نماد آخرین خبر

رها فریدی: بابت تبلیغ اکران فیلمم عذاب وجدان داشتم‎

منبع
مهر
بروزرسانی
رها فریدی: بابت تبلیغ اکران فیلمم عذاب وجدان داشتم‎

مهر/ رها فريدي کارگردان مستند «چي چکا؛ قصه شب» که اين روزها در حال اکران در گروه سينمايي «هنر و تجربه» است، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اين اثر گفت: وقتي سينماها بازگشايي شد، تقاضا کردم که اکران فيلم من را به تعويق بيندازند و با يک ماه تأخير روي پرده برود. اصلاً به همين دليل نمايش مستند «چي چکا» به نسبت ديگر آثار ديرتر اتفاق افتاد. حتي با «هنر و تجربه» هم تماس گرفتم و پرسيدم که آيا امکانش هست که «چي چکا قصه شب» بعد از کرونا روي پرده برود؟ که آنها به درستي به من گفتند زمان رهايي از کرونا مشخص نيست، فيلم‌هاي ديگر در صف هستند، الان زمان نمايش اين مستند است و فکر کردم نمي‌شود زمان را از دست داد و مجبوريم با رعايت و دقت، ادامه دهيم.

فريدي عنوان کرد: نمايش «چي چکا قصه شب» زماني از سر گرفته شد که ميزان فوتي‌ها و مبتلايان کرونا کاهش پيدا کرده بود و تصور نمي‌کرديم دوباره اين ميزان افزايش پيدا کند. بنابراين به اکران آن رضايت دادم چون به اين نتيجه رسيدم که به هر حال بايد با همين شرايط زندگي کرد و ما نمي‌دانيم اين وضعيت تا کي ادامه پيدا مي‌کند.

در اطلاع‌رساني براي اکران فيلمم عذاب وجدان داشتم!

وي ادامه داد: آن زمان خودم در اطلاع رساني عذاب وجدان داشتم به همين دليل نه تيزري منتشر و نه اطلاع رساني کرديم چون به اين فکر کردم که نبايد باعث بشوم در سينماها تراکم جمعيت حتي به ميزان اندک ايجاد شود. در واقع دست و دلم به تبليغ نمي‌رفت تا اينکه خودم به سينماها رفتم و وضعيت آنجا را ارزيابي کردم چون يا بايد کاري را درست انجام داد و يا کلاً انجام نداد.

اين مستندساز تاکيد کرد: وقتي با مخاطبان به تماشاي اثر نشستم ديدم که پروتکل‌هاي بهداشتي و فاصله‌هاي اجتماعي به خوبي رعايت مي‌شود ضمن اينکه تعداد مخاطبان اين نوع سينما کم است و با کرونا کمتر هم شده است. به همين دليل خيالم کمي راحت شد و اطلاع رساني «چي چکا قصه شب» را سر گرفتم.

وي با بيان اينکه ساخت اين فيلم ۸ سال طول کشيده است و ۲۴ کاراکتر دارد، بيان کرد: حتي قبل از کرونا هم «چي چکا قصه شب» به لحاظ تبليغاتي مهجور بود چون يک فيلم کاملاً مستقل است. يعني حتي آن موقع هم برايش کمپين تبليغاتي بسته نشد و خودم يک تنه در اين زمينه کار مي‌کردم. بودجه تبليغاتي مستند «چي چکا قصه شب» هم شخصي بود چون من يک فيلمساز شخصي و تهيه‌کننده اين اثر هستم. البته بخشي از بودجه آن از حمايت‌هاي مردمي تأمين شده است.

فريدي ادامه داد: ضمن اينکه مستند «چي چکا قصه شب» اولين تجربه من در ورود به سينماست بنابراين چندان با مناسبات اين عرصه آشنا نيستم از همين رو به چند آنونس و حمايت‌هاي «هنر و تجربه» بسنده کردم. همانطور که گفتم من در دنياي سينما، آدم تازه واردي هستم و ارتباطات گسترده‌اي با دنياي سينما، افرادش و بنگاه‌هاي خبري ندارم از سوي ديگر هنوز يک ريال هم از بابت اين فيلم کسب نکرده‌ام که بتوانم خرج خودش کنم چون هنوز روي پرده است و تسويه حساب‌ها صورت نگرفته است.

اين کارگردان ادامه داد: مستند «چي چکا قصه شب» جزو فيلم‌هايي بود که اکرانش پيش از کرونا شروع و با آغاز کرونا نمايش آن متوقف شد اما قبل از کرونا فروش خوبي داشت و از آن به خوبي استقبال شد. به طوري که دست‌اندرکاران «هنر و تجربه» به من گفتند با وجود سکوت خبري مستند «چي چکا قصه شب» جزو پرفروش‌ها بوده است و مخاطبان با تبليغ دهان به دهان به تماشايش نشسته‌اند. حتي هنوز هم در سالن‌هاي کوچک مخاطبان ۲۰ نفره دارد.

فريدي اظهار کرد: ساخت مستند «چي چکا قصه شب» به قدري فراز و فرود داشت که اتفاقات اکرانش برايم سهل بود. من سختي‌هاي بسياري را در بخش‌هاي ديگر کشيده‌ام بنابراين درد اکرانش در اوضاع کرونا برايم مساله نبود. ضمن اينکه فکر مي‌کنم با گذشت زمان ارزش اين فيلم مشخص مي‌شود چون در عين حال که موزيکال، پر رنگ و لعاب و سرگرم کننده است، فيلمي است تحقيقاتي و مردم نگار که دوره‌اي از تاريخ موسيقي يک سرزمين را ثبت کرده است.

وي افزود: «چي چکا قصه شب» مهندسي پيچيده‌اي دارد و پر از کد، لايه و رمز و راز است، مخاطبانش را باهوش فرض کرده و آنها را به تماشاي چند باره‌اش دعوت مي‌کند. مستند «چي چکا قصه شب» روايتگر زندگي ابراهيم منصفي از خنياگران هرمزگاني است که در اين منطقه بسيار تأثيرگذار است، ترانه‌هاي زيبايي دارد، به طوري که تأثير زيادي روي جوانان هرمزگاني و نسل بعد از خود گذاشت. مستند «چي چکا قصه شب» به بهانه روايت سرگذشت ابراهيم منصفي، معرف موزيسين‌هايي است که آثار ابراهيم منصفي را بازخواني مي‌کنند، همچنين تصويري از آداب و زندگي مردم هرمزگان ارائه مي‌دهد.

اين مستندساز در پايان درباره اکران آنلاين مستند «چي چکا قصه شب» مطرح کرد: اگر «چي چکا قصه شب» را به صورت آنلاين اکران مي‌کرديم، نمايش پرده‌اي آن کمرنگ‌تر مي‌شد. از سويي دوست داشتم فيلمي که برايش اين همه زحمت کشيده شده، روي پرده ديده شود، چون حال و هواي سينما و کيفيت صوت و تصوير آن متفاوت است. به همين دليل فکر کردم بهتر اين است که نمايش پرده‌اي «چي چکا قصه شب» را از دست ندهيم و تجربه کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar