته ميشود که هر سال به صورت يک رويداد زنده تلويزيوني در تمام مناطق دوازده گانه کشور پانم پخش ميشود. در اين مسابقات حکومت پليد و ديکتاتور کاپيتول هر ساله يک پسر و يک دختر را از هر يک از دوازده ناحيه زير سلطهي خود با قرعه برميگزيند و پس از آنکه اين ۲۴ نفر در صحنهي نبرد با يکديگر روبرو شدند، در آخر تنها فردي که زنده بماند، برنده مسابقه اعلام ميشود.
کتاب دوم اين مجموعه به نام اشتعال (Catching Fire)، در يکم سپتامبر ۲۰۰۹ و کتاب سوم آن به نام زاغ مقلد در ۲۴ آگوست ۲۰۱۰ به چاپ رسيدند. اين سهگانه در ايران نيز توسط انتشارات افراز و انتشارت دُرّدانش بهمن به فارسي منتشر شده است.
شخصيتهاي اصلي داستان
کتنيس اِوِردين
شخصيت اصلي و راوي داستان است. او چهرهي خود را در کتاب شبيه به گيل توصيف ميکند، موهاي مشکي و پوست برنزي. کتنيس همچون پدرش کمانداري حرفهايست و براي تامين مخارج خانوادهاش خارج از محدودهي قانوني محلهي خود به شکار ميرود. او خواهر کوچکش، پريم، را از هر کسي در دنيا بيشتر دوست دارد. کتنيس به دليل جرياناتي که در کتابهاي اول و دوم برايش روي ميدهد، دشمن اصلي حکومت ديکتاتور کاپيتول بهشمار ميرود.
پيتا ملارک
شخصيت اصلي مذکر داستان است. او يکبار جان کتنيس را با دادن کمي نان به او نجات داده است به همين دليل کتنيس خود را به او بدهکار مي داند. او پسر نانوا است به همين جهت کمتر از کتنيس با گرسنگي دست و پنجه نرم کرده است. کتنيس او را پسري با پوست بسيار سفيد و موهاي طلايي و چشماني آبي توصيف ميکند.
هِيميچ اَبِرناثي
مربي کتنيس است که بيست و چهار سال پيش برنده مسابقات بوده، به او کمک ميکند و راه را به او نشان ميدهد.
ترجمه در ايران
کتاب عطش مبارزه در سال ۱۳۸۹ توسط خانم شبنم سعادت و در سال 1392 توسط محمدرضا قليچ خاني و شهناز کميلي زاده (البته با عنوان "بازي هاي گرسنگي") ترجمه شده است.
از روي اين کتابي فيلمي نيز ساخته شده است.
اين فيلم علمي-تخيلي به کارگرداني گري راس است که در ماه مارس ۲۰۱۲ اکران شد. جنيفر لارنس، جاش هاچرسون، وودي هرلسون و ليام همسورف در اين فيلم به ايفاي نقش ميپردازند. تا بحال سه قسمت از اين فيلم ساخته است و ظاهرا هاليوود قصد دارد ، آن را کامل کند و قسمت هاي بعدي اين کتاب را نيز به فيلم تبديل کند.