ايران جيب/ لوسيد موتورز، خودروساز نوپاي آمريکايي از اولين مدل خود رونمايي کرد. لوسيد اير ‌(Lucid Air) يک سدان لوکس الکتريکي است که به گفته کارخانه با هر بار شارژ مي‌تواند تا ۸۳۲ کيلومتر حرکت کند.

لوسيد موتورز در سال ۲۰۰۷ با نام آتيه‌وا (Atieva) کار خود را آغاز کرد. اين شرکت ابتدا يک قطعه‌ساز خودروهاي الکتريکي بود، اما در سال ۲۰۱۶ با تغيير نام به لوسيد اعلام کرد قصد دارد خودروهاي لوکس الکتريکي بسازد.

پيتر لارينسون، مدير اين شرکت، قبلا سرمهندس تسلا بوده و مدل S که اولين مدل جدي تسلا است با مديريت او ساخته شد. او مي‌گويد همه لوسيد اير را با تسلا مقايسه مي‌کنند، اما خودش تسلا را رقيب اصلي نمي‌داند و هدفش رقابت با مرسدس-بنز، ب‌ام‌و و آئودي است.

صندوق سرمايه‌گذاري عمومي عربستان سعودي يکي از سرمايه‌گذاران اصلي اين شرکت است. اين صندوق پارسال بيش از يک ميليارد دلار در لوسيد سرمايه‌گذاري کرد و گفته مي‌شود بيش از نيمي از سهام شرکت را در اختيار دارد.

بدنه ماشين لوکس‌ و آيروديناميک طراحي شده است. کاهش مقاومت در برابر هوا باعث افزايش مسافتي مي‌شود که ماشين مي‌تواند با هر بار شارژ حرکت کند و همينطور صداي باد در داخل اتاق را کاهش مي‌دهد.

موتور الکتريکي ماشين تا حد امکان کوچک طراحي شده تا جا براي سرنشينان بيشتر شود. لوسيد مي‌گويد ابعاد ماشين در حد يک بنز متوسط است، اما ماشين به اندازه بزرگ‌ترين مدل بنز جا دارد.

داخل ماشين با الهام از هواپيماهاي خصوصي طراحي شده است. صندلي عقب ماشين را مي‌توان به شکل يک تخت درآورد تا سرنشينان راحت‌تر استراحت کنند. علاوه بر صندوق عقب يک محفظه براي بار زير کاپوت ماشين قرار دارد که به گفته لوسيد از مجموع صندوق جلوي پورشه، جگوار و تسلا جادارتر است.

توليد ماشين از بهار آينده در کارخانه‌اي در ايالت آريزوناي آمريکا آغاز خواهد شد. سري اول ماشين با موتوري به قدرت ۱۰۸۰ اسب بخار ساخته مي‌شود. با اين موتور شتاب صفر تا ۹۷ کيلومتر در ساعت لوسيد ۲.۵ ثانيه است. اين ماشين با قيمت پايه ۱۶۹ هزار دلار فروخته مي‌شود.

لوسيد در ماه‌هاي بعد مدل‌هاي ديگري از ماشين را با قدرت و قيمت کمتر به بازار عرضه خواهد کرد. ارزان‌ترين مدل اين سدان دو سال ديگر و با قيمت پايه ۸۰ هزار دلار فروخته خواهد شد. پيتر لارينسون مي‌گويد هدفش در سال اول پيدا کردن هشت هزار مشتري است، اما کارخانه‌اش مي‌تواند سالانه تا چهارصدهزار دستگاه ماشين توليد کند.

لوسيد مي‌گويد براي عرضه مدل‌هاي جديد برنامه‌اي ده ساله دارد و پس از اير، يک شاسي‌بلند به نام گراويتي به بازار عرضه خواهد کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar