راه و رسم تفت دادن تخمه کدو تنبل
خراسان/ فصل کدو تنبل، فرصت خوبی برای جمعآوری تخمه کدو و تفت دادن آن است. تخمه کدو سرشار از چربیهای دوستدار بدن است و در حفظ سلامت کلیه، مثانه، استخوانها و پروستات هم اهمیت دارد. همچنین بو دادن تخمه کدو یک فعالیت خوشمزه و هیجانانگیز است که برای کودکان و حتی بزرگسالان هم جذاب است و میتواند به یک فعالیت خانوادگی تبدیل شود. امروز میخواهیم مراحل بو دادن تخمه کدو در خانه را یاد بگیریم.
تخمهها را بشویید
تخمههای کدو تنبل را به خوبی بشویید. بعد از این که شستوشو تمام شد تخمهها را در یک آبکش بریزید و بعد هم آن را روی یک دستمال حولهای قرار دهید تا کاملا خشک شوند. این فرایند شاید چند روز طول بکشد و بهتر است در طول آن تخمهها را زیر و رو کنید. هر زمان که خواستید تخمه را تفت بدهید حدود دو ساعت آن را در نصف پیمانه آب و مقدار دلخواه نمک، خیس کنید. میتوانید فلفل یا زردچوبه هم به این ترکیب اضافه و بعد آن را آبکش کنید.
وقت تفت دادن رسید
یک تابه بزرگ را انتخاب کنید. این تابه باید آنقدر بزرگ باشد که بتواند تمامی مقدار تخمهها را بدون فشار در خود جای دهد. تابه را روی یک حرارت ملایم بگذارید تا تمام تخمهها به طور یکسان تفت بخورند. این مرحله را آنقدر ادامه دهید تا بوی تخمهها بلند شود. در این مدت زمان، هر چند دقیقه یکبار تخمهها را با یک کفگیر چوبی هم بزنید. تخمه کدو آماده است.
نکته۱: تفت دادن تخمه کدو را باید روی گاز و با حرارت کم انجام دهید. برای همین این کار به وقت زیادی نیاز دارد. اگر نمیتوانید به مدت یک ساعت برای این کار وقت بگذارید از این روش صرفنظر کنید.
نکته۲: میتوانید کمی شکر به تخمه کدو حین خیس خوردن اضافه کنید تا خوشطعمتر شود.
نکته۳: حین پخت وقتی پوست تخمه هنوز خیس است میتوانید به آن جعفری خشک ساییده اضافه کنید تا تخمههای خوشمزهتری داشته باشید.