سکوت امیریوسفی شکست: تا آخرین لحظه به «تدبیر» «امید» دارم!
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/محسن اميريوسفي دربارهي آخرين وضعيت فيلم «آشغالهاي دوست داشتني» و برخي حواشي مطرحشده، سرانجام سخن گفت.
اين کارگردان سينما در گفتوگويي کوتاه به برخي سوالات ماپاسخ داد. متن اين پرسش و پاسخ به شرح زير است:
ملاحظات دبير جشنوارهي فيلم فجر همچنان نسبت به فيلم شما پابرجاست؟
بله ايشان همچنان نسبت به فيلم من ملاحظاتي دارند و اين را به همه جشنواره هم تسري دادهاند! البته ميدانم آقاي رضاداد امسال مسئوليت بسيار سنگيني بر عهده دارند و همزمان بايد درگير موضوعات سينمايي و حاشيههاي غيرسينمايي باشند ولي شايد روشي بهتر از نشان ندادن رسمي فيلم به هيات انتخاب وجود داشت. آن هم در مورد فيلمي که خودشان اذعان دارند فيلمي پر زحمت، متفاوت و در عين حال پر بيننده هست.
با مسوولان غير از مديران جشنواره هم مذاکراتي داشتهايد؟
چند جلسه گفتوگوي صميمانه با جناب دکتر ايوبي و جناب آقاي احساني داشتهام که همگي شنونده صبور حرفهاي يکديگر بوديم. من حساسيتهاي سازمان سينمائي و جشنواره فيلم فجر را دراين زمينه درک ميکنم. هر چند بنا بر وظيفه تهيهکنندگي، نماينده گروهي از بهترين عوامل سينماي ايران هستم که هرکدام متفاوتترين و تحسين برانگيزترين کار سينمايي خود را در طول يکسال و نيم توليد در فيلم «آشغالهاي دوست داشتني» انجام دادند و بايد تلاش کنم حاصل زحمتشان توسط مردم ديده شود.
چند نمايش محدود هم براي طيفهاي مختلف مطبوعاتي و فکري جامعه داشتم که براي من نمايشهايي فراموش نشدني بود. سعي کردم همانطور که در فيلم تلاش شده، گفتوگو و همدلي بين همه اقشار به وجود آيد. بيرون از فيلم هم اين فضا وجود داشته باشد و خوشبختانه نظرات سودمند آنها انرژي زيادي به من داد.
آيا شايعاتي مبني بر حذف سکانسهايي از فيلم "آشغالهاي دوست داشتني" براي نمايش عمومي صحت دارد؟
اصلاً صحت ندارد. در يکي از پرتعدادترين نمايشهاي چالشبرانگيز فيلم، جذابترين نکته اين بود که در کل زمان بحث و گفتوگوي جدي، ارائه نظرات مختلف در فضائي صميمانه، صادقانه و برادرانه پيش رفت که براي من تجربهاي بسيار دلپذير بود و هيچ کس در مورد حذف پلان يا صحنهاي صحبتي نداشت و بحثهاي مفيدتري انجام شد.
فيلم را از بنياد فارابي خريديد؛ در اين زمينه خبرهايي منتشر شده که پول آن را براي خريد از فارابي، فردي به نام بابک رنجاني پرداخته است،نظرتان دربارهي اين شايعات چيست؟
يک روز از برادر حاتم طائي پرسيدند: نام برادرت در تاريخ ماند ولي تو فراموش ميشوي! برادر حاتم فکري کرد و به مسجدالحرام رفت و در آن مکان مقدس نجاست کرد! وقتي علت را پرسيدند، گفت: حال تا جهان هست، همگان نام برادر حاتم طائي را به خاطر خواهند داشت که تنها کسي بود که اين پليدي را در خانه خدا انجام داد! متاسفانه بعضي افراد انگشتشمار هم هنوز هستند که تمايلي ندارند مثل همه اهالي مطبوعات و حاتم طائيوار بخشنده نظرات موافق يا مخالف خود در مورد يک موضوع باشند و سعي دارند بلاتشبيه مثل برادر حاتم طائي باشند و اسمشان را در تاريخ سينماي ايران اينگونه بگذارند! من براي نشان دادن ميزان کذب بودن مطلب نوشته شده، کلمه مناسبي را در فرهنگ دهخدا پيدا نکردم! و فقط ميتوانم بگويم آنچه در اين مطالب در مورد فيلم "آشغالهاي دوست داشتني" و من گفته شده، کذب محض و دروغپردازي وقيحانهاي است که براي منحرف کردن اذهان عمومي گفته شده و براي احقاق حق خود و اعاده حيثيت، شکايت از نويسنده و مسئولين اين سايت خاص در دست انجام است.
هنوز اميدواريد که مشکلات فيلم «آشغالهاي دوست داشتني» براي نمايش در جشنوارهي فجر حل شود؟
در فيلم «آشغالهاي دوست داشتني» يکي از شخصيتها به مادر فيلم ميگويد: اين اميد لعنتي هيچوقت دست از سر ما برنميداره! ولي بازهم ميگويم ضمن تاکيد بر حق فيلم براي ديده شدن، حساسيتهاي سازمان سينمايي و دبير جشنواره را هم درک ميکنم.
انتظار داشتيد در دولت تدبير و اميد، فيلمتان اينگونه براي نمايش به مشکل دچار شود؟
نه، ولي هميشه تا آخرين لحظه اميد به تدبير دارم!
حرف آخر؟
«آشغالهاي دوست داشتني» فيلم يک جناح يا تفکر خاص نيست و متعلق به همه ديدگاههاي جامعه امروز ايران است که زمان آن رسيده که در فضايي معتدل و آرام مشکلاتشان را حل کنند. از تمام موافقين و مخالفين فيلم هم که در معدود نمايشها فيلم را ديدند، تشکر ميکنم که مثل حاتم طائي نظرات مفيد خودشان را سخاوتمندانه به من بخشيدند.