خراسان/ با حضور پررنگ تر مشاهير،خون تازه اي در رگ هاي پويش «مشاهنر» دويده است
پس از شيوع ويروس کرونا و توقف همه فعاليتهاي هنري، بسياري از هنرمندان تلاش کردند از فرصت خانهنشيني استفاده کنند و در اين دوران براي همراهي با مردمي که در قرنطينه خانگي به سر ميبرند، از طريق فضاي مجازي فعاليتهايشان را به نمايش بگذارند. يکي ديگر از حرکتهايي که با اين هدف اوايل فروردين به صورت دسته جمعي آغاز شد، پويشي به نام «مشاهنر» بود.
همکاري شنيدني عقيلي و پرستويي
پرويز پرستويي در طول سالهاي گذشته، علاوه بر بازيگري، در عرصه موسيقي هم فعاليت داشته است و علاوه بر دکلمههايي که با صداي او منتشر شده، قطعاتي را هم با صداي خودش منتشر کرده است. آخرين تجربه خوانندگي اين بازيگر هم به فيلم «مطرب» ساخته مصطفي کيايي برميگردد. پرستويي در تازهترين فعاليت خود در عرصه موسيقي، با پويش «مشاهنر» همراه شده و با سالار عقيلي همکاري کرده است. او در قطعهاي به نام «همدم»، اشعاري را بر اساس بيتهايي از مولانا دکلمه کرده که مضمون آن درباره صبر و اميدواري است. او همچنين به عنوان خواننده نيز در کنار سالار عقيلي و فاضل جمشيدي حضور داشته است. جالب آن که طبق گفته سالار عقيلي اين قطعه به دليل شرايط قرنطينه، با امکانات حرفهاي در استوديو ساخته نشده و سالار عقيلي با استفاده از امکانات اوليهاي براي ضبط يعني ضبط صدا با تلفن همراه، آن را در خانه ضبط کرده است. صداي خوب پرويز پرستويي باعث شده همراهي او با خوانندگان ديگر اين قطعه، شنيدني از آب درآيد. آواز زيباي سالار عقيلي، شرايط خاص و متفاوت ضبط اين قطعه و هدف از انتشار آن، همه و همه تجربه همکاري پرويز پرستويي با سالار عقيلي را در روزهاي بحران کرونا، جذاب و متفاوت کرده است.
شعرخواني رضا بابک و توصيههاي رضا بنفشهخواه
چند صد هنرمند در حوزههاي مختلف، بيانيه پويش «مشاهنر» را که هدف آن انتشار آثار هنري براي عامه مردم و تشويق آنها به در خانه ماندن است امضا کردهاند. از بازيگراني که حمايت خود را از اين پويش اعلام کردهاند ميتوان به علي نصيريان، فاطمه معتمدآريا، گلاب آدينه، هديه تهراني، پرويز پورحسيني و ايرج راد اشاره کرد. بعضي علاوه بر حمايت از اين حرکت، اقداماتي هم انجام دادند. رضا بابک با دکلمه شعري اميدبخش از يک شاعر فرانسوي، خطاب به پزشکان، پرستاران و کادر درمان، اين پويش را همراهي کرد. رضا بنفشهخواه هم ويدئوهاي کوتاهي منتشر کرد و خطاب به مردم به آنها توصيه کرد در خانه بمانند، از خود در برابر ويروس کرونا مراقبت کنند و روزهاي قرنطينه را با فعاليتهاي مفيد سپري کنند. سعيد ابوطالب از قطعه «نوروز حيراني» که فاضل جمشيدي در قالب همين پويش منتشر کرده بود، به عنوان تيتراژ «شام ايراني» استفاده و از اين طريق حمايت خود را از پويش اعلام کرد. مجيد مظفري نيز در برنامه «به خانه برميگرديم»، پيشنهاد داد هنرمندان کلاسهاي هنري در فضاي مجازي برگزار کنند.
نوازندگي کيوان ساکت و اردشير کامکار
تعدادي از نويسندگان، اهالي موسيقي، خوانندگان و نوازندگان، حمايت خود را از پويش «مشاهنر» اعلام کردند و کارهايي در قالب اين پويش انجام دادند. کيوان ساکت با هدف حمايت از پويش «مشاهنر» ويدئويي از سهتار نوازي خود در فضاي مجازي منتشر و آن را به مردم تقديم کرد. اردشير کامکار نوازنده مشهور کمانچه نيز به اين پويش پيوسته است. او به همراه کامبيز گنجهاي نوازنده تنبک، قطعهاي ازساختههاي داوود گنجهاي را اجرا و ويدئوي آن را در قالب اين پويش منتشر
کرد.
بازار