واکنشها به یک توهین در تلویزیون، انصراف شهاب حسینی و حاشیههای فستیوال «کوچه»

ایسنا/ وداع با «پاپ متفاوت»، از خوشباشیهای بیخودی تا ریاضتهای تارک دنیایی، مافیا نداریم اما به پزشک و رادیولوژ مجوز مرمت بناهای تاریخی میدهند!، سوگواری به سبک اینفلوئنسرها؛ پاشو ببین بازدیدمون چقدر شده!، «کارن همایونفر» چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد، حاشیههای فستیوال «کوچه»؛ از اعلام خبر لغو تا برگزاری، تجربه تلخ یک کارگردان از ساخت اولین فیلمش و ... از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.
«واتیکان» خبر درگذشت «پاپ فرانسیس» را روز دوشنبه - اول اردیبهشت ماه - اعلام کرد. بر این اساس جانشین او از طریق فرآیندی که قرنها قدمت دارد انتخاب خواهد شد. در این فرآیند، کاردینالهایی از سراسر جهان در زیر سقفهای نقاشیشدهی کلیسای سیستین در قلب واتیکان گرد هم میآیند.
چرا داعش میخواست پاپ فرانسیس را ترور کند؟
جهتگیریهای پاپ فرانسیس در دوران حکومت داعش در سوریه و عراق و جنایتهای این گروه تروریستی در اقصی نقاط جهان موجب شد تا پاپ فرانسیس یکی از اهداف تروریستی گروه داعش به شمار بیاید.
از خوشباشیهای بیخودی تا ریاضتهای تارک دنیایی
از نظر حافظ خوشباشیهای بیخودی، گریز از واقعیتها و تن سپردن به هیجانات برای ندیدن مشکلات و فراموشی، همانقدر خودبینانه و بیمارگونه و نافرجامند که گرایشهای ریاضتگونه تارک دنیایی!
چرا ضیاء موحد سراغ «سعدی» رفت؟
ضیاء موحد با بیان اینکه چیز ماندگاری در آثار سعدی هست که خود او هم متوجه بوده است، میگوید: طرز بهکار بردن زبان و زیباییهای زبان باعث شده که امروزه سراغ سعدی میرویم وگرنه سراغ شاعران دیگر میرفتیم.
اسکندر مختاری: نهادهای دیگر چرا در برابر تخریبها سکوت کردهاند؟
اسکندر مختاری با واکاوی ریشههای بحران در مرمت، گفت: چرا نهادهای دیگر مانند دیوان عدالت اداری، مجلس و شهرداریها در برابر تخریبهای میراث فرهنگی پاسخگو نیستند و سکوت کردهاند؟ چرا در فیلم ها مکان های تاریخی را جرم خیز معرفی می کنند؟ چرا صدا و سیما برای آموزش اهمیت میراث فرهنگی اهتمام ندارد. این یک خسران ملی است.
مافیا نداریم اما به پزشک و رادیولوژ مجوز مرمت بناهای تاریخی میدهند!
مواضع وزارت خارجه و اطلاعات درباره محدودیت امنیتی سفر باستانشناسان خارجی به ایران
سیدرضا صالحی امیری در پاسخ به پرسش ایسنا درباره محدودیتهای امنیتی سفر پژوهشگران و باستانشناسان خارجی به ایران، با اعلام مواضع وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات، شفافسازی کرد.
لنجهایی که زاده میشوند، نه ساخته!
در نشستی با حضور مسئولان ایکوم ایران، فعالان محلی و پژوهشگران حوزه میراث فرهنگی، پروژههای احیای صنعت لنجسازی سنتی در جزیره قشم بهعنوان نمونهای از توسعه بومی و مشارکتی معرفی شد. از روایت دریانوردی مسلمانان اسپانیا با راهنمایی ملوانان خلیج فارس، تا بازسازی قایقهای سنتی با مشارکت جامعه محلی، سخن از «دانایی زیستی» و «اهلیت» مردمان جزیره بود؛ دانایی که اگر جدی گرفته شود، میتواند نهتنها میراث را حفظ کند، بلکه برند جهانی تازهای برای قشم بیافریند.
روی حریم شیخ صفی با قاطعیت ایستادیم
مدیر پایگاه میراث جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی از برنامهریزی بلندمدت برای حفاظت و مرمت این مجموعه تا سال ۱۴۰۷ خبر داد و گفت: با جدیت و قاطعیت بر سر ضوابط عرصه و حریم شیخ صفیالدین اردبیلی ایستادهایم.
فکر میکنند از سرِ بیکاری بازی میسازیم!
یکی از برگزیدگان تندیس غزال زرین دهمین جشنواره بازیهای رایانهای با اشاره به چالشهای ساخت بازیهای دیجیتال در کشور در عین حال تاکید کرد که صنعت بازیسازی در کشور از سوی مسئولین چندان جدی گرفته نمیشود و گفت: هنوز فکر میکنند عدهای از سر بیکاری و خانهنشینی به سراغ بازی کردن و بازیسازی میروند در صورتی که بازیسازی ترکیبی از تمام هنرها است که میتواند آورده مالی خوبی داشته باشد.
سوگواری به سبک اینفلوئنسرها؛ پاشو ببین بازدیدمون چقدر شده!
چند روزی است که بخش قابل توجهی از اینستاگرام در قبضه مردی است که همسر جوان خود را از دست داده و تصمیم گرفته است تا تمام لحظات این اتفاق تلخ، از لحظه باطل شدن شناسنامه تا خاکسپاری و ختم را با مخاطبان به اشتراک بگذارد، گریه کند، کلیپ بسازد و زیرش نظرسنجی برپا کند تا مخاطبان در آن شرکت کنند، تصویری از تعداد بالای بازدید استوریهایش منتشر کند و در نهایت هم بگوید: «چون تنهام اینجام، درکم کنید و دنبال حاشیه نباشید!»
دهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر چقدر خرج برداشته است؟
دهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر که در بهمنماه سال ۱۴۰۳ برگزار شد، تقریبا ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه برداشته است که گزارش کاملی از ریزِ هزینهکردهای آن بر سامانه شفافسازی وزارت ارشاد قرار گرفته است.
«کارن همایونفر» چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد
کارن همایونفر برای خلق آلبوم «سید الامه» در رثای شهید سیدحسن نصرالله به عنوان چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ انتخاب شد.
پای صحبت هنرمندان درباره آلبوم «سیدالامه» اثر کارن همایونفر
ما از این «خاکِ سرخ» روییدیم
هرمز به عنوان مهمترین جزیره استراتژیک منطقه همواره شاهد جنگ افروزی استعمارگران بوده امابا رشادت مردان و زنانش موجب شده تا بیشترین تعداد شهدای کشور را با توجه به وسعت و جمعیت خود داشته باشد. جزیره هرمز با وجود جمعیت دو هزار نفری در طول جنگ تحمیلی بیش از ۳۸ شهید را تقدیم انقلاب کرده است.
فواد توحیدی: من را تهدید کردند و گفتند جشنواره را زمین میزنند!
فواد توحیدی ـ دبیر هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ـ میگوید که چون در این دوره تلاش کرده ساختارشکنی کند و از افراد جدید برای حضور در جشنواره دعوت کرده است، با خشم هنرمندانی که تقریبا هر دوره در جشنواره حضور داشتهاند، مواجه شده است.
حاشیههای فستیوال «کوچه»؛ از اعلام خبر لغو تا برگزاری
یکشنبه شب اعلام شد که چهارمین فستیوال موسیقی «کوچه» بوشهر که قرار بود ۴ تا ۱۰ اردیبهشتماه برگزار شود، لغو شده است. این خبر درحالی اعلام شد که این رویداد تمامی مجوزهای لازم را کسب کرده بود، اما گویا برخی اظهارات در اعلام خبر لغو «کوچه» دخیل بوده است چرا که عدهای این رویداد هنری را بهانهای برای ترویج اختلاط و رقص دانسته بودند. با این وجود پس از شکلگیری حواشی متعدد سرانجام محمدحسین زندویان ـ سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر ـ اخذ مجوز برگزاری فستیوال «کوچه» را اعلام کرد.
