تماشا/ «من در خانه اي که حياط داشت به دنيا آمدم وبزرگ شدم واميدوارم در خانه اي هم که حياط دارد از دنيا بروم.» اين جمله زيباي رامبد جوان در مراسم «جشن بزرگ رويش» بود که روز گذشته در استوديوي پخش زنده شبکه راديويي جوان به مناسبت روز درختکاري در ميدان سرو سعادت آباد برگزار شد.
دراين مراسم اشکان خطيبي نيز از ديگر مدعوين شناخته شده بود که او هم دقايقي در استوديوي راديو جوان حرف زد و طبق معمول با شوخي هايش با رامبد جوان لحظات شيريني به وجود آورد.
شبکه راديويي جوان در راستاي ترويج فرهنگ درخت و درختکاري، روز درختکاري (جشن رويش) را با شعار هر ايراني يک نهال هديه به فرداي ايران به اجرا درآورد. رامبد جوان در گفت و گويي اختصاصي با تماشا از درخت و محيط زيست و دغدغه اش براي حفظ آن حرف زد و گفت: «ما ايراني ها اصولا به شدت اه لتخريب محيط زيست شهري و طبيعي هستيم. بنابراين اين فرهنگ بايد جا بيفتد که به تعداد تخريب هايي که در طول يک سال مي کنيم و طبيعت را ناديده مي گيريم حداقل سالي يک درخت بکاريم. وقتي آدم به سازندگي بپردازد و چيزي را خلق يا به جهان اضافه کند به راحتي هم دلش نمي آيد چيزهاي ديگر را تخريب کند. اگر فرهنگ درختکاري در بين مردم ما جا بيفتد از اين پس کمتر به تخريب دست مي زنند چون انسان وقتي چيزي را از دست مي دهد بيشتر قدرش را مي داند. اگر بتوانيم به اين مسئله که بايد محيط زيست را دوست داشته باشيم و زباله توليد نکنيم و به خاک، درختان، گياهان و حتي حيوانات آسيب نرسانيم توجه کنيم، از اين پس ياد مي گيريم که انسان هاي بهتري باشيم و زندگي سالم تري را تجربه کنيم.»
او در ادامه گفت: «زماني که يک نهال مي کاريم طبيعت مي تواند از آن مراقبت کند اما حتما بايد محلي را براي کاشت انتخاب کنيم که اين درخت جوان بتواند زندگي بهتري داشته باشد و سال آينده هم حتما در کنار کاشت نهاي تازه به درخت قديمي سري بزنيم.»
رامبد همچنين گفت: «در راستاي شعار «هر ايراني يک نهال هديه به فرداي ايران» در روز درختکاري در ميدان سرو سعادت آباد دور يکديگر جمع شديم و 11 نهال را در اين ميدان کاشتيم. اين برنامه به همت راديو جوان انجام شد و شهرداري هم کمک هاي فراواني در اين زمينه انجام داد.»
رامبد جوان در بخش ديگري از حرف هايش از برنامه جديدي که در حال ساخت دارد، حرف زد: «قرار است به زودي به سفارش سازمان حمل و نقل و ترافيک شهرداري تهران برنامه اي درباره فرهنگ استفاده از تاکسي بسازم. هنوز نامي براي اين برنامه انتخاب نکرده ام اما قرار است اين برنامه در 15 قسمت 5 دقيقه اي احتمالا براي پخش از شبکه سوم سيما توليد شود.
از هفته آينده توليد اين برنامه را آغاز خواهيم کرد. طراحي کار نيز از لحاظ بصري و مضموني بسيار جذاب است و اميدوارم در شکل گيري فرهنگ درست استفادهاز تاکسي موثر واقع شود چون ما به توليد چنين برنامه هايي نيازمنديم. خود من به عنوان راوي جلوي دوربين حضور دارم اما در بخش نمايشي که مدت زمان زيادي از اين 5 دقيقه را به خود اختصاص مي دهد بازيگران تواناي تئاتر حضور دارند. از هفته دوم يا سوم فروردين پخش اين برنامه شروع خواهد شد.»
خطيبي: اين حرکت ربطي به برنامه «گپ» ندارد
اشکان خطيبي هم يکي ديگر از هنرمنداني بود که روز گذشته در مراسم درختکاري شرکت کرده بود. او درباره اين حضور و انگيزه اش به «تماشا» گفت: «حضور من و رامبد جوان در اين برنامه اصلا ربطي به برنامه «گپ» و نهالکاري ما در آن برنامه ندارد اما خب خيلي خوشحالم که شايد حرکتي که ما در آن برنامه انجام داديم به نوعي نهادينه و تبديل به سمبل شد. بهتر از همه اين بودکه از من و رامبد دعوت کردند و از اين بابت احساس رضايت مي کنم.»
اشکان خطيبي در ادامه درباره دلايل پيوستنش به اين برنامه که توسط راديو جوان برگزار شده بود، گفت: «يکي از دلايلي که باعث شد من از رفتن به اين برنامه واقعا احساس خوبي داشته باشم اين بود که در اين مراسم حدود 5 تا 6 ميليون اصله نهال در سراسر پايتخت در اختيار کساني که از طريق اين فراخوان به اين مراسم آمده بودند، قرار گرفت و کاشته شد. اين حرکت خيلي خوبي است که نتايج مثبتي دارد. به خصوص در اين شرايط که همه مي دانيم چقدر جامعه و محيط زيست مان آلوده است.»