نماد آخرین خبر

شاعری که برایش آتش‌نشانی خبر کردند!

منبع
جام جم
بروزرسانی
شاعری که برایش آتش‌نشانی خبر کردند!

جام جم/ در تاريخ ادب فارسي، شاعران بسياري با عنوان «مردمي» قلمداد مي‌شوند. ولي در دوره‌ معاصر، به ويژه بعد از مشروطه که شعر اجتماعي‌تر مي‌شود ديده‌نشده که صاحب‌نظران حوزه ادب فارسي در مورد شاعري اينچنين بگويند و راجع به او اين‌گونه روايت کنند؛ «آقاسي را به سازمان تبليغات مشهد دعوت کرديم. سالن اجتماعات آنجا 600 نفر بيشتر ظرفيت نداشت. با حضور آقاسي، آن سالن اجتماعات مملو از جمعيت مي‌شود و سه طبقه پر مي‌گردد. تا آنجا که سازمان تبليغات از ترس فروريختن ساختمان دو آتش‌نشاني را در جريان قرار مي‌دهد.»
از ويژگي‌هايي که در چشم‌انداز رنگين‌کماني شعر آقاسي قابل درنگ است «اعتراض» است و «اعتراض»! اعتراض در چارچوبي عقلايي. اکثر اعتراض‌هاي اين شاعر دردمند، با روحيه انقلابي‌اش گره مي‌خورد. حاصل اين گره‌خوردگي تحسين‌آميز «شيعه نامه» را رقم زده است.
حالا خبرگزاري مهر خبر داده که کتابي تازه از گزيده شعرهاي او منتشر شده است. کتاب «شمع بيت‌المال را خاموش کن» نام اثر جديد حسن قرايي است که با محوريت گزيده اشعار زنده‌ياد محمد‌رضا آقاسي جمع‌آوري و توسط انتشارات شهيد کاظمي روانه بازار شده است.
در گزيده شعر «شمع بيت‌المال را خاموش کن» توجه نگارنده به شعرهاي مردمي و اجتماعي آقاسي است. يافتن شعرهاي آقاسي از کتاب‌هاي ديگر و شنيدن همه اشعار او و گزينش آنها کار صعبي است؛ ولي علاقه نويسنده براي شناساندن يکي از شاعران خوب اين روزگار کار را راحت کرده است.

برشي از کتاب را مي‌خوانيم:
دوستي نقل مي‌کرد در مجلسي نشسته بوديم که کارمندان شهرداري و شهرداران آنجا جمع بودند. آقاسي رفت پشت تريبون، اولين شعري که خواند اين بود؛
سرافرازان براي سرفرازي/ ضرورت دارد آيا برج سازي؟
و مي‌گفت مي‌ديدم يکي‌يکي افراد از صف اول دارند بلند مي‌شوند و بيرون مي‌روند! آقاسي شعر را به دقيقه اکنون، با توجه به شرايط فرهنگي - اجتماعي مي‌سرود. اگر قدري بيشتر در شعر آقاسي غور کنيم اين مواقع شعرش به يک سخنراني حماسي هنرمندانه تبديل مي‌شود.

کتاب «شمع بيت‌المال را خاموش کن» در قطع پالتويي و ۱۱۰صفحه توسط انتشارات شهيد کاظمي روانه بازار شده است. حسين قرايي پيش‌تر با آثاري چون «دلت را خانه ما کن»، «در جست‌و‌جوي مهتاب»، «از مشهد تا ژوهانسبورگ» و... به جامعه کتابخوان معرفي شده است. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar