طرز تهیه کباب وزیری خانگی به روش سنتی
فرارو/ کباب یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی به شمار میرود و جایگاه ویژهای را در فرهنگ ملی و غذایی ما به خود اختصاص داده است.
از بین انواع کبابها، کباب وزیری شامل یک سیخ کباب کوبیده و یک سیخ جوجه کباب به سبب ترکیب گوشت و مرغ و مزه فوقالعاده رتبهی اول را در بیشتر مهمانیها و مجالس به خود اختصاص میدهد.
مواد اولیه برای تهیه کباب وزیری
فراهم کردن مواد اولیه موردنیاز برای آمادهسازی کباب کوبیده و جوجه کباب یکی از مراحل مهم طرز تهیه کباب وزیری به شمار میرود که مقادیر دقیق آنها در جداول زیر درج شده است:
موادلازم کباب کوبیده
مواد لازم جوجه کباب
طرز تهیه کباب وزیری به روش سنتی
مدت زمان موردنیاز برای آمادهسازی مواد اولیه کباب وزیری بین ۸ تا ۱۰ دقیقه متغیر است و بعد از آن باید بین ۲ تا ۳ ساعت به مواد استراحت دهید. لازم به ذکر است که میزان ترکیبات ذکر شده در این مطلب برای ۳ تا ۴ نفر ایدهآل است. در هر صورت پس از فراهم کردن ترکیبات موردنیاز باید مراحل زیر را دنبال کنید:
در قدم اول پیاز را پس از پوست گرفتن رنده کنید و آب آن را بگیرید.
در مرحلهی دوم باید گوشت چرخکرده، پیاز و سایر ادویهها به همراه زعفران را درون یک کاسه بزرگ مخلوط کنید و آنقدر ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.
حال باید ترکیب را به مدت ۳۰ دقیقه به یخچال منتقل کنید تا مزهها به خورد یکدیگر بروند.
در این گام از طرز تهیه کباب وزیری به سراغ آمادهسازی جوجه میرویم. برای این کار باید در یک کاسه ماست، زعفران، آبلیمو، پیاز خرد شده و ادویهها را با یکدیگر مخلوط کنید.
پس از آن نوبت به اضافه کردن قطعات مرغ به مخلوط ذکر شده و آغشته کردن کلیهی قطعات با آنها میرسد.
پس از مخلوط کردن روی کاسه را بپوشانید و قطعات مرغ را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
برای به سیخ کشیدن کباب کوبیده باید از مخلوط خود به اندازه یک پرتقال بردارید و پس از چسباندن به سیخ با استفاده از دست آن را شکل دهید.
مرغ را هم سیخ کنید و کلیهی سیخها را بر روی منتقل بگذارید.
برای پخته شدن هر طرف کباب بین ۸ تا ۵ دقیقه زمان نیاز دارید و میتوانید در نهایت با ترکیبات دلخواهتان آنها را نوشجان کنید.
نحوه دورچین و تزیین کباب وزیری
برای تزئین و دورچین کباب وزیری میتوانید به انتخاب خود از انواع سبزیجات تازه یا پیاز استفاده کنید و به این ترتیب ظاهر جذابتری به غذای خود ببخشید. تعدادی از گزینههای پیشرو شما شامل موارد زیر هستند:
گوجه و فلفل کبابی: میتوانید گوجهها را از وسط نصف کنید و در کنار فلفلهای سبز بر روی منقل کباب کنید.
لیمو ترش تازه: لیمو را برش بزنید و کنار هر بشقاب بگذارید تا با چکاندن آن طعم غذای شما از آن چیزی که هست فوقالعادهتر شود.
ترشی یا ماست: معمولا در کنار تمامی غذاهای ایرانی میتوانید ترشی و ماست را به عنوان دورچین پیدا کنید. این دو ترکیب جدا از طعم بینظیر خود میتوانند جذابیت و زیبایی ظاهر غذا و سفرهی شما را چندین برابر کنند.
پیاز و جعفری تازه: پیاز سفید یا قرمز را خلالی خرد و با جعفری تازه مخلوط کنید. برای خوشمزهتر شدن طعم این دو ماده میتوانید بر روی آنها سماق بپاشید.