پورمحمدی: دنبال آتو گرفتن نیستیم/جعفری جلوه: ساترا دستگیری کند نه مچگیری
حضور علیاصغر پورمحمدی و محمدرضا جعفریجلوه در شورای مجوز ساترا انگیزه برگزاری نشستی در ایسنا شد تا تجارب چندین دهه این افراد، حمایتها و جسارتهایی که در زمان مدیریتشان بر شبکههای تلویزیونی داشتند و ایستادگی برای مدیریت آنتن به بهترین شکل ممکن را مرور کنیم. در این نشست همچنین نگاه کیفی و فرهنگی این مدیران باسابقه به عنوان بالهای حمایتی ساترا را جویا شدیم.
با تلویزیون همکاری میکنم اگر نقشهایی را بازی کنم که مردمم دوست دارند
امیرعلی دانایی ـ بازیگر «ذهن زیبا» ـ درباره جذابیتهای شخصیتی دکتر بهاروند ـ دانشمند ایرانی که سریال بر اساس زندگی او ساخته شد ـ یادآور شد: در جلسهای که داشتیم، ایشان فیلمنامه اولیه را بهکلی رد کردند و گفتند که من یک چهره جهانیام و میخواهم به جاهای مختلف دنیا سفر کنم و اصلا چهره امنیتی نیستم. این برخورد ایشان برای من بسیار جذاب بود. اینکه در فیلم و سریالهایمان، یک چهره هنری را هنرمند نشان دهیم و یک چهره علمی را علمی و این اتفاق در «ذهن زیبا» افتاد.
واکنش رییس صداوسیما در پی خطای برنامه تلویزیونی
پخش محتوایی موهن به عقاید اهل سنت در میان برنامه «سیمای خانواده» شبکه یک، واکنش رئیس سازمان صداوسیما را در پی داشت.
انصراف شهاب حسینی / انتخابات خانه تئاتر برگزار شد
هیات مدیره جدید خانه تئاتر در شرایطی انتخاب شد که در آخرین دقایق رایگیری، شهاب حسینی که برای شرکت در این انتخابات نامزد شده بود، از کاندیداتوری خود انصراف داد.
«وفاق ملی» در روایتی از زندگی شهید صیاد شیرازی
تهیهکننده «صیاد» معتقد است که یک فیلم باید متناسب با مخاطب حال حاضر سینما یک پیام به او منتقل کند و به همین دلیل موضوع تلاشهای شهید صیاد شیرازی برای برقراری وحدت بین ارتش با سپاه، بسیج و ژاندارمری را انتخاب کردهاند.
تجربه تلخ یک کارگردان از ساخت اولین فیلمش
کارگردان فیلم «هفت بهارنارنج» با بیان مشکلاتی که در اکران سینمایی و آنلاین اولین فیلمش تجربه کرده و بازگشت سرمایهای نداشته است، از تصمیم دوباره خود برای ساخت یک فیلم جدید خبر داد.
بهرام کلهرنیا: طراحان گرافیک، جهان را به جلو هُل میدهند
بهرام کلرنیا - رییس هیاتمدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران - با اعتقاد بر اینکه طراحان گرافیک با هنرمندان دیگر اختلافات معنادار و معناساز دارند، درباره این اظهار نظر توضیح داد: طراحان گرافیک جهان را رو به جلو هُل میدهند و بشارت دگرگونی را شکل میدهند.
شوکی وحشتناک بعد از ۵۰ دقیقه خنده!
کارگردان نمایش «همت بلند جنابعالی» گفت که این نمایش یک کار گروتسک است و تماشاگر بعد از ۵۰ دقیقه خنده ناگهان در ۵ دقیقه دچار شوک میشود.