یک غذای متفاوت با دلمه رنگی
خراسان/ دلمه فلفل دلمهای یکی از انواع دلمه است که اتفاقا بسیار محبوب و پرطرفدار است. این دلمه یک غذای ایرانی است که میتوان از آن در وعده ناهار یا شام و برای مهمانیها استفاده کرد. طرز تهیههای مختلفی برای این دلمه وجود دارد که ما در ادامه یکی از آن روشها را توضیح خواهیم داد و از نکتههایش خواهیم گفت.
مواد لازم (برای ۲نفر)
فلفل دلمهای رنگی: ۴عدد متوسط
گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
برنج: دوم پیمانه
لپه:۱۵۰گرم
سبزی دلمه خرد شده: ۱۰۰گرم
رب گوجه فرنگی: ۲قاشق غذاخوری
پیاز نگینی خرد شده: یک عدد متوسط
کره، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
روغن سرخکردنی: به مقدار لازم
طرز تهیه:
لپهها را از شب قبل خیس میکنیم تا نفخش گرفته شود. در ادامه لپه خیساندهشده را آبکشی مینماییم و داخل یک قابلمه مناسب میپزیم. همینطور برنج را میپزیم و آن را کمی زودتر از همیشه آبکش میکنیم. حالا یک تابه مناسب را روی حرارت گذاشته و مقداری روغن اضافه میکنیم، سپس سبزی را به تابه اضافه کرده و سرخ میکنیم. لازم نیست سبزی را خیلی سرخ کنیم تا رنگش تیره شود. سبزی را از تابه خارج و پیاز را به همراه کمی روغن اضافه میکنیم تا سبک و شیشهای شود. حالا وقت اضافه کردن گوشت چرخکرده و ادویههاست. لپه پخته و آبکش شده را به همراه بخشی از رب و سبزی به تابه اضافه میکنیم. مواد را چند دقیقه تفت می دهیم تا با هم مخلوط شوند، سپس تابه را کنار میگذاریم تا مواد از دما بیفتند.
فلفل دلمهای را خوب شسته، کلاهک آن را با یک چاقوی تمیز جدا میکنیم و کنار میگذاریم. سپس داخل آن را بادقت تمیز میکنیم و بعد مواد تفت دادهشده را با قاشق داخل فلفل دلمهای میریزیم. در نهایت فلفل دلمهایها را در یک قابلمه مناسب طوری که فلفلها آزاد نباشند، میچینیم. در آخر کلاهکهای فلفل دلمهایها را دوباره میگذاریم. حالا باقیمانده رب را با کمی روغن تفت داده و به همراه نصف لیوان آب جوش، طوری که فلفلها آسیب نبینند میریزیم. دلمهها بعد از حدود ۴۵دقیقه آماده سرو هستند.
نکته۱: از فلفلدلمهایهایی استفاده کنید که انتهای آنها سه تایی باشد. این فلفلها برای پختوپز مناسب اند و تلخ نمیشوند.
نکته۲: سبزی دلمه شامل ترخون، گشنیز، شوید، شنبلیله و نعناع است. البته در استفاده از شنبلیله و نعناع زیادهروی نکنید.