نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

در فصل پاییز هم می تونید دلمه میل کنید

منبع
جام جم
بروزرسانی
در فصل پاییز هم می تونید دلمه میل کنید

جام جم/ شاید برای شما جالب باشد که با برگ اسفناج می‌شود دلمه پخت. دلمه اسفناج را می‌توانید با مواد گوشتی و یا به‌صورت گیاهی تهیه و به دلخواه خود ترش یا ملس کنید.دلمه یکی از غذا‌های ترکی وایرانی است که از طعم و مزه بسیار خوبی برخوردار است و چیزی از دلمه برگ‌مو کم ندارد و می‌توانند رقیب خوبی برای هم باشند.
مواد لازم برای تهیه چاشنی
آب: یک پیمانه
آبلیمو یا سرکه : ۱/۲ پیمانه
شکر :‌یک قاشق غذاخوری
نمک : به مقدار لازم

مواد لازم برای ۴ نفر:
برگ اسفناج:  ۱ کیلوگرم
گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
برنج: ۱ پیمانه
سبزی دلمه (گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون): ۲۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
لپه: ۱/۲ پیمانه
نمک و فلفل‌سیاه: به مقدار لازم
۱. مرحله اول: آماده‌سازی برگ اسفناج
ابتدا برگ اسفناج را پاک کنید و ساقه اضافی آن را بگیرید. بعد داخل یک قابلمه آب و نمک بریزید و برای یک دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید تا برگ اسفناج نرم شود و بعد بلافاصله در آب سرد قرار دهید و آبکشی کنید و بگذارید تا خنک شود. لپه و برنج را خیس کنید و برای یک ساعت کنار بگذارید و با کمی آب نیم‌پز کنید تا پخته شود.
۲. مرحله دوم: تفت‌دادن مواد
در ادامه پیاز را پوست را بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا طلایی شود. بعد گوشت را به همراه کمی نمک و فلفل‌سیاه اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت، خوب سرخ شود و در ادامه لپه و برنج و سبزی‌های گفته‌شده را که از قبل پاک کردید و ساطوری کردید اضافه کنید و هم‌بزنید.

۳. مرحله سوم: پیچیدن دلمه
برگ اسفناج را روی سطح صاف قرار دهید و مقداری از مواد تهیه‌شده روی آن قرار دهید و به دلخواه رول و یا از دلمه‌پیچ استفاده کنید و یا می‌توانید برگ را داخل یک کاسه قرار دهید و از مواد داخل آن قرار دهید و آن را بسته و به‌صورت قالبی داخل یک قابلمه از که از قبل چرب کردید و برگ اسفناج پهن کردید بگذارید.
۴. مرحله چهارم: پخت دلمه اسفناج
در ادامه باید دلمه‌ها را به‌صورت یکدست و فشرده داخل قابلمه قرار دهید و روی دلمه‌ها یک بشقاب بگذارید و ۱/۲ پیمانه آب بریزید و برای ۳۰ دقیقه صبر کنید تا برگ‌ها پخته شود. در ادامه باید چاشنی را اضافه کنید و برای تهیه چاشنی باید تمام مواد را با هم مخلوط کنید و روی دلمه‌ها بریزید و برای نیم‌ساعت دیگر اجازه دهید تا دلمه‌ها خوش‌طعم شوند و بعد داخل بشقاب سرو قرار دهید و با پیازداغ و زرشک تزیین کنید.


به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره