نماد آخرین خبر

انواع غذا با سبزی‌های بهار، گنج سبز طبیعت

منبع
تبيان
بروزرسانی
انواع غذا با سبزی‌های بهار، گنج سبز طبیعت

تبیان/ با آمدن بهار، طبیعت سفره‌ای رنگارنگ از سبزی‌های تازه پهن می‌کنه؛ سبزی‌هایی که هم خوش‌عطر و طعم‌دارن، هم سرشار از خاصیت. با شناخت این سبزی‌ها می‌تونی غذاهای خاص و فصلی بپزی و از خواصشون لذت ببری.

سبزی‌های مخصوص بهار
پونه: معطر، ضدنفخ و ضدویروس
کنگر: تلخ‌مزه و پاک‌کننده‌ی کبد
گشنیز: خنک‌کننده و سرشار از ویتامین C

والک: سیرکوهی، ضدعفونت، کاهش‌دهنده‌ی فشار خون
شنگ: ترش و خوش‌طعم، مفید برای معده
ریواس: ملین، مقوی کبد و تصفیه‌کننده‌ی خون
تره‌کوهی: تند و محرک گوارش

چطور سبزی‌های بهاری را در طبیعت بشناسیم؟
عطر خاص: هر سبزی عطر منحصر به‌فردی داره. پونه بوی معروف خودش رو داره، والک شبیه بوی سیر.
رنگ سبز روشن و بافت لطیف: برگ‌های نازک و تازه نشان از بهاری بودن گیاه دارن.
محل رشد: اغلب کنار رودخانه‌ها، ارتفاعات یا دامنه‌ی کوه دیده می‌شن.
مزه: گاهی تلخ یا ترش (مثل کنگر و شنگ)
هشدار: بعضی گیاهان سمی شبیه به سبزی‌های خوراکی هستن؛ اگر مطمئن نیستی، بدون راهنما در طبیعت نچین!

۸ غذای فصلی با سبزی‌های بهاری (برای ۴ نفر)
۱. خورش کنگر
مواد لازم:
کنگر ۴۰۰ گرم، گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم، پیاز ۱ عدد، لیموعمانی ۲ عدد، نعناع خشک ۱ ق‌غ، ادویه
طرز تهیه:
پیاز را تفت دهید، گوشت را اضافه کنید. کنگر و نعناع را جدا تفت دهید و به خورش اضافه کنید. لیموعمانی را در اواخر بپزید. حدود ۲ ساعت بپزد.
خواص:
سم‌زدا، مفید برای کبد و کاهش چربی خون

۲. کوکو سبزی با والک
مواد لازم:
تخم‌مرغ ۴ عدد، سبزی کوکو+والک ۳۰۰ گرم، گردو ۲ ق‌غ، زرشک ۱ ق‌غ، آرد ۱ ق‌غ، ادویه
طرز تهیه:
همه مواد را مخلوط کرده، در روغن سرخ کنید تا دو طرف طلایی شود.
خواص:
ضد عفونت، تقویت سیستم ایمنی، کاهش فشار خون

۳. آش شنگ
مواد لازم:
شنگ ۳۰۰ گرم، نخود و لوبیا پخته ۱ پیمانه، برنج ½ پیمانه، پیاز، کشک، سیر داغ و نعناع داغ
طرز تهیه:
پیاز و شنگ را تفت دهید، حبوبات و برنج را اضافه کنید. بگذارید خوب جا بیفتد، در پایان کشک و نعناع داغ را اضافه کنید.
خواص:
تقویت گوارش، ملین، ضد نفخ

۴. املت پونه
مواد لازم:
تخم‌مرغ ۳ عدد، پونه ۵۰ گرم، پیازچه (دلخواه)، ادویه
طرز تهیه:
پونه را کمی تفت دهید، تخم‌مرغ‌ها را اضافه کرده و با حرارت ملایم بپزید.
خواص:
ضد ویروس، آرام‌بخش، خوشبوکننده‌ی دهان

۵. دلمه برگ مو با سبزی بهاری
مواد لازم:
برگ مو ۲۰ عدد، برنج ۱ پیمانه، گوشت چرخ‌کرده ۲۰۰ گرم، سبزی معطر (گشنیز، تره، شوید)، رب، پیاز، ادویه
طرز تهیه:
گوشت و پیاز را تفت دهید، برنج نیم‌پز و سبزی را اضافه کنید. مواد را داخل برگ‌ها پیچیده و در قابلمه بچینید. آب و رب اضافه کرده و ۴۵ دقیقه بپزید.
خواص:
آنتی‌اکسیدان بالا، تقویت‌کننده معده و روده

۶. پلو والک
مواد لازم:
برنج ۲ پیمانه، والک ۲۰۰ گرم، پیاز ۱ عدد، زعفران دم‌کرده
طرز تهیه:
برنج را بجوشانید، در لحظه‌ی آبکشی والک خردشده را اضافه کنید. دم بگذارید. با زعفران و پیاز داغ سرو کنید.
خواص:
آرام‌بخش، تصفیه خون، مفید برای گوارش

۷. سوپ گشنیز
مواد لازم:
گشنیز ۲ پیمانه، بلغور یا برنج ۱ پیمانه، پیاز، سیر، سیب‌زمینی، هویج، آب‌مرغ، ادویه
طرز تهیه:
پیاز و سیر را تفت دهید، سبزیجات و آب‌مرغ را اضافه کرده و بپزید. در اواخر پخت گشنیز را بیفزایید.
خواص:
خنک‌کننده بدن، تنظیم‌کننده قند خون، مفید برای پوست

۸. خورش ریواس
مواد لازم: ریواس خردشده: ۴۰۰ گرم، گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم، پیاز: ۱ عدد،‌ نعناع و جعفری خردشده: ۱ لیوان، زردچوبه، نمک و فلفل، روغن
طرز تهیه:
پیاز را تفت بده، گوشت را اضافه کن و کمی سرخ کن. زردچوبه و ادویه‌ها را بریز. ۲ لیوان آب بریز و بگذار گوشت بپزد. سبزی (نعناع و جعفری) را جدا تفت بده و به خورش اضافه کن. در ۳۰ دقیقه‌ی آخر، ریواس خردشده را اضافه کن (زیاد نپزد که له نشه). با برنج سرو کن.
خواص:
پاک‌کننده قوی کبد
ملین و تقویت‌کننده دستگاه گوارش
تنظیم‌کننده کلسترول و قند خون
آنتی‌اکسیدان بالا و ضدالتهاب

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar