1. جذاب ترین ها
سینما و چهره ها

نمایش عمومی «زنده شور» در ابهام/ چطور فصل طلایی اکران را از دست دادیم  

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نمایش عمومی «زنده شور» در ابهام/ چطور فصل طلایی اکران را از دست دادیم  

ایرنا/ باید واقع‌بین بود که در این روزها سینما تشنهٔ فیلم جدید است و ای بسا اگر آن طور که پخش‌کننده اعلام کرده بود «زنده‌شور» در خردادماه به روی پرده می‌رفت، ظرفیت بیشتری را برای جذب مخاطب در اختیار داشت.

پس از انتشار آخرین مصوبه شورای صنفی نمایش تقریباً برایمان مسجل شد که «زنده‌شور» فعلاً قرار نیست روی پرده بیاید. جدیدترین فیلم کاظم دانشی که با اقبال خوبی هم در جشنواره فیلم فجر مواجه شد، همچنان زمان اکران مشخصی ندارد و به نظر هم می‌رسد تا پس از پایانِ دههٔ اول محرم، اکران نخواهد شد.

این در حالی است که بر اساس آخرین مصوبهٔ شورای صنفی نمایش، دو فیلم «خواب‌نما» و «استخر» قرار است پس از پایان دههٔ اول محرم اکران شوند. دو فیلم در گونهٔ کمدی که احتمالاً مسیر خود را در فروش پیدا خواهند کرد. «استخر» به کارگردانی سروش صحت مخاطبان خود را خواهد داشت و «خواب‌نما» نیز به سبب کمدی بودن و همچنین حضور بیژن بنفشه‌خواه، جواد رضویان و یوسف صیادی گیشه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

با این اوصاف اگر قرار باشد «زنده‌شور» نیز پس از محرم به این ترکیب اضافه شود، شانس کمتری برای دیده شدن خواهد داشت. این روزها سینما تشنهٔ فیلم جدید است و اگر آن طور که پخش‌کننده اعلام کرده بود «زنده‌شور» در خردادماه روی پرده می‌رفت، می‌توانست هم سالن‌ها و هم مخاطبان بیشتری نسبت به پس از دههٔ اول محرم و در حضور دو رقیب جدی کمدی داشته باشد.

اگر به جدول اکران در این روزها نگاه کنیم می‌بینیم فیلمی مثل «تهران کنارت» در کنار دیگر رقبای کمدی به فروش خوبی دست یافته؛ فیلمی که کارگردان مطرحی ندارد و چهره‌های آن نیز آنچنان گیشه‌پسند نیستند. با این اوصاف همین فیلم اگر در شرایطی غیر از امروز اکران می‌شد احتمال کمی داشت که به فروش ۳۰ میلیاردی در کمتر از یک ماه برسد.

نکتهٔ مهم دیگر، شروع ماه محرم و حذف کمدی‌ها از گیشه است و «زنده‌شور» فرصت کم‌نظیری داشت تا بی‌رقیب باشد و با تعداد سالن‌های بیشتر مخاطبان را با خود همراه کند

این به این معناست که مخاطبان سینما در این روزها، تشنهٔ تماشای فیلم جدید هستند و در صورت اکران فیلمی مثل «زنده‌شور» که عقبهٔ اقبال در جشنوارهٔ فیلم فجر را نیز به همراه داشت، قطعاً گیشه را تحت تأثیر قرار می‌داد.

نکتهٔ مهم دیگر، شروع ماه محرم و حذف کمدی‌ها از گیشه است و «زنده‌شور» فرصت کم‌نظیری داشت تا بی‌رقیب باشد و با تعداد سالن‌های بیشتر مخاطبان را با خود همراه کند.

پس از گذر از اتفاقات مختلف، این فرصت برای فیلم‌ها در گونه‌های مختلف از کمدی تا درام ایجاد شد تا اکران شوند و گیشه را به روزهای اوج خود برگردانند، اما این اتفاق به دلیل محافظه‌کاری و احتیاط تهیه‌کنندگان و پخش‌کنندگان رخ نداد تا گیشه با فیلم‌هایی که کسی توقع فروش در شرایط عادی از آنها نداشت، به کار خود ادامه دهد.

فیلم «سفر به لیمونا»
به عنوان مثال فیلمی چون «سفر به لیمونا» که از ۲۳ اردیبهشت‌ماه اکران شده با پنج میلیارد تومان فروش، گیشه‌ای به مراتب بهتر از فیلم‌هایی چون «قمارباز» و «بهشت تبهکاران» داشته که این نشان از اقبال مخاطبان از فیلم‌های متنوع و متفاوت حتی در گونهٔ کودک و نوجوان دارد.

متأسفانه معطل نگه‌داشتن سینماها در وضعیت «نه جنگ نه صلح» ضربات بسیاری به راندمان سینمایی کشور و حتی مخاطبان وارد آورده است

با این همه و با وجود شرایطی که برای این فیلم می‌توانست طلایی باشد، تکلیف اکران «زنده‌شور» همچنان مشخص نیست. متأسفانه معطل نگه‌داشتن سینماها در وضعیت «نه جنگ نه صلح» ضربات بسیاری به راندمان سینمایی کشور و حتی مخاطبان وارد آورده است.

حداقل انتظاری که از مدیریت سینمایی کشور می‌رفت این بود که فیلم‌های اجتماعی مناسبی را طی ۵۰ روز اخیر به روی پرده بفرستد تا علاوه بر افزایش سرانهٔ نشاط اجتماعی کشور، وضعیت استقبال مخاطب و گیشه را نیز با اقبال خوبی مواجه کند.

بنابراین در نظر گرفتن هوشمندی برای وضعیت اکران، لازمه‌ای است که انتظار می‌رود تا در اکران‌های مهم بعدی که می‌تواند به فراخور ایام محرم و پس از آن فصل تابستان رقم بخورد، تأثیرات مطلوب خود را بر کلیت سینما بگذارد.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله