خورش لپه قرمه اصیل دامغانی، پیوند خوشمزه قرمه سبزی و قیمه!
فرارو/ خورش لپه قرمه یکی از انواع خورشهای اصیل و سنتی شهر دامغان است که ترکیبی از مواد قرمه سبزی و خورش قیمه است و طعم بینظیری دارد.
غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب میشوند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای بسیار خوشمزه و محلی آشنا میشوید که برخی از آنها را تابهحال نخوردهاید یا حتی نامش را شنیدهاید. خورشها از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفرههای غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. خورش فسنجان، قیمه، کرفس، قرمه سبزی، بادمجان و... از معروفترین و محبوبترین خورشتهای ایرانی هستند. در شهرهای مختلف ایران خورشها را به سبکها و روشهای گوناگون طبخ میکنند. خورش لپه قرمه یکی از خورشهای اصیل و قدیمی شهر دامغان و استان سمنان است که از ترکیب سبزی قرمه و مرغ با لپه آماده میشود و یک خورش خوشمزه و مقوی است. اگر به دنبال درست کردن غذاهای جدید برای اعضای خانواده هستید، پیشنهاد ما به شما همین خورش لپه قرمه خوشمزه است که در ادامه این مطلب طرز تهیه این غذای اصیل دامغانی تقدیم به شما خواهد شد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم
مرغ (سینه یا ران): ۳ تکه
پیاز: ۱ عدد
سبزی خورشتی: ۲۵۰ گرم
لپه نیمپز: ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
آبغوره: ۱ استکان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا تکههای مرغ را همراه با کمی نمک و زردچوبه داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. پیاز را پوست بگیرید و خرد کنید، سپس داخل یک قابلمه همراه با کمی روغن بریزید تا پیاز نرم و سبک شود. در مرحله بعد سبزی خورشتی را اضافه کنید و با پیاز تفت بدهید. کمی نمک، زردچوبه و فلفل اضافه کنید و سبزی را با حرارت کم سرخ کنید تا به میزانی که دوست دارید، رنگ سبزی تغییر کند و تیره شود، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و ۲ دقیقه همراه با سبزی تفت بدهید. حالا ۱ لیوان آب جوش را همراه با آب غوره به سبزی اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا سبزی کم کم بپزد و جا بیفتد. حدود ۱ ساعت بعد وقتی سبزی حسابی روغن پس داد، تکههای مرغ سرخ شده را همراه با لپه که از قبل نیمپز کردهاید، به خورش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. حرارت را کم کنید و اجازه بدهید خورش حدود ۱ ساعت دیگر بجوشد و جا بیفتد. وقتی آب خورش غلیظ شد و لپه کاملا پخت، خورش لپه قرمه خوشمزه شما آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با پلوی زعفرانی میل کنید، نوش جان.