خسرو معتضد: فرزند سرتیپ معتضد نیستم،این اشتباه را ویکی پدیا رواج داده است
باني فيلم
بروزرسانی
باني فيلم/ خسرو معتضد نويسنده، تاريخ پژوه و روزنامه نگار معاصر - که به تازگي در برنامه «خندوانه» تلويزيون با اجراي رامبد جوان به لحاظ خوش خُلقي و خنده رويي و ارتباط عاطفي با مخاطب نيز مورد توجه و انتخاب بينندگان قرار گرفت - نسبتي با «سرتيپ معتضد» ندارد.
او در گفت و گويي با «عصر ايران» که درباره کتاب «تاريخ دريانوردي ايران» انجام شد از انتشار جلد اول اين مجموعه سه جلدي خبر داد و گفت: دريانوردي ايران تاريخ طولاني و مفصلي دارد و در اين سه جلد به نکات و اسنادي اشاره کرده ام که تا کنون کمتر به آنها پرداخته شده است.
خبرنگار ما در حاشيه اين مصاحبه به شايعه نسبت خانوادگي او با «سرتيپ معتضد» نيز اشاره کرد و صحت و سقم آن را جويا شد زيرا در برخي متون انتقاد از او يا معرفي وي به اين موضوع هم اشاره مي شود.
معتضد توضيح داد: البته نام درست آن شخص «علي معتضد نخجواني» است و سپهبد بوده نه سرتيپ، در حالي که پدرم «سرهنگ دکتر تقي معتضد» بود که مازندراني بود نه اصفهاني.
وي گفت: اين اشتباه را ويکي پديا (دايره المعارف مجازي) رواج داده و هنوز اصلاح نکرده است. متاسفانه برخي از رسانه ها که همه اطلاعات ويکي پديا را درست مي دانند نيز بدون تحقيق يا استعلام از من اين اشتباه را مدام تکرار و تکثير مي کنند و حتي از سرتيپ علي معتضد با نام قبلي شمس لاريجاني ياد مي کنند در حالي که نام خانوادگي بستگان ديگر ما همچنان شمس لاريجاني است و تنها مرحوم پدرم آن را به «معتضد» تغيير داده بود.
خسرو معتضد اضافه کرد: اين نکته هم برايم جالب است که اگر هم به فرض فرزند سپهبد «معتضد نخجواني» بوده باشم بازهم اين نسبت نبايد مبناي قضاوت درباره آثار و گفته هاي من قرار گيرد در حالي که چنين نسبتي ندارم ولي هر جا که مي روم يکي از پرسش ها درباره اين موضوع است.
وي درباره نوشته اي منتسب به امير کبير هم که باز در ويکي پديا از اشتباهات او ذکر شده توضيح داد: با توجه به وجود علايم جديد نگارشي در اين متن من نيز اکنون اصالت آن را تاييد نمي کنم ولي ويکي پديا همچنان بر انتساب اين موضوع به من اصرار دارد.
معتضد اظهار اميدواري کرد اين دايره المعارف مجازي که اطلاعات گسترده اي را به صورت رايگان و به روز در اختيار همگان قرار مي دهد در انتشار برخي موضوعات دقت بيشتري نشان دهد و البته از بخش کتاب شناسي آثار خود در ويکي پديا به نيکي ياد کرد.
گفت و گوي عصر ايران با خسرو معتضد اما چنان که آمد درباره کتابي است که به تازگي درباره تاريخ دريانوردي و نيروي دريايي نوشته و در نمايشگاه کتاب امسال رونمايي شد و در قالب مصاحبه يا حاوي اطلاعاتي درباره آن منتشر خواهد شد.