خبرگزاري کتاب ايران/ پروفسور کارلو چرتي، رايزن فرهنگي ايتاليا در ايران گفت: در ميان چهرههاي ايتاليايي حاضر در نمايشگاه تهران ميتوان به والري ماگرلي شاعر و مترجم و منتقد ادبي، مارکو کارلو پاستونزي کلينا جيا مازوکو و ميشلا مورجيا، مارسلو نارديس، اوگو اورنزو نوولي، الساندرو باربرو، ميشل سرا ارانتي، بئاتريس ماريا ماسيني و جياني بيانديلو به عنوان نويسنده اشاره کرد.
چرتي ادامه داد: آلفري لورنزون رئيس اتحاديه ناشران ايتاليا و برخي از اعضاي اتحاديه به همراه رسانا رومو مديرکل کتابخانهها و مؤسسات وزارت فرهنگ ايتاليا و نيز نمايندگان مؤسسات نشر موندادوري، سابينا، پونته و گوئرا از ايتاليا نيز در نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران حضور خواهند داشت. گوئيدو لوئيجي آنتونيو اسکارابوتولو تصويرگر ايتاليايي نيز در ايام حضور در نمايشگاه کتاب ميهمان ايران خواهد بود.
رايزن فرهنگي ايتاليا با اشاره به برگزاري نمايشگاهي از کتابهاي کتابخانه آنجليکاي رُم در موزه کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران گفت: اين نمايشگاه با عنوان«کتابهاي جاده ابريشم: از رم به تهران» برگزار ميشود. کتابخانه آنجليکاي رُم از قديميترين کتابخانههاي رم است که بيش از 500 سال قدمت دارد.» براساس اين گزارش انتشار دو کتابشناسي از «آثار ايراني در ايتاليا» و «آثار ادبي ايتاليايي در ايران» توسط موسسه نمايشگاههاي فرهنگي ايران از ديگر اقدامات پژوهشي همزمان با نمايشگاه سيام خواهد بود.
چرتي افزود: در ادامه برنامههاي فرهنگي ايتاليا روز چهارم مي در باغ نگارستان با همکاري دانشگاه تهران، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، دايرة المعارف ايتاليا و وزارت امور خارجه ايتاليا دومين دور گفتوگوي فرهنگي بين ايران و اروپا برگزار ميشود.
بر اساس خبر ستاد امور رسانهاي و خبري سياُمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران، غرفه ايتاليا که امسال به عنوان مهمان ويژه در نمايشگاه حضور دارد، روز چهارشنبه، 13 ارديبهشت 1396 توسط مقامات ايتاليايي به همراه جمعي از اصحاب فرهنگ ايراني افتتاح ميشود و روز پنجشنبه، 14 ارديبهشت، هيئت فرهنگي ايتاليا با موضوع «درخشش قرونوسطا: داستان يکسو تفاهم بزرگ» با سخنراني الساندرو باربرو نشستي را در نمايشگاه کتاب برگزار ميکند. در ادامه نيز ملانيا ماتزوکو و آيدين آغداشلو به کارشناسي خانم فليچتا فرارو، نشستي با موضوع «موزهي ايتاليا: شاهکارهاي هنري و داستان آنها» را برگزار خواهند کرد.
غرفه ايتاليا، روز جمعه 15 ارديبهشت که روز ايتالياست ميزبان نشستي با عنوان «روشنايي لطيف: شعر ايتاليا در قرون 13 و 14 ميلادي» با حضور والريو مارجلي و ايمان منسوب بصيري خواهد بود و شنبه، 16 ارديبهشت والريو ماسيمو مانفردي و کارلو چرتي در نشستي با عنوان «رقص باشکوه ميان اسطوره و حقيقت» با موضوع بررسي حقيقت تاريخ رم شرکت خواهند کرد و در ادامه نيز نشستي با عنوان «زيبايي ساده پينوکيو: افسانهاي بدون مرز» با سخنراني گوئيدو اسکرابوتولو برگزار ميشود.
برنامههاي ميهمان ويژه نمايشگاه کتاب تهران، روز يکشنبه 17 ارديبهشت نيز با نشست بررسي ادبيات کلاسيک قرن بيستم ايتاليا و محبوبيت آن در ايران با نگاهي ويژه به آثار ايتالو کالوينو و با سخنراني مارکو بلپوليتي و آنتونيا شرکا ادامه خواهد يافت.
غرفه ايتاليا دوشنبه 18 ارديبهشت ميزبان نشستي با موضوع کتابهاي علمي و تخيلي براي نوجوانان و با سخنراني لوکا نوولي خواهد بود و سهشنبه 19 ارديبهشت نيز بئاتريچه مازيني و هُدا حدادي در کنار فلچيتا فرارو به بحث پيرامون حضور کودکان در نمايشگاه بينالمللي کتاب خواهند پرداخت.
روز چهارشنبه، 20 ارديبهشت سخنراني ميکلا مورجا و محمد طلوعي با موضوع معضل نوآوري و پژوهشهاي علمي ايتاليا و ايران ادامه ويژه برنامههاي ايتاليا خواهد بود. اين کارشناسان چالشهاي جوامع را در رويايي با نوآوري، مورد نقد قرار خواهند داد. چرتي اظهار کرد که روز پاياني حضور هيئت ايتاليايي در نمايشگاه کتاب، مارکو پاستونزي با موضوع ورزش بهمثابه افسانهاي حماسي به سخنراني خواهد پرداخت.
سيامين نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران از 13 تا 23 ارديبهشت ماه در شهر آفتاب برپا ميشود.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار