طرز تهیه شوربای شلغم؛ به جنگ سرماخوردگی بروید
ایرنا/در این روزهای سرد پاییزی یک سوپ گرم و مقوی دوای سرماخوردگیست. یکی از این غذاها شوربای شلغم است. آنرا درست کنید و به جنگ سرماخوردگی بروید.
مواد لازم برای تهیه شوربای شلغم:
- برنج نیم دانه ایرانی: ۱ پیمانه
- عدس: ۱ پیمانه
- شوید خرد شده: ۱۰۰ گرم
- شلغم خرد شده به شکل مکعبی ریز: ۲۵۰ گرم
- آب نارنج (ماست ترش): سه چهارم تا یک پیمانه
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- شوید خشک: یک قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه کوفته:
- گوشت گوساله کم چرب (یا مرغ یا بوقلمون چرخ کرده): ۲۵۰ گرم
- پیاز متوسط رنده شده: یک عدد
- ماست چکیده: یک قاشق غذاخوری
- پودر پیاز۲ قاشق غذاخوری
- پودر سیر: نصف قاشق چایخوری
- پودر مغز نان (یا آرد سوخاری): یک چهارم پیمانه
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت شوربای شلغم:
۱. گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، ماست چکیده، پودر پیاز، پودر سیر، پودر مغز نان (یا آرد سوخاری)، نمک و فلفل را در کاسهای بریزید و با دست ورز دهید تا کاملا مخلوط شوند.
۲. مخلوط گوشت را با دست به صورت کوفتههایی به اندازه یک فندق درشت شکل دهید.
۳. کمی روغن در تابه بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید و سپس کوفتهها را در آن سرخ کنید تا اطراف آنها طلایی شود.
۴. عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آن را عوض نمایید، سپس در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. پس از شستن با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا نیم پز شود.
۵. برنج را پس از پاک کردن، بشویید و به عدس نیم پز اضافه کنید.
۶. شلغم خرد شده و شوید خرد شده را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج و عدس کاملا بپزند و نرم شوند.
۷. وقتی شوربا غلیظ شد، آب نارنج، شوید خشک و کوفتهها را به آن اضافه کنید و ۲۰ دقیقه فرصت دهید تا شوربای شلغم کاملا جابیفتد.
۸. اگر آب شوربا در زمان پخت کم بود، مقدار آب جوش به آن اضافه کنید.