سالاد نودل سبزیجات؛ پیشغذای گیاهی خوشمزه
غذالند/ سالاد نودل سبزیجات یک سالاد خوشمزه و جدید است که بیشتر در شرق آسیا تهیه میشود. نودل یا رشته فرنگی نوعی رشته باریک چینی و ژاپنی است. با این ماده میتوان غذاهای بسیاری را تهیه کرد.
سالاد نودل سبزیجات یک پیش غذای گیاهی است؛ که میتوانید آن را پخته، نیم پز یا خام سرو کنید. این غذا را میتوانید همراه با سسهای مورد علاقه تان نوش جان کنید. تنوع غذاهایی که با رشته فرنگی تهیه میشوند آن قدر بالا است که هر کسی میتواند با افزودن مواد دلخواه دستور پخت مخصوص و منحصر به فرد خودش را داشته باشد.
سالاد نودل سبزیجات را به صورت سنتی میتوان به دو روش سرو کرد. در روش اول تمام مواد اولیه پخته شده یا خام در کاسههای جداگانه روی میز قرار میگیرند و هر کس برحسب سلیقه اش از هر کدام برای خود میکشد. روش اول برای سرو نودل در کشورهای جنوب شرق آسیا معمولتر است.
در روش دوم همه مواد درون یک کاسه ریخته میشوند و با سس مخلوط میشوند. بیشترین سسی که برای این سالاد استفاده میشود سس سویا میباشد، اما میتوانید از سسهای دیگر همچون سس برنج، سس بالزامیک و ..... نیز استفاده کنید.
اول از همه نودل را با توجه به دستور روی بسته آن بپزید، آبکشی کرده و کناری بگذارید. سبزیجاتتان را خرد کنید. مقداری اسفناج تازه و قارچ هم خرد کنید و با فلفل و نمک تفت بدهید. سیر را پوست بگیرید، دانههای فلفل چیلی را گرفته و همراه با سیرها خرد کنید. یک تکه زنجبیل تازه برداشته و آن را پوست گرفته و خلالی کنید. کدو، پیازچه و برگ گشنیز را خرد کنید و به نودل بیفزایید. سپس آن را همراه با سس سرو کنید.
از انواع دیگر سالاد میتوان به: سالاد اسفناج و لبو، سالاد هویج تایلندی، سالاد فرنچ و سالاد مرغ و نودل اشاره کرد.
مواد لازم
- نودل یا رشته فرنگی: ۳۰۰ گرم
- سس سویا: ۱/۴ پیمانه
- کلم بروکلی: ۲ پیمانه
- جوانه ماش: ۱ پیمانه
- پیازچه: ۲ عدد
- فلفل دلمهای کوچک: ۱ عدد
- هویج: ۱ عدد
- کلم بنفش خرد شده: ۱/۲ پیمانه
- سیر تازه: ۱ حبه
- زنجبیل تازه رنده شده: ۱ قاشق چایخوری
- شکر: ۴ قاشق سوپ خوری
- روغن کنجد یا زیتون: ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه
۱. داخل قابلمه تا نیمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
۲. کلم بروکلی خرد شده را اضافه کنید و پس از ۵ دقیقه کلم بروکلیها را از قابلمه خارج کنید.
۳. در داخل آب سرد قرار دهید تا بافت کلم حفظ شود.
۴. ظرف دیگری را از آب پر کنید و اجازه دهید آب به جوش آید.
۵. سپس نودل یا رشته فرنگی را اضافه کنید و پس از ۳ دقیقه آبکشی نمایید. (طبق دستور جعبه)
۶. نودل آبکشی شده را داخل کاسهای بریزید و با سس سویا مخلوط کنید.
۷. روی ظرف را بپوشانید و کنار بگذارید تا نودل خوب مزه دار شود.
۸. برای تهیه سس سالاد جوانه ماش، پیازچه خرد شده، شکر، سیر، زنجبیل رنده شده و روغن را داخل میکسر بریزید و بزنید تا یکدست شود.
۹. هویج را بپزید و به صورت نوارهای باریکی خرد کنید.
۱۰. فلفل دلمهای را نیز به صورت نوارهای باریکی برش بزنید (برای هضم راحتتر میتوانید فلفل دلمه را داخل فر بپزید سپس خرد کنید).
۱۱. سس سالاد تهیه کرده را به مخلوط نودل و سس سویا اضافه و خوب مخلوط کنید.
۱۲. سپس سبزیجات (هویج، کلم بروکلی، کلم بنفش، فلفل دلمهای) را اضافه نمایید.
۱۳. سالاد را داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود سپس سرو کنید. (یک ساعت)