صوت/ مثنوی خوانی- قسمت صد و شصت و سوم- قصه هاروت و ماروت و دلیری ایشان بر امتحان حق

آخرين خبر/ مثنوي خواني يکي از مواردي که افراد عاشق ادبيات پارسي اوقات فراغت خود را به آن اختصاص مي دهند. مثنوي معنوي از گنجينه آثار قديمي است که هنوز هم انسان ها به دنبال مطالعه آن هستند. اما شايد درک آن براي تمام افراد آسان نباشد. در اين پادکست علي عرفانيان با خوانش اشعار مولوي و توضيح آن ها اين کار را براي ما ساده تر کرده است.
مثنوي معنوي، اثر گرانسنگ محمد جلال الدين بلخي، شاعر و عارف پارسي گوست. اين کتاب از ۲۶۰۰۰ بيت و شش دفتر تشکيل شده است و يکي از برترين کتابهاي ادبيات عرفاني کهن فارسي و حکمت ايراني پس از اسلام است. اين کتاب در قالب شعري مثنوي سروده شده است که در واقع عنوان کتاب نيز ميباشد.
اشعار مولوي به قدري جهان شمول است که ترجمه آن در ساير کشورها بسيار مورد استقبال قرار گرفته است به طوري که براي چند سال پياپي ديوان اشعار مولانا در صدر جدول پرفروشترين کتابهاي شعر در آمريکا قرار گرفت و اين شاعر ايراني بالاتر از شعراي نامي ادبيات انگليسي مانند شکسپير و بليک قرار گرفته است.
ابيات 8610 تا 8684
پيش از اين ، ز آن گفته بوديم اندکي / خود چه گوييم ؟ از هزارانش يکي
خواستم گفتن در آن تحقيق ها / تا کنون واماند از تعويق ها
حملۀ ديگر ، ز بسيارش قليل / گفته آيد ، شرح يک عضوي ز پيل
گوش کن هاروت را ، ماروت را / اي غلام و چاکران ما رُوت را
.....
علي عرفانيان
اپليکيشن castbox مثنوي خواني
قسمت قبل:
صوت/ مثنوي خواني- قسمت صد و شصت و دوم- داستان افتادن شغال در خم رنگ و ادعاي طاوسي کردن
1400/06/13 - 11:00