«علیرضا خمسه»: شرکت کنندگان مسابقه «ثانیهها» مریخی نیستند
مهر
بروزرسانی
مهر/ عليرضا خمسه درباره شرکتکنندگان مسابقه «ثانيه ها» بيان کرد که اين افراد از کره مريخ نيامدهاند و شايد هر شخص ديگري هم جاي آنها باشد در مقابل دوربين دچار استرس شود و يا سطح پايين سوادش مشخص شود.
عليرضا خمسه که اجراي برنامه «ثانيه ها» شبکه دو سيما را بر عهده دارد درباره شرکتکنندگان اين مسابقه و پاسخ هاي نامربوطي که گاهي به سوال ها داده مي شود به خبرنگار مهر گفت: اين پاسخ ها به مجموعه اي از ضعف ها از کمبود دانش اطلاعاتي گرفته تا تسلط بر خود در مقابل دوربين ربط دارد.
وي ادامه داد: در اين سري از برنامه تلاش مي کنيم تا به کساني که پاسخ هايشان از سوال مورد نظر فاصله زيادي دارد و به نوعي نامرتبط است، تذکر دهيم. به اين شيوه که ضبط برنامه را نگه مي داريم و از شرکت کننده مورد نظر مي خواهيم اگر از جواب سوالي اطمينان ندارد تنها بگويد «نمي دانم» و حالا تعداد «نمي دانم» هاي برنامه رو به افزايش است.
مجري برنامه «ثانيه ها» با اشاره به بعضي از اين پاسخ ها که موجب خنده مردم شده است، بيان کرد: من بارها در مقابل دوربين اعلام کرده ام که اين شرکت کنندگان فرزندان همين مردم هستند و از کره ماه و يا مريخ نيامده اند. همان کساني که مي خندند شايد اگر در مقابل دوربين قرار بگيرند دچار استرس شوند و سطح پايين سوادشان معلوم شود و به اين ترتيب جواب هاي پرتي بدهند که باعث خنده شود.
وي با اشاره به اينکه «ثانيه ها» يک مسابقه جدي است، عنوان کرد: شايد اگر اين برنامه طنز بود چنين پاسخ هايي ايراد نداشت اما اين برنامه براي خنده توليد نمي شود و شايد فرصتي است که به سطح پايين اطلاعات در جامعه تلنگر بزند. امروزه هرکسي يک گوشي موبايل در جيبش است که پايتخت يک کشور را با آن جستجو مي کند و هر اطلاعات تاريخي، ادبي و... که بخواهد از گوگل مي گيرد و شايد همين باعث شده است که از کتاب و مطالعات جدي تر دور شويم.
خوانندگان هم گاهي شعر را از روي گوشي موبايل مي خوانند
خمسه همچنين نظام آموزشي را هم در کاهش اطلاعات عمومي شرکت کنندگان تاثيرگذار دانست و بيان کرد: از طرف ديگر نظام آموزشي ما هم جهت عوض کرده است. در دوره اي که ما دانش آموز بوديم از جمله مسايلي که براي سيستم آموزشي اهميت داشت تقويت حافظه بود و ما بايد اشعاري از شاعران بزرگ، تاريخ ادبيات، تاريخ سياسي، جغرافيا و... را حفظ مي کرديم اما اينها امروزه ارزش تلقي نمي شود. زمان ما اينکه کسي کل ديوان حافظ را از بر باشد يا داستان هاي شاهنامه را بداند يک ارزش بود اما امروزه گاهي حتي خوانندگان هم وقتي مي خواهند قطعه اي را بخوانند آن را از روي گوشي موبايل خود مي خوانند و خواننده هم ديگر به خودش سختي نمي دهد که شعر را حفظ کند.
اين بازيگر سينما و تلويزيون با اشاره به اينکه شرکت کنندگان در مسابقه از تحصيلات دانشگاهي برخوردار هستند، بيان کرد: با اين حال يکي از مشکلاتي که ما در فرهنگ خود داريم اين است که بلد نيستيم از واژه «نمي دانم» استفاده کنيم و اين بسيار بد است. شايد مهمترين اتفاقي که در اين برنامه مي افتد همين باشد که مردم ياد بگيرند و از اين واژه بيشتر استفاده کنند. وقتي کسي نسبت به چيزي آگاهي پيدا مي کند، مي گويد که نمي داند چون به آگاهي خود دانايي دارد. همچنان که ما شعر معروفي داريم که در آن گفته شده است «آنکس که نداند و نداند که نداند/ در جهل مرکب ابدالدهر بماند» و بر اين اساس آگاهي به ندانستن خودش يک گام براي آگاهي است.
سعي مي کنم فضاي دوستانه اي را براي مقابله با استرس ايجاد کنم
بازيگر سريال «پايتخت» همچنين درباره استرس شرکت کنندگان در مقابل دوربين تلويزيون عنوان کرد: من سعي مي کنم فضايي در برنامه ايجاد کنم که اين استرس ها براي مخاطبان ايجاد نشود و براي شوخي هاي دوستانه و پدرانه فضا را به نوعي تلطيف مي کنم.
وي در پايان اظهار کرد: بعضي از مسايل هم به گروه کارگرداني و توليد کار مربوط مي شود که بايد در مراحل انتخاب شرکت کننده ها بررسي هاي بيشتري داشته باشند تا افرادي که شايستگي هاي لازم را دارند در مسابقه شرکت کنند. اين مسابقه در نهايت به ما هشدار مي دهد که شايد ادراکات فرزندان ما نسبت به بعضي از مسايل کاهش يافته است